Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend tips Rotterdam: 15, 16 en 17 januari 2021

We moesten wel even slikken toen begin deze week aangekondigd werd dat de lockdown met drie weken verlengd gaat worden. Het is niet dat we het niet zagen aankomen, maar toch hadden we ons stiekem alweer verheugd op een klein uitstapje over de grens op korte termijn. Maar we hebben niet te klagen, we wonen hartje Rotterdam dus dat betekent nog meer ontdekken in onze eigen stad. En dat sluit goed aan bij het thema van deze Weekend tips  Rotterdam editie, namelijk ‘wandelen, wandelen en nog meer wandelen’. 

Weekend tip 1: Wandelen, wandelen, wandelen // Met een bakkie to-go  

Je kijkt er vast niet gek van op als we zeggen dat we elke dag een wandeling maken, soms zelfs twee wandelingen op een dag (het moet niet gekker worden…). Maar je moet maar zo denken, een beetje beweging en frisse buitenlucht is gezond voor je. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat er inmiddels een Fitbit in de familie is gekomen, we worden dus ook dagelijks getriggerd om de 10.000 stappen per dag te behalen.

In onze pauze gaan we dan ook vaak naar buiten voor het standaard rondje Scheepvaartkwartier, maar enige variatie zit er zeker in. En om jou te blijven inspireren hebben we een handig lijstje met wandelingen in Rotterdam gemaakt. Ideaal voor tijdens de lockdown, en met de nodige hotspots tips voor een warm bakkie to-go!

Weekend tip 2: Ontdek het upcoming Katendrecht 

Als er één wijk is in Rotterdam die we in de gaten moeten houden dan is het Katendrecht wel. Niet alleen heeft deze wijk een interessante historie, het is ook nog eens dé plek voor culinair genot. Het Deliplein is omringd met de meest uiteenlopende wereldkeukens, en vergeet niet de tegenovergelegen Fenix Food Factory waar Rotterdamse ondernemers hun producten verkopen. En aangezien we zo lekker aan de wandel zijn deze dagen, hebben we onze eerste wandeling voor jullie uitgeschreven. Deze wandelroute door Katendrecht neemt je mee langs de meest indrukwekkende plekken, lekkerste hotspots en laat je nadenken over hoe het er jaren geleden aan toe ging op het schiereiland.

Weekend tip 3: SS Rotterdam drive-thru 

Deze tijd vraagt om creatieve invalshoeken en ook nu laat het SS Rotterdam zien wat zij in petto hebben. Wanneer jij namelijk geduldig aan het wachten bent op jouw bestelling, rijd je met de auto door de SS Drive Thru experience. Dit is een waanzinnige ervaring waarbij je langs zes verschillende containers komt. Elke containers heeft zijn eigen verhaal. Zo herken je de hoogtepunten van het op cruise gaan met het SS Rotterdam, maar wordt ook het verhaal van La Grande Dame verteld. Het is ook nog eens een leuk en vermakelijk coronaproof uitje. 

Ervaar de SS Rotterdam drive-thru

Het is dus niet zo dat je voorafgaand je bestelling telefonisch of online doorgeeft. Eigenlijk werkt het als een reguliere drive-thru alleen dan nog veel leuker. Bij aankomst geef je jouw bestelling door aan de kapitein. Hierna begint jouw SS-experience. Belangrijk is dat je natuurlijk in de auto blijft zitten, wel zo coronaproof. Na de voorstelling is het tijd om je bestelling mee huiswaarts te nemen, dat wordt pas genieten. 

De SS Drive Thru is elke dag geopend van 16:00 tot 20:00 uur // Meer informatie over de SS Drive Thru Experience 

Weekend tip 4: Culinaire wandeling Tasty Walk 

Op zoek naar een originele wandeling voor dit weekend waarbij je ook lekker je maag kunt vullen? Wees dan snel, want je kunt je nu nog inschrijven voor de laatste beschikbare plekjes van de Tasty Walk dit weekend. De pilot van Tasty Walk was zo populair dat ze doorgaan met culinaire wandelingen. De culinaire wandelingen van Tasty Walks zijn zo georganiseerd dat je bij 6 verschillende leuke horecazaken hapjes en drankjes krijgt. Voor dit weekend zijn er twee wandelingen nog beschikbaar. Op vrijdag 15 januari kun je de wandelroute in het centrum lopen (start en einde vlakbij Rotterdam Centraal) van 9km en de route Zuid naar Kralingen (ook 9 km). De Tasty Walks voor dit weekend zijn helaas al uitverkocht. Houd de website dan ook zeker in de gaten voor toekomstige edities! 

De Tasty Walk wandeling kost €36,- p.p. incl. 6 gerechten // Inschrijven doe je op de website van Tasty Walk. 

Weekend tip 5: Koken met Marley Spoon 

Sinds deze week hebben we ook weer iets nieuws thuis, namelijk de maaltijdboxen van Marley Spoon. We werden de bezoekjes aan de supermarkt met mondkapje een beetje zat. Via via werden we getipt en tot dusver moeten we toegeven dat het goed bevalt. Een week van te voren kan je in de applicatie kiezen uit een aantal gerechten en aangeven op welke dag de boxen bezorgd kunnen worden. De kookinstructies kan je ook terug vinden in de app, ideaal dus! We doen nu drie gerechten per week, eens kijken hoe lang we het leuk blijven vinden. Gevarieerd eten doen we in ieder geval!

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!