Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Weekend Tips Rotterdam: 14, 15 en 16 januari 2022

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 14, 15 en 16 januari 2022

Als er iets is waar we deze maand wel aan toe komen, dan is het onze 10.000 stappen per dag. Niet alleen omdat het één van onze goede voornemens is, maar ook omdat er zoveel leuke wandelingen (georganiseerd en niet-georganiseerd) zijn in Rotterdam. Zo gaan wij dit weekend op pad met Stadswandeling010. We gaan niet alleen wandelen door de stad, maar ook op een Venetiaanse watertaxi varen door Rotterdam. Deze Hop, Water en G(r)aan route hebben we al eerder getipt, maar nu was het hoog tijd voor ons om hem ook te doen, hoe leuk! Daarnaast tippen we deze Weekend Tips-editie graag nog 2 leuke georganiseerde wandelingen en andere activiteiten voor weer een heerlijk weekend in Rotterdam. 

Weekend tip 1: Tasty Walk

Je kan dit weekend weer de Tasty Walk lopen in Rotterdam! De Tasty Walk combineert een fijne wandeling door Rotterdam met lekker eten. Er zijn 3 verschillende wandelingen: Rotterdam Centrum & Scheepvaartkwartier (minimaal 5 km), Centrum & Noord (minimaal 6 km) en een wandeling langs de Maas (minimaal 7 km). Iedere Tasty Walk neemt je mee langs 6 verschillende leuke restaurants en overal krijg je een smakelijk gerechtje. 

De wandeling kost €36,00 per persoon en je kunt wandelen op vrijdag 14 november, zaterdag 15 november en zondag 16 januari 2022 tussen 12:00 en 19:00 uur.

Weekend tip 2: Bloqqie om door Rotterdam

Nummer 2 in dit lijstje is gewoon nog een topper van een wandeling door de stad, namelijk BLOQQIE OM! Op zaterdag 15 januari 2022 kun je langs een aantal heerlijke hotspots van Rotterdam wandelen. De deelnemende partijen zijn 21 Pinchos, de Huismeester, Supermercado, The Rumah en Amehoela. Bij iedere horecazaak wordt je verwend door een verrassing van het huis (met uiteraard ook non-alcoholische en vega opties). 

Deze editie van BLOQQIE OM is inmiddels helaas uitverkocht, maar stel een ticket alert in op Ticketswap om toch nog snel een ticket te scoren als deze online komen. Houd ook de socials van de bovengenoemde hotspots in de gaten voor vervolgedities.

Weekend tip 3: Magnicity app x Euromast 

Afgelopen week mochten wij iets afstrepen van onze bucket list, namelijk slapen in één van de suites van de Euromast! We werden verrast met een magisch uitzicht over Rotterdam en hebben optimaal genoten. Toen we uitcheckten ontdekten we nog iets leuks: de Magnicity app. Met deze app waan je je op de Euromast en leer je over meer dan 50 gebouwen en iconen in Rotterdam (sommige in 3D). Door middel van VR-technologie kun je zien hoe de stad eruit zag na het bombardement in 1940 en is het mogelijk om de brandgrens te zien. Niet alleen Rotterdam is te zien in de app, maar ook het uitzicht op Montparnasse in Parijs, de Berliner Fernsehturm en Chicago 360 is te bewonderen.

De applicatie is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de App Store van Apple

Weekend tip 4: Bubble tea hotspots in Rotterdam

Ben jij al bekend met het Taiwanese drankje bubble tea? Het zoete drankje wordt gemaakt van thee, melk, vruchtensiroop en tapioca-balletjes. Wij dronken het wel eens tijdens onze reizen door Azië, maar tegenwoordig is het ook razend populair in Nederland. Het is dan ook niet zo gek dat er ook in Rotterdam steeds meer zaakjes te vinden zijn waar je bubble tea kunt halen. Wij hebben dan ook een lijstje gemaakt met de lekkerste bubble tea hotspots in Rotterdam. Een leuke variatie op koffie en warme chocolademelk tijdens je lockdown wandeling! 

Weekend tip 4: Mini-mercado Lokanta Proeflokaal / Wine & Tapas Walk

Lokanta Proeflokaal is deze Weekend Tips eigenlijk een dubbele vermelding waard. Ze organiseren a.s. zaterdag namelijk niet alleen een Wine & Tapas Walk, maar hebben ook een mini-mercado geopend! First things first, want aanstaande zaterdag kun je dus deelnemen aan een wijn en tapasproeverij to-go! Voor €10,00 per persoon krijg je een tapasbordje met 3 proefglaasjes Spaanse wijn en een mooie wandelroute door Kralingen. Smaakt het naar meer? Dan kun je in de mini-mercado terecht voor al je Spaanse kookproducten en wijnadvies.

Bekijk hier het Facebook-event van de Wine & Tapas Walk. Deze vindt plaats op zaterdag 15 januari 2022. De mini-mercado in Lokanta Proeflokaal is iedere dinsdag tot en met zondag geopend van 15.00 tot 20.00 uur.

hotspot alert!

Mamma Licia 

Ben jij dol op de Italiaanse keuken? Dan is Mamma Licia een hotspot die je moet kennen! Je kunt via Mamma Lica exclusieve Italiaanse maaltijdboxen in huis halen met de beste ingrediënten. Ook worden er op zondag online kookworkshops gegeven. Tijdens deze online kookworkshop vanuit het restaurant kijk je live mee hoe de chef van Mamma Licia traditionele en generatie-oude recepten maakt en leer je alle keukengeheimen. 

 Je kunt een 3-gangen PupediPasta diner bestellen en “mee koken” aan de hand van de video. Terugkijken en koken kan wanneer je wilt, dus je kunt het ook op een andere dag doen. Je vindt het menu van de week op de website van Mamma Licia.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Volg ons op sociale media

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Populair in Rotterdam

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!