Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 10, 11 en 12 september 2021

Oh, wat was het fijn om nog een weekje van zomerse temperaturen te genieten. Hopelijk heb jij ook nog wat uurtjes meegepakt in de zon, wij hebben er in ieder geval nog het maximale uit gehaald. Hoe jammer het ook is dat deze week vol zomerse temperaturen zo snel voorbij is gevlogen, er staat ons weer een heerlijk weekend te wachten. Een weekend vol lekkers en gezelligheid in Rotterdam. Benieuwd wat onze tips zijn? Lees dan snel onze Weekend Tips Rotterdam voor 10, 11 en 12 september 2021!

Weekend tip 1: Cool Wijnfestival Rotterdam

Yes, het is eindelijk zover! Dit weekend vindt het Cool Wijnfestival plaatst. Een leuk evenement in hartje Rotterdam waar we al enige tijd naar uit kijken. Het Wijnfestival is uiteraard een plek voor wie gek is op wijn, en zeg nou eerlijk: zijn we dat niet allemaal? Borrelbar Florijn en Restaurant Het Schielandshuis zijn de plekken waar je dit weekend moet zijn. Het festival vindt plaats op zaterdag en zondag van 14:00 tot 20:00 uur. Het belooft gezellig te worden. Er zijn verschillende kraampjes waar je wijnen per land kunt proeven en je vindt er heerlijke streekproducten, een smaakvolle barbecue en leuke optredens. Tickets online kosten €15,- per persoon en hiervoor ontvang je 5 muntjes. Koop je tickets aan de deur dan krijg je 4 muntjes.

Weekend tip 2: Nationale Restaurant Week

YES! Het is weer zover: de Nationale Restaurant Week is begonnen. Dit houdt in dat je tot en met 30 september 2021 (12:00 – 23:00 uur) bij verschillende toprestaurants in Rotterdam voor zeer aantrekkelijke prijzen kunt eten. Bekijk hier de deelnemende restaurants. Om en nabij doen er zo’n 500 locaties meer verspreid over meerdere steden in het land. Dus dit is ook nog eens een leuke tip als uitje voor dit weekend!

hotspot alert!

Ons verlangen naar een reis buiten Europa groeit met de dag. Waar we voor heel het corona-gedoe met name keken naar landen in Zuid-Amerika en Afrika, verlangen we nu zo erg naar bestemmingen in het fijne Azië. We hebben allebei op dit prachtige continent al meerdere landen bezocht, maar de bestemming waar we nu graag heen zouden gaan is toch echt Thailand. Vandaar dat we in deze Weekend Tips Rotterdam editie een heerlijke Thaise hotspots in het zonnetje zetten: Alice Street Food. Je vindt deze hotspot op de Mauritsplaats op nummer 24. En ook niet onbelangrijk: je kunt er een plekje uitzoeken in het restaurant of wat overheerlijke Thaise gerechten mee naar huis nemen. 

Weekend tip 3: Open Monumentendag

Het klinkt misschien wat stoffig, maar dat is het zeker niet. Open Monumentendag is een initiatief van de VriendenLoterij waarbij duizenden monumenten hun deuren gratis openen. Dit jaar vindt dit culturele evenement plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september, uiteraard in heel Nederland. Twee weekenddagen waarop jij dus een leuk uitje kunt plannen. 

Als we je één leuke tip mogen geven: neem een kijkje bij de Babbersmolen in Schiedam. Het is de oudste stenen poldermolen van Nederland (uit 1710). Je kunt bij de Babbersmolen een kijkje nemen in het leven van een molenaar, maar ook spelenderwijs (leuk voor kids) veel leren over de dienst van de molen. 

Weekend tip 4: Neem een kijkje bij de Nishi Market

Weer terug naar de Aziatische sferen, want dit is een wel heel te gekke shop in Rotterdam. Nishi Market is een winkel waar je Japan kunt ervaren. Hier waan je je echt even in een ander land en dat terwijl je gewoon in hartje Rotterdam bent. Je ervaart er de typische authentieke Japanse popcultuur, shopt er geinige gadgets, streetwear en lokale snacks. En om het helemaal compleet te maken, je kunt er ook je haar laten knippen bij een Japanse kapper!

save the date

Op zaterdag 18 september 2021 is het wereldwijd World Cleanup Day. Een belangrijke en mooie dag waarop heel de wereld zich inzet om samen onze aardbol een grote schoonmaakbeurt te geven. Het gaat er hierbij om dat we samen zoveel mogelijk zwerfafval verzamelen en netjes opruimen. Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je je voor kunt aanmelden, maar je kunt ook je eigen actie opstarten. Samen maken we het verschil!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!