Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 12, 13 en 14 november 2021

Het weekend kan ons niet snel genoeg beginnen. Want terwijl we deze Rotterdam Weekend Tips schrijven, zijn we half onze koffers aan het inpakken voor een girlstrip to Paris! Parijs behoort samen met Rome tot onze favoriete hoofdsteden in Europa. We kunnen dus niet wachten tot we onderweg zijn naar deze bruisende stad. Benieuwd naar onze avonturen? Kijk dan vooral met ons op mee op Instagram waar we alles zullen delen!

Maar we kunnen Rotterdam, en jou, niet verlaten zonder onze Rotterdam Weekend Tips te delen met een dosis inspiratie voor het weekend. We hebben weer ons best gedaan om de leukste en meest originele tips voor je te verzamelen. Dus geniet van het weekend!

Weekend tip 1: Noorse kerstmarkt in Rotterdam

Heb je al een rondje door het centrum van Rotterdam gelopen? En is het je toen opgevallen dat je in de stad al veel kerstversieringen ziet. Zelfs in de winkels zijn de kerstafdelingen al ingericht. Het lijkt ons wat vroeg, maar tegelijkertijd krijgen we er een fijn en warm gevoel bij waardoor we niet kunnen wachten op de feestdagen. 

Om helemaal op te gaan in de kerstsferen kun je dit weekend de Noorse kerstmarkt bezoeken. Deze vind je in de Noorse Kerk bij Het Park (Euromastpark). En zoals je waarschijnlijk al verwacht vind je op de Noorse kerstmarkt allerlei producten uit Noorwegen. Wat deze kerstmarkt extra leuk maakt is de uitstraling en aankleding van de markt. Blijf vooral even hangen voor een warme kop koffie en Noorse wafel!

Adres: Westzeedijk 300 // Openingstijden: donderdag 11 en vrijdag 12 november van 10:00 tot 18:00 uur. Zaterdag 13 november van 10:00 tot 17:00 uur en zondag 14 november van 11:00 tot 17:00 uur.

Weekend tip 2: Swan Market in de Van Nelle Fabriek

De Swan Market is een populair en druk bezochte markt in Rotterdam waar creatieve ondernemers hun nieuwe creaties en producten kunnen verkopen. Je kunt de Swan Market bezoeken voor €3,50 per persoon op zondag 14 november 2021 van 11:00 tot 17:00 uur. Het is geweldig om bij alle stands een kijkje te nemen, je zult verstelt staan van de diversiteit aan producten. Blijf ook zeker even hangen bij de food court waar je gegarandeerd wat lekkers kunt scoren.

Ook gek op de Swan Market? Markeer dan direct zondag 19 december 2021 in je agenda, want dan vindt de X-MAS Swan Market plaats!

hotspot alert!

Wellicht dat je het vorige week op onze Instagram-stories voorbij hebt zien komen, maar wat hebben we zalig gegeten bij Sabor Sabor. Je vindt deze hotspots midden in een woonwijk in hartje Rotterdam. Een plek waar je geen restaurant verwacht, en juist dat geeft Sabor Sabor al zoveel charme. Deze charme wordt aangevuld met overweldigende Mexicaanse sferen wanneer je het restaurant binnenkomt. Het is er knus en gezellig, de open keuken is fantastisch en sfeervolle aankleding maakt het helemaal af. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het zeer vriendelijke personeel en de smaakvolle gerechten uit de Mexicaanse keuken. 

Het beste advies wat we je kunnen geven is je te laten adviseren door het personeel. Kies bijvoorbeeld voor de 3- of 4-gangenmenu. Op tafel kregen wij meerdere kleine gerechten uit de Mexicaanse keuken, dit is ideaal voor wanneer je het leuk vindt om van alles en nog wat te proeven. De frijol en azteca soep hebben ons het meest verrast, maar het was ook onwijs leuk om onze eigen taco’s samen te stellen. Wil je ook bij Sabor Sabor eten? Zorg dan dat je op tijd reserveert!

Weekend tip 3: Ervaar winterse sferen bij De Machinist

Waar je op zomerse dagen De Viskantine op de kade van de Coolhaven vindt, kun je hier in de winterperiode iets nieuws gaan ervaren. De Viskantine is namelijk getransformeerd en omgedoopt tot de Machinist aan de Cool waar winterse sferen nu centraal staan. Stampot, goulash soep en kaasfondue zijn dan ook typische gerechten die je hier kunt bestellen. Ben je toch wel erg gek op de visgerechten van De Viskantine? Niet getreurd, deze hebben ze nog steeds!

Weekend tip 4: Nieuw in Rotterdam!

Er zijn zoveel nieuwe hotspots in Rotterdam, wij kunnen het eerlijk gezegd niet bijhouden. Uiteraard zijn we wel op de hoogte, maar zal een bezoek wellicht nog even op zich laten wachten. Daarom willen we jullie deze nieuwe spots in Rotterdam niet ontnemen. Misschien dat jullie ons dan kunnen informeren hoe het er was? Dat vinden wij alleen maar leuk om te horen. Bij deze: 

  • Aanstaande zondag, 14 november 2021, opent La Tapadera haar deuren. Een plek in hartje Kralingen waar je komt om te genieten van echte Spaanse tapas. We kunnen niet wachten op hier te eten!
  • Je hebt nog 1,5 maand om een avond te genieten bij het pop-up restaurant van Kumzits. Elke vrijdag, zaterdag en zondag kun je hier dineren vanaf 18:00 tot sluitingstijd. Het beloofd een ware ervaring te zijn en de locatie ziet er ook niet vervelend uit!
  • Een hotspot om in de gaten te houden: Mittwoch Rotterdam. Een plek waar je zodra de deuren zijn geopend terecht kunt voor fruhstuck (ontbijt), maar ook voor een lekkere lunch of gezellige borrel.
  • Restaurant Rotonde bouwt nog even door aan hun droomrestaurant, want jeetje het beloofd een topper te worden hoor! Hier kom je voor biologische gerechten die klaargemaakt worden op haardvuur.

save the date!

Er is altijd wat leuks te beleven in Rotterdam, en dat geldt voor dit weekend maar ook voor alle aankomende weekenden. En om te zorgen dat jij niets mist delen wij hier ‘save the dates’:

  • Vanaf 12 november 2021 kun je kaartjes kopen voor de Rotterdam Drag Show 2.0. In totaal staan er twaalf evenementen gepland die lopen vanaf november tot en met maart 2022. Kaartjes zijn beschikbaar vanaf €35,- per persoon. Klik hier voor een compleet overzicht van data en kosten!
  • Op 19 november 2021 kun je Disco Boulen bij Mooie Boules. Dit wil je niet missen dus scoor je ticket online!
  • Op 20 november 2021 vindt het enige echte Gin & Rum Festival in Rotterdam plaats op een spetterende locatie in de Cruise Terminal Rotterdam. Hier wil je bij zijn!
  • Vanaf 27 november 2021 kun je weer oneindig plezier beleven in de regenboogtunnel van de Schaatsbaan Rotterdam

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!