Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 10, 11 en 12 juni 2022

Van een weekend vol regenval naar een zonovergoten weekend, daar kijken we al heel de week naar uit. Want wie heeft er nou geen behoefte aan de zon? Dit weekend zijn we daarom ook lekker veel buiten te vinden. Zaterdag vindt het festival Boothstock plaats op een mooie locatie aan de Kralingse Plas. Wie weet zien we je daar. Maar daarnaast struinen we graag door de leukste straten van Rotterdam, zitten we bij lekkere koffie hotspots en proosten we met een cocktail in ons hand op een mooie zomer in Rotterdam

Gesproken over een mooie zomer, heb jij nog leuke reisplannen? Op ons blog vind je uiteraard genoeg reisinspiratie voor een fijne zomer in Europa, maar ook zeker voor buiten Europa. Aankomende week vertrekken wij allebei weer op een unieke trip. Naomi reist af naar Bulgarije en Lois zeilt met de Eendracht vanuit Rotterdam naar Zweden!

WINACTIE!

Win tickets voor Fanta EXPOsed in Rotterdam

De oranje luchtbrug en het roze stadspodium op Het Nieuwe Instituut zijn ontzettend populair deze dagen en worden dan ook druk bezocht. Deze zaterdag, 11 juni, staat er echter iets tofs te gebeuren op het roze stadspodium en wij mogen daarvoor 10x 2 tickets weggeven. 

Knalroze is de kleur die je deze maand in meerdere grote steden ziet. Een kleur die gerelateerd is aan de nieuwe mysterieuze #WhatTheFanta smaken. We dagen jou uit om de drie nieuwe knalroze suikervrije #WhatTheFanta smaakcombinaties te raden. 

Maar, deze zaterdag komen alle hints samen tijdens een bijzonder én exclusief mini-festival op het roze dak van Het Nieuwe Instituut in onze stad Rotterdam. Wat je kunt verwachten tijdens dit mini-festival? Creatieve live act, activaties, speeches van brand ambassadors, hapjes die zelfs een hint kunt bevatten naar de nieuwe #WhatTheFanta smaakcombinaties en uiteraard alle mysterieuze Fanta-smaken om zelf te proeven.

Dus wil jij aanwezig zijn bij het exclusieve mini-festival in Rotterdam? Ga dan snel naar onze Instagram. Donderdagochtend komen er stories online waar je antwoord moet geven op een vraag. Heb jij het antwoord juist, dan maak je kans op tickets. Vrijdagochtend maken wij de winnaars bekend. Spannend!

Details Fanta EXPOsed: het evenement vindt plaats op zaterdag 11 juni 2022 op het roze dak van Het Nieuwe Instituut. Inloop vanaf 13:30 uur. Het evenement start om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Leeftijd: 13+.

Rotterdam Weekend Tips

Weekend tip 1: The Royal Hangover

Heb je zin in een unieke ervaring? Dan kunnen we je The Royal Hangover voor dit weekend zeker tippen. The Royal Hangover vindt plaats in een idyllische boomgaard achter één van de oudste boerderijen in Overschie. In een koninklijke setting, denk aan een prachtig landschap en een overvloed aan bloemen, kun je genieten van een smakelijke lunch of diner. De locatie is versierd met Perzische tapijten, kroonluchters, vintage meubels en nog meer voor een koninklijke sfeer. De lunch en het diner wordt bereid door chefkok Marnix Benschop.

The Royal Hangover vindt plaats gedurende twee weekenden in juni (10, 11, 12 en 17, 18, 19 juni). Er zijn nog tickets beschikbaar, maar wees er snel bij. Tickets scoor je hier. Locatie: Boerderij Driebergen.

Weekend tip 2: Plantenmarkt in Trompenburg

Het is dat wij in het centrum van Rotterdam wonen en alleen een klein balkon tot onze beschikking hebben, want als wij een tuin hadden dan stond deze vol met de mooiste en grootste planten. Desalniettemin vinden we het enorm leuk om over plantenmarkten te struinen en inspiratie op te doen voor later. 

Dit weekend vindt bij Trompenburg de leukste en grootste plantenmarkt van Rotterdam plaats. Je wandelt door de tuinen van Trompenburg langs de mooiste krampen waar kwekers hun vaak (biologische) planten aanbieden. Naast planten kun je er ook terecht voor tuinbenodigdheden en mocht je advies willen vragen dan zijn er genoeg experts aanwezig. Extra leuk is dat je op de markt ook foodtrucks vindt voor een lekkere snack!

De markt vindt plaats op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Voor toegang tot de markt betaal je de reguliere entreeprijs van Trompenburg, mits je een Musemkaart, Rotterdampas of Jaarwandelkaart hebt. 

hotspot alert

Thirsty Thursday bij Restaurant JAQ 

Wij zijn graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rondom hotspots en uitjes in Rotterdam. En een nieuwe lancering waar wij heel enthousiast van worden is Thirsty Thursday bij Restaurant JAQ. Vanaf 9 juni kun je hier elke donderdag genieten van de lekkerste cocktails voor maar €10,- per cocktail. En dat in een sfeervolle omgeving in hartje Rotterdam. Wij hebben al een voorproefje gehad, en we kunnen beamen dat zo’n eerste ervaring naar meer smaakt!

Weekend tip 3: Restaurants met Michelin sterren in Rotterdam

Wellicht heb je meegekregen dat onlangs de Michelinsterren weer zijn uitgereikt onder restaurants in Nederland. Helaas zijn er geen restaurants in Rotterdam die nieuwe Michelinsterren hebben gekregen, maar dat betekent niet dat er geen restaurants met een Michelinster in Rotterdam te vinden zijn. Want alle restaurants in Rotterdam die al een ster hadden, hebben de ster ook behouden. Restaurants met één of twee Michelinsterren in Rotterdam zijn:

  • Amarone *
  • FG Food Labs *
  • Fitzgerald *
  • Joelia *
  • The Millèn *
  • Zeezout *
  • Fred **
  • Parkheuvel **

Weekend tip 4: Zen op de zondagochtend

Yoga is sinds een aantal jaar populairder dan ooit en het is dan ook niet zo gek dat je in Rotterdam prachtige yoga studio’s vindt. Eén van onze favoriete is Balanzs met twee mooie locaties in de stad. Een tof initiatief van Balanzs is dat er elke zondagmorgen in het Vroesenpark om 10:30 uur een gratis yogales wordt gegeven. Wat moet het heerlijk zijn om zo je zondagochtend te beginnen!

Get your ticket!

Culinaire stadswandeling – 18 juni

Weet je nog dat we tijdens corona met z’n allen enorm veel kilometers maakten langs horecazaken in de stad? Samen met vrienden en familie op stap om tussen alle gekte door wat leuks te maken van het weekend. Culinaire wandelingen waren razend populair. Maar nu weer op het terras kunnen neerploffen zijn we deze stadswandelingen een beetje vergeten. Daar brengen we bij deze verandering in, want Tap & Stap is een nieuwe bierwandeling waarbij je een route wandelt van drie kilometer. Onderweg maak je uiteraard meerdere stops bij vier Rotterdamse brouwerijen: De Gele Kanarie, Reijngoud, Brouwerij Noordt en Vet & Lazy. Bij elke stop krijg je ene biertje en een hapje. De bierwandeling Tap & Stap is te boeken voor zaterdag 18 juni van 13:00 tot 17:00 uur. Tickets kosten €33,50 per persoon en kun je hier kopen.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!