Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 10, 11 en 12 december 2021

Zo, Sinterklaas is nog maar net het land uit en we zitten al volop in de kerststemming. En om de kerstsferen erin te houden hebben we zojuist onze eerste kerstvideo van ons bezoek aan de kerstmarkt van Luxemburg op Instagram gedeeld. Onwijs leuk om die beelden terug te zien, maar ook erg aanstekelijk om zo snel mogelijk weer op een kerstmarkt te staan. Gelukkig zit dat wel goed in Rotterdam, er zijn dit weekend namelijke meerderen kerstmarkten in de stad. En dat is heus niet het enige wat je dit weekend in Rotterdam kunt ondernemen en beleven. Daarom delen wij in dit artikel de leukste weekend tips voor 10, 11 en 12 december in Rotterdam!

Weekend tip 1: OASE kerstmarkt

De kerstmarkt waar wij al heel lang naar uitkijken is de OASE kerstmarkt in de Schiehaven aan de Maas. Deze zaterdag en zondag kun je op deze kerstmarkt producten scoren van meer dan 50 Rotterdamse ondernemers. Uiteraard is een kerstmarkt geen kerstmarkt wanneer je geen heet glas glühwein kunt bestellen terwijl je op de achtergrond gezellige kerstmuziek en een knapperend kampvuur hoort. De kerstmarkt is op allebei de dagen geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Weekend tip 2: BBQ drive-thru Black Smoke

Als er één plek in Rotterdam is waar je een heerlijk stuk vlees kunt eten dan is het wel bij Black Smoke in de Van Nelle Fabriek. De locatie op zich is al iconisch, maar jeetje wat kun je hier lekker eten. Uiteraard hebben ze ook bij deze Rotterdamse hotspot een creatieve draai moeten geven aan de huidige maatregelen, wat heeft geresulteerd in een waanzinnige winter BBQ drive-thru. Deze is elke zaterdag van 17:00 tot 20:00 uur geopend!

hotspot alert

Tussen al het kerstshoppen door is het ook belangrijk om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Dat doe je uiteraard door een pauze in te lassen bij een wel heel lekkere hotspot in het centrum van de stad. Uiteraard helemaal in kerstsferen bij Didi’s Stroopwafels. In dit mega schattige winkeltje kun je zeer smaakvolle en mooi in kerststijl versierde stroopwafels scoren. Hollandser dan dit gaat het worden!

Weekend tip 3: Sfeervolle optredens in het centrum van Rotterdam

Persoonlijk vinden wij dat het qua kerstaankleding in de stad volgend jaar wel wat uitbundiger mag, maar dit betekent zeker niet dat het niet gezellig is in hartje Rotterdam. Het is deze winter juist extra sfeervol in de weekenden en dat komt doordat er leuke optredens in het centrum plaatsvinden. Op verschillende plekken in de stad vind je optredens met swingende jazzmuziek, maar ook gezellige a capella (kerst)koren, een R&B koor, show battles en nog veel meer. Ga jij dit weekend een kijkje nemen bij één van de optredens? 

De optredens vind je onder andere in Central Plaza, op de Kruiskade, Lijnbaan, Binnenwegplein, Koopgoot en Beursplein. 

Weekend tip 4: Boogie Bingo Kerst Special

Elke Rotterdammer(t) is inmiddels wel bekend met de gezellige feestjes die worden georganiseerd door Boogie Express. Dit weekend helaas geen feestje op een spetterende locatie, maar wel een Bingo feestje bij Broodje Q. Op zondag 12 november is dit dé plek waar gezelligheid en entertainment samenkomen en waar je ook nog eens leuke cadeautjes kunt scoren. Scoor je ticket (€12,50 per persoon) via deze link om deel te nemen aan de bingo. Inclusief het ticket zit een broodje en drankje naar keuze en uiteraard 3 bingo kaarten. De bingo is van 12:30 tot 17:00 uur.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!