Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 13, 14 en 15 augustus 2021

Kijk jij ook altijd zo uit naar onze Rotterdam Weekend Tips? We hopen natuurlijk van wel. Zelf vinden wij het ook altijd weer erg fijn als ze online staan. Niet alleen omdat het artikel dan is afgerond, maar bovenal omdat het dan echt bijna weekend is! 

Als het mee zit laat het zonnetje zich dit weekend lekker vaak zien, wat uiteraard heel fijn is. Een zonnig Rotterdam is toch wel het leukst, vind je ook niet? Wanneer we dan door de straten slenteren geeft het ons zo’n boost als we volle terrassen zien. We worden er helemaal vrolijk van! Met dat in ons achterhoofd kijken we uit naar dit weekend en hebben we zin om maximaal te genieten. 

Weekend tip 1: De bloemetjes buiten zetten

Ik denk dat we niet de enige zijn die zijn geschrokken van de uitkomsten van het klimaatrapport. Niet dat het geheel onverwachts kwam, maar toch blijft het een naar bericht. Maar we houden de positiviteit er graag in en daarom zetten we graag bloemenwinkel Kore in het zonnetje. Deze bloemist creëert namelijk de mooiste boeketten met natuurvriendelijke bloemen en planten. En deze zijn dan weer afkomstig van bloementelers en plantenkwekers die op een biologische wijze telen en kweken. De boeketten, bloemen en planten op zich zijn echt prachtig. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op het Instagram account @kore_flowersplants!

Adres: Bergweg 256A // Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur.

hotspot alert!

We hebben besloten om vanaf nu in elke Weekend Tips Rotterdam publicatie een Rotterdamse hotspot uit te lichten. In de stad vind je namelijk zo ongelofelijk veel lekkere, gezellige en bovendien (nog!) te veel onbekende hotspots. Dus elke week een hotspot uitlichten is nog niet zo’n gek idee. Zo leer jij, en wij natuurlijk ook, steeds meer plekjes in Rotterdam kennen. Dit weekend een speciale shoutout naar Van de Leur Rotterdam. Een duurzaam restaurant op de Eendrachtsweg, dichtbij de Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam. Bij Van de Leur kun je elke dag genieten van een verrassingsmenu (4 tot 7-gangen) wat bestaat uit verschillende tasting-gerechten. Allemaal afkomstig van de Big Green Erg!

Weekend tip 2: In Balanzs in het Vroesenpark

Wat moet het heerlijk zijn om je zondagochtend helemaal zen te beginnen. We begrijpen dan ook niet dat we nog niet eerder wisten dat yogastudio Balanzs elke zondagmorgen een gratis yogales van 60 minuten houdt in het Vroesenpark. Zover we kunnen zien vinden de lessen nog plaats tot en met zondag 12 september 2021. Aanmelden kan via deze link.

Weekend tip 3: Uitstapje naar Dordrecht

Afgelopen week waren wij een dag op stap in Dordrecht en nu delen wij graag ons enthousiasme voor deze stad met jou. Het is namelijk een prachtige stad om tijdens de zomervakantie een dagje te bezoeken of zomaar voor een leuke stedentrip. Wist je al dat je Dordrecht vanuit Rotterdam makkelijk en snel kunt bereiken? Vanaf Rotterdam Centraal ben je er met vijftien minuten, of pak de waterbus naast de Erasmusbrug die je in één uur naar het centrum vaart.

Wij hadden een fantastische dag in Dordrecht. Nieuwsgierig? Dit was onze dag in een notendop: ‘s ochtends vroeg sup-yoga in de Biesbosch, e-chopperen langs de hoogtepunten van Dordrecht en een waanzinnige boottocht door de grachten! Meer weten? Lees dan ons artikel over Dordrecht inclusief  handige tips en lekkere hotspots!

save the date!

Markeer 11 én 12 september 2021 maar alvast in je agenda, want in dit weekend vindt het COOL Wijnfestival Rotterdam plaats. Dat klinkt toch als muziek in je oren?! Borrelbar Florijn, een redelijk nieuwe hotspots op de Coolsingel, organiseert samen met het restaurant van Het Schielandshuis dit fijne wijnfestival. De invulling van het wijnfestival blijft nog even geheim, maar er is aangekondigd dat er beetje bij beetje steeds meer wordt onthuld. Wij zijn reuze benieuwd!

Je kunt online en aan de deur een ticket kopen voor €15,- per persoon (dit is inclusief vier drankmuntjes). Koop je je ticket online, dan krijg je één extra drankmuntje! Hierbij de link naar de online verkoop.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!