Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 15, 16 en 17 oktober 2021

Finally weekend! We kijken enorm uit naar dit weekend in Rotterdam, omdat er heel veel leuke dingen te beleven zijn. Van een botanische markt tot aan nieuwe hotspots en feestjes, Rotterdam blijft ons altijd verrassen. Dit is er te doen in het weekend van 15, 16 en 17 oktober 2021: 

Weekend tip 1: Dansjes 

Sinds we weer mogen dansen in de club, zijn er ieder weekend wel leuke feestjes te vinden. En natuurlijk ook dit weekend! We lichten dan ook twee leuke feestjes uit, namelijk Latin Silent Disco op vrijdag 15 oktober in het Westelijk Handelsterrein en Vunzige Deuntjes op zaterdag 16 oktober in Annabel. Deze twee, omdat wij stiekem wel een beetje een voorkeur hebben voor de muziek die er wordt gedraaid. Bij de Latin Silent Disco krijg je een headset met 3 kanalen: Salsa, Bachata en Caribbean. Vunzige Deuntjes in Annabel is precies zoals je het gewend bent: de fijnste hiphop, R&B en dancehall-deuntjes. 

Latin Silent Disco is op vrijdag 15 oktober en de kaartjes bestel je op deze website. Vunzige Deuntjes in Annabel is op zaterdag 16 oktober. Kaartjes bestel je via de website van Annabel

hotspot alert!

De nieuwe Speakeasy bar OX 

Ken je de Suicide Club nog? Dit was een hotspot waar wij zéér regelmatig waren te vinden. Helaas kwam daar plots een einde aan toen de Suicide Club per direct moet worden gesloten omdat de club niet voldeed aan de veiligheidseisen. Maar er is nu dan eindelijk een nieuwe hotspot voor in de plaats gekomen. MESS Group (de oprichters van de Suicide Club, Biergarten en Ayla) komen namelijk met een ware speakeasy bar in Rotterdam. Wat houdt dit in? Dat de locatie onbekend is! De hotspot is er één met internationale allure en heet OX Rotterdam! Het Chinese restaurant en cocktailbar in één opent zaterdag 15 oktober haar deuren. Na een reservering bij OX krijg je de geheime locatie en verdere instructies doorgestuurd. Wij kunnen niet wachten om dit concept uit te proberen.

Weekend tip 2: Botanical Market x OASE Rotterdam

Deze zaterdag vindt de eerste botanische markt in OASE Rotterdam aan de Schiehaven plaats. Deze markt is de place to be voor alle plantengekkies (including us). Je kunt bij de Botanical Market x OASE je plantencollectie aanvullen, advies vragen aan de plantendokter, een bijzondere plantenexpo bijwonen, opgekweekte stekjes ruilen, en het plantenasiel vullen en bewonderen. Kortom: it’s all about green deze dag. Neem dus vooral ook je eigen stekjes mee! 

OASE is gevestigd aan de Schiehaven 15. Tickets kosten €5,-. Je leest alles over Botanical Market x OASE Rotterdam in het Facebook-event

Weekend tip 3: De Stadswandeling 010 Hop, Water en G(r)an route 

De Stadswandeling 010, wie kent dit leuke concept nog niet? Tijdens de lockdown werden deze stadswandelingen in het leven geroepen en we gingen massaal wandelen en wat lekkers halen bij de horecazaken in de stad. Inmiddels is alle horeca weer open, maar dat wil niet zeggen dat Stadswandeling 010 er mee is gestopt. Deze zaterdag, 16 oktober 2021, bieden ze namelijk de Hop, Water en G(r)aan route aan. Niet alleen een wandeling dit keer, maar ook een rondvaart op een Venetiaanse watertaxi door Rotterdam. En dat onder het genot van bier! 

De prijs voor de rondvaart is €49,50 p.p. Hiervoor krijg je een boottocht van 1 uur, lokaal gebrouwen biertjes, een wandelroute, pub quiz en entertainment voor onderweg en een beer tasting bij Stadsbrouwerij de Pelgrim. 

get your tickets

De Grote Schijn is van start gegaan! 

We noemden het vorige week al in onze Weekend Tips, maar De Grote Schijn in het Kralingse Bos is van start gegaan! Wil jij deze bijzondere wandeling met magische lichtshow nog bijwonen? Bekijk dan snel de ticketwebsite van De Grote Schijn van de tickets gaan hard! 

De Grote Schijn vindt plaats van 14 t/m 31 oktober 2021 in het Kralingse Bos. 

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!