Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 11, 12 en 13 februari 2022

We kunnen er niet omheen: volgende week is het Valentijnsdag! Noem het cheesy, maar wij vinden dit toch altijd wel een leuke dag! Wat is er niet leuk aan je geliefde(n) in het zonnetje zetten? Het is daarnaast ook een heel goed excuus om eens lekker uit te pakken met hapjes en drankjes. En dit kan natuurlijk zowel thuis als in een restaurant! Wij vieren Valentijnsdag dit jaar vroeg. We gaan namelijk vanavond al genieten van het Valentijnsarrangement ‘Lock down your love’ bij restaurant JAQ in het Hilton Hotel. Ken jij deze spot al? Je kunt hier niet alleen verrukkelijk eten, maar ze hebben ook heerlijke cocktails! 

Weekend tip 1: De leukste Valentijnsdeals en tips! 

We trappen de Weekend Tips af met de leukste deals voor Valentijn in Rotterdam. Heb jij nog niks geregeld? Dan hebben wij een heel handig lijstje voor je met allerlei Valentijnsarrangementen. Van restaurants tot aan hotelovernachtingen en deals voor thuis. 

Roffa Je T’aime wandeling

Wil jij iets origineels doen met Valentijn? Dan hebben we ook een leuke tip voor je. Onze vrienden van Stadswandeling010 hebben namelijk weer een unieke wandeling georganiseerd door Rotterdam, speciaal voor Valentijnsdag: de Roffa Je T’aime wandelingTijdens deze stadswandeling wandel je samen met jouw vriend, vriendin, scharrel (of gewoon jouw lieve oma) langs vijf horecazaken. Liefde gaat tenslotte door de maag. Bij iedere hotspot krijg je wat lekkers voorgeschoteld. Als je hart daar niet sneller van gaat kloppen… Tijdens deze route door de prachtige havenstad is gezorgd voor typisch Valentijnsvermaak. Zonder kleffe toestanden. En eenmaal thuis? Dan overheerst er één gedachte: Je T’aime Roffa!

Hendrick’s Gin verklaart de liefde in Rotterdam

En als je dan toch in de stad bent, let dan goed op om een bode te spotten van Hendrick’s Gin. Op 13 februari verklaart Hendrick’s Gin namelijk de liefde in Rotterdam. Naast dat de bodes charmante odes brengen, lessen de complimenteerders ook direct een dorst voor wat romantiek. Wie de complimenten en versjes in ontvangst neemt, kan op verschillende locaties in de stad twee Hendrick’s gin-tonics voor de prijs van één bestellen. Eén van de deelnemende hotspots is The Rumah.

De Foodhallen turns into Flirthallen

Heb jij nog geen Valentijn en ben je ready to mingle? Dan hebben we een leuke tip voor je! Op 12 en 14 februari worden de Foodhallen omgetoverd tot romantische ‘Flirthallen’. Op zaterdag 12 februari kun je erop los flirten en dansen tijdens de pre-party. Is het raak? Dan zit je op Valentijnsdag misschien wel te dineren bij kaarslicht. Benieuwd hoe dit precies werkt? Check dan snel het Facebook-evenement van de Foodhallen. 

De Flirthallen zijn op 12 februari open van 12.00 tot 22.00 uur en de toegang is gratis.

Weekend tip 2: Circular Economy Week

Circulaire economie staat volop in de schijnwerpers, en terecht! Steeds meer landen en steden over heel de wereld streven ernaar om duurzamer en verantwoordelijker te worden met de beperkte hulpbronnen van onze planeet. Deze week van 7 t/m 12 februari is het de Week van de Circulaire Economie in Nederland, met evenementen die door het hele land plaatsvinden. Zo ook in Rotterdam! De Rotterdamse hotspots die je deze week in de gaten moet houden: 

Weekend tip 3: De Choco D’rop Up Store van Venco 

We zijn dol op drop en op chocolade! Maar een dropje gewikkeld in chocolade? Dat klinkt vooral héél bijzonder! Maar we vellen natuurlijk nog geen oordeel zonder het geproefd te hebben, dus wij moeten binnenkort naar de Koopgoot. Hier is namelijk een waar proefparadijs geopend van Venco: de  Choco D’rop Up Store. 

In de Venco Choco D’rop-up Store word je ondergedompeld in een wereld van smaaksensaties. De pop-up store is tot 20 maart geopend. In de zaak vind je twee enorme balies (in de vorm van Choco D’rop ballen) waar je tien verschillende smaken kunt proeven. De smaakjes kunnen niet gek genoeg: van Yoghurt Passievrucht tot aan Salt & Chili! Durf jij het aan? 

De Choco D’rop Store is tot 20 maart geopend, dinsdag t/m zaterdag v.a. 10.00 uur en maandag en zondag v.a. 12.00 uur. Adres: de Beurstraverse 111 (Koopgoot). 

Hotspot Alert!

Restaurant Spazio

Vanaf het terras vliegtuigen spotten? Dat kan bij de nieuwe hotspot restaurant Spazio. Dit weekend openen ze voor het eerst hun deuren en daar moet je natuurlijk bij zijn. In een prachtige en sfeervolle omgeving kun je genieten van een vers getapte biertje, een mooie Italiaanse wijn of misschien wel van een heerlijke cocktail. Je raadt het misschien al, maar bij Spazio geniet van je van de Italiaanse keuken!

Spazio is dus niet alleen de ideale hotspot om de vakantie in te luiden (of af te sluiten), maar ook de ideale spot voor elke vliegtuigliefhebber. Oh, en ook leuk om te weten: in het restaurant vind je ook een schitterende Insta Wall! 

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!