Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 15, 16 en 17 juli 2022

In deze extreme warmte zoeken we dit weekend niets anders dan verfrissing en verkoeling. En of we daar nou een verfrissend én verkoelend drankje of verfrissing en verkoeling op het strand mee bedoelen, dat is en blijft een raadsel. Eén ding is wel zeker, we genieten volop van deze zomerse temperaturen. Zwoele zomeravonden, daar kan toch niets tegenop?

Benieuwd naar leuke tips voor het weekend? Wij delen hieronder weer fijne hotspots en leuke activiteiten voor een geslaagd weekend in Rotterdam

Weekend tip 1: Pop-up stadspark DÂK

Het is al jaren geleden dat wij voor het laatst het gezellige pop-up stadspark DÂK bezochten. Maar daar komt dit jaar zeker verandering in. Het dak van APCOA Parking Westblaak wordt getransformeerd tot park en terras in één. DÂK, het pop-up stadspark van Rotterdam, opent namelijk dit weekend, 15 juli, en blijft open tot 13 augustus. Het stadspark is de plek voor een verfrissend drankje, een gezellig dansje en mooie vergezichten over Rotterdam. Maar het is ook de plek waar je met vrienden kunt bowlen en genieten van de social BBQ. Je mag namelijk je eigen eten meenemen. Wordt je liever verzorgd? Ook dat kan door bijvoorbeeld een barbecue pakket te bestellen!

Weekend tip 2: Typical Tropical in the City

De Rotterdamse dansschool Typical Tropical brengt dit weekend de stad tot leven. Zondag 17 juli kun je namelijk naar het stadspodium (bij de Laurenskerk) komen om mee te dansen op swingende muziek. Het programma start om 14:00 uur met een Bachata Dominican workshop en wordt vervolgd met andere muzikale optredens tot 17:00 uur. Meedoen is geheel gratis. Niets is leuker dan ritmisch dansen in de buitenlucht, toch?

hotspot alert

Thai Food Market

Misschien ben je al bekend met de producten van de Thai Food Market via hun populaire kraam op de Rotterdamse Oogstmarkt. Een Thaise snack tijdens het shoppen gaat er immers altijd in. Na jaren op het Noordplein te staan is sinds kort de droom van de eigenaar uitgekomen: een eigen restaurant. Sinds 8 juli is het restaurant van Thai Food Market geopend op de Zaagmolenkade. Geniet van de lekkerste Thaise rijst- en stoofgerechten en waan je even in het mooie Thailand. Voor vaste bezoekers van de Rotterdamse Oogstmarkt hebben we ook goed nieuws, de stand blijft elke zaterdag staan op de markt!

Weekend tip 3: 19 Crimes Tattoo Pop Up

Deze vrijdag kun je een bijzondere pop-up vinden in de Containerbar Noord in Rotterdam, namelijk 19 Crimes Tattoo Pop Up. De aanleiding van deze pop-up is gebaseerd op een onderzoek waaruit blijkt dat 66% van de mensen spontaan dingen doen in de zomer die ze normaal gesproken niet zomaar zouden doen. Daarbij komt ook nog eens kijken dat 54% van de Rotterdammers zonder tatoeage, er misschien wel een wil hebben. 

Daarom is 19 Crimes de samenwerking aangegaan met de Rotterdamse tattoo artist Kapitano. Deze zaterdag kun je dan ook gratis een exclusieve tatoeage (kiezen uit 5 ontwerpen) laten zetten! Let op: dit kan van 15:00 tot 21:00 uur.

Weekend tip 4: SWAN-Market

Een terugkerende tip in onze Rotterdam Weekend Tips is de SWAN-Market. Een gezellige en creatieve markt op de Parklaan waarbij je kleine ondernemers steunt. Voor €2,50 entree kun je de markt bezoeken en rondsnuffelen tussen de leukste en meest unieke producten. Uiteraard zijn er ook voldoende mogelijkheden voor een verfrissend drankje en een smakelijke snack. De markt vindt plaats van 11:00 tot 17:00 uur.

Weekend tip 5: Leuke festivals in Rotterdam

Na twee jaar geen festivals in Nederland, kun je dit jaar als je wilt elk weekend de schade inhalen. Er zijn zoveel festivals dat wij het maar moeilijk kiezen vinden waar heen te gaan. Inmiddels hebben we al een aantal gezellige dagen feesten gehad, maar we kijken uit naar al het leuks dat er nog op de planning staat. Dit weekend kun je in ieder geval met je voetjes van de vloer bij I Love Urban en Festival De Achtertuin. Tickets zijn voor beide festivals nog verkrijgbaar. Dus zin in een leuk feestje in Rotterdam? Dit is waar je dit weekend moet zijn!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!