Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend tips Rotterdam: 12, 13 en 14 maart 2021

Woehoe, het weekend staat weer voor de deur en we zijn ons stiekem al een beetje aan het verheugen op de versoepelingen van de maatregelen. Wie ziet zichzelf stiekem ook al op een terrasje zitten met een lekkere cocktail en een ouderwets lekkere bittergarnituur? Wij kunnen niet wachten op het moment dat we onze vrienden weer kunnen optrommelen, maar we moeten ons toch de komende weekenden nog éven vermaken zonder de terrasjes. Gelukkig is er voldoende te ondernemen het komende weekend, dus daarom hierbij weer een leuk lijstje met weekend tips voor 12, 13 en 14 maart in Rotterdam. 

Weekend tip 1: Drive Thru in de Van Nellefabriek van Black Smoke & de Witte Aap 

Je hebt de drive thru van Black Smoke en de Witte Aap misschien al online voorbij zien komen, maar zo niet, dan is dit de ultieme tip voor dit weekend! Het BBQ-restaurant Black Smoke heeft namelijk met het gezellige biercafé de Witte Aap een drive thru op de parkeerplaats van de Van Nellefabriek. Iedere zaterdag van 12:00 tot 19:00 scoor je hier vlees van de BBQ en de lekkerste local crafts and brews. Je kunt een lekker (non-alcohol) biertje ter plekke wegklokken, maar natuurlijk ook je BBQ bites en een bierpakket meenemen naar huis om thuis van te genieten.  

Weekend tip 2: Haal de lente in huis!

We hebben deze week niet het lekkerste weer gehad en ook aankomend weekend lijkt het niet te gaan opknappen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niks kunnen ondernemen. Want als er iets is wat we niet graag doen is het stilzitten. Al enige tijd spelen er allerlei creatieve projecten door mijn (Lois) hoofd die met name te maken hebben met de lente in huis halen. Dat kan natuurlijk makkelijk door een kleurrijk bosje bloemen op tafel te zetten, maar daar heb ik ook nog wel wat andere ideeën voor. Dit weekend ga ik namelijk aan de slag op mijn balkon.

Het idee is de (lelijke) glazen wand die ons balkon met de buren scheidt te voorzien van groen. Het balkon is inmiddels gedoopt tot DIY-spot. De houten bank én de houten balkontafel (zie staycation tips ‘het reisgevoel in huis halen’) zijn namelijk al twee eerdere projecten geweest. Nu is het dus tijd om het balkon verder tot leven te brengen. Het plan: de glazen wand voorzien van een upgrade door middel van klimop hangplanten. Neppe weliswaar, maar zo zit je op het balkon tóch nog in het groen zo midden in de stad. Dus, wat ga jij doen dit weekend om de lente in huis te halen?

Weekend tip 3: Scoor een lekkere Spaanse kapsalon (nog beter dan de normale versie!)

Wie heeft hem niet geproefd? De typische Rotterdamse kapsalon. Voor ons was de kapsalon vooral een heerlijke, vette hap die we haalden na het uitgaan op de zaterdagnacht. Maar er is iets nieuws! Afhaalrestaurant De Spaanse Moeder in Blijdorp heeft namelijk een nieuwe variant bedacht op de traditionele kapsalon: vier verschillende Spaanse versies! De Kapsalon El Classico komt met gekruide patatas bravas (yum!), knapperige gegrilde chorizo, gesmolten Manchego-kaas, gebakken ei, sla en keuze uit verschillende sauzen en toppings. Er is ook een vegetarische variant. Naast een Spaanse kapsalon vind je bij de onlangs geopende Spaanse moeder nog allerlei andere heerlijke Spaanse gerechten. Alles is biologisch en vers gemaakt. 

Als liefhebbers van de Spaanse keuken en de overheerlijke tapas moeten we dit nieuwe afhaalrestaurant natuurlijk heel snel uitproberen! Jij ook?

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!