Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 11, 12 en 13 juni 2021

WEEKEND! Wat hebben we er weer zin in. Niet zo gek met de voorspelling van wederom een zonovergoten weekend waarbij een gezellige picknick, barbecue en natuurlijk oneindig terrassen niet mag ontbreken. We moeten eerlijk toegeven dat we enorm blij worden van het bruisende leven in de stad. De warme zonnestralen zorgen ervoor dat iedereen weer naar buiten trekt, vrolijk is en gezellig op pad gaat nu we weer richting ‘normaal’ gaan. Ongelofelijk fijn. Daarom delen we ook we voor aankomend weekend de leukste tips, mét uitjes in en net buiten Rotterdam! 

Weekend tip 1: Get out of your comfort zone // Abseilen van de Euromast

Vorig weekend hebben wij iets ongelofelijks spannends gedaan, namelijk abseilen van de Euromast. We hebben het expres niet eerder gedeeld, ook niet in de weekend tips van vorige week, omdat we stiekem wel een beetje zenuwachtig waren.. Maar oh, wat zijn we nu trots op onszelf dat we het hebben gedaan. Echt een bucketlist ding (!) en totaal buiten onze comfort zone. Wist je trouwens dat het abseilen van de Euromast de hoogste locatie in heel Europa is? Hoe gaaf dat wij nu kunnen zeggen dat we dit gedaan hebben. 

Het moment dat we onze benen over de balustrade sloegen en onszelf naar beneden lieten zakken was zó spannend. En tegelijkertijd zo’n magisch moment om jezelf achterover te laten hangen en aan de tocht van 100 meter naar beneden te beginnen. Toen we eenmaal voor de ramen van het restaurant hingen en de vrolijke gezichten van de gasten zagen, lukte het ons om te ontspannen en te genieten. Hoe geweldig is het om in de lucht te bungelen met die fantastische uitzichten over Rotterdam?

Van juni t/m september kun je elke zaterdag en zondag abseilen van de Euromast. Kosten: €57,50 per persoon.

Weekend tip 2: Ontdek het eiland Voorne-Putten

Wij blijven onszelf, maar jou natuurlijk ook, verrassen met onontdekte parels dichtbij Rotterdam. Afgelopen weekend waren we op pad op het eiland Voorne-Putten. Misschien gaat er nog niet direct een belletje rinkelen, maar op het eiland Voorne-Putten vind je de oude vestingstad Brielle, de interessante havenplaats Hellevoetsluis en je kunt hier een uitstapje maken naar de Maasvlakte. Een dag op pad in Rotterdam geeft ons al zoveel vrijheid, maar een dagje weg uit Rotterdam ervaren we al snel als een mini vakantie. Dus voor een beetje vakantiegevoel is onze tip om een dagje op pad te gaan op het eiland Voorne-Putten. Relaxen op het strand bij de Maasvlakte, gezellig borrelen in de oude binnenstad van Brielle en uiteten in de jachthaven van Hellevoetsluis. Wedden dat jij uitgerust en voldaan terugkomt in Rotterdam?

Weekend tip 3: Street-art speurtocht door Rotterdam

Er zijn oneindig veel inspirerende, gezellige en bovendien leuke wandelingen die je door Rotterdam kunt maken. Razend populair waren de food wandelingen de afgelopen periode. Maar hoe leuk is het om een wandeling te maken door Rotterdam langs de mooiste en meest originele street art kunstwerken. Rotterdam kenmerkt zich door de vele kunstwerken die de stad opfleuren, maar ook door de vele initiatieven die de artiesten krijgen in de stad.

Wij zijn bij lange na nog niet klaar met ontdekken in Rotterdam, en jij natuurlijk ook niet. Daarom hebben we een topper van een weekend tip voor jou. Met de street-art speurtocht wandel je door de straten van Rotterdam op zoek naar 15 prachtige kunstwerken, daarbij kun je je kennis over Rotterdam testen door middel van een bijbehorende quiz en kom je ook nog eens aan je dagelijkse 10.000 stappen!

De street-art speurtocht is via de website van Girls Who Magazine te koop voor €19,99 voor twee personen. Dit is inclusief routebeschrijving en een drankje en snack per persoon. Startpunt: Biergarten. Duur: 2,5 uur. Let op: je kunt aan de speurtocht deelnemen van maandag t/m zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Weekend tip 4: Jeu de Boules spelen in een urban-bourgondische sfeer

Het spel Jeu de Boules is terug van weggeweest. Een populair spel waarbij je probeert jouw metalen ballen zo dicht mogelijk bij de kleine houten bal te krijgen. Competitief is het zeker, maar met name lachwekkend en reuze gezellig om met vrienden te doen. Jules BoulesBitesBar heeft afgelopen weekend voor het eerst zijn deuren geopend op de Puck van Heelstraat in Rotterdam. Het is niet alleen een hotspot voor een gezellig potje Jeu de Boules, je kunt er ook heerlijk eten en drinken. En dat allemaal in een urban-bourgondische sfeer! 

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!