Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 17, 18 en 19 december 2021

Wow, wat vliegen de weken ineens snel voorbij. Nog maar twee weken te gaan en dan zitten we alweer in het nieuwe jaar. Hoog tijd om terug te blikken op het jaar 2021. We kunnen wel stellen dat het wederom een raar jaar was, maar wel een jaar waarin we prachtige reizen naar Ibiza, Kos, Mykonos, Santorini, Parijs en Luxemburg hebben gemaakt. En laten we vooral niet de verrassende uitjes in Nederland vergeten, want ook dit jaar hebben we weer ingezien in wat voor mooi landje wij leven. 

En dan weer terug naar het waar het in dit artikel om draait: de enige echte Rotterdam Weekend Tips vol ideeën, inspiratie en tips voor het weekend van 17, 18 en en 19 december!

Weekend tip 1: What’s Brewin!

Blokkeer zondag 19 december maar alvast in je agenda want hier wil je bij zijn. Je kunt deze zondag namelijk op het winterterras van George Cocktail & Food opwarmen met de overheerlijke bieren van Stadshaven Brouwerij. Mocht je je nu afvragen waarom dit dan zo speciaal is? Nou, dat is omdat er tijdens dit zogenoemde What’s Brewin event de officiële lancering van het nieuwe winterbier van Stadshaven Brouwerij plaatsvindt! Dit event zou niet plaatsvinden bij George Cocktail & Food als er niet aan food paring gedaan werd. Bij deze weet je waar je zondag moet zijn in Rotterdam!

Weekend tip 2: Shoppen en relaxen op een winters kerstplein in Rotterdam Noord

Als er één markt is in Rotterdam waar we in het weekend graag komen dan is het op de Rotterdamse Oogstmarkt. Een markt waar lokale boeren, slagers, bakkers en nog veel meer hun producten verkopen. Je kunt deze markt niet vergelijken met de markt die elke dinsdag en zaterdag plaatsvindt in het centrum van de stad. De Rotterdamse Oogstmarkt is wat exclusiever en verfijnder. Je kunt er zeker je boodschappen doen, maar het is ook plek om af te spreken en bij te kletsen onder het genot van een koffietje. En dit weekend wordt het Noordplein, waar elk weekend de markt plaatsvindt, omgetoverd tot een winters kerstplein. 

Mocht je dit weekend helaas niet naar de Rotterdamse Oogst Kerstmarkt kunnen, wees dan niet getreurd. Op donderdag 23 december 2021 vindt er nog eentje plaats!

hotspot alert

Als iemand de vraag stelt ‘wie lust er cider’ dan zullen wij direct onze handen opsteken. Een verfrissende cider doet ons direct denken aan onze tijd in Sydney, Australië, waar we samen vier maanden stage liepen. Hier maakten we kennis met het drankje cider en sindsdien zijn we er gek op. Hoe leuk is het dan ook dat De Ciderbar binnenkort een tweede vestiging opent in hartje Rotterdam, namelijk een paar deuren naar Mooie Boules bij de Hofbogen. Wij kunnen niet wachten tot ze de deuren openen. Dan zijn wij één van de eerste die aanschuiven voor een proeverij en gaan genieten van een borrelplank!

Weekend tip 3: Hop, Water en G(r)aan wintereditie

We hebben deze fantastische combinatie van een wandel- en boottocht door de stad al vaker in onze Rotterdam Weekend Tips vermeld, maar we kunnen de wintereditie niet zomaar aan je voorbij laten gaan. In drie uur tijd vaar je in een Venetiaanse watertaxi een mooie route over de wateren van Rotterdam en wandel je  langs iconische plekken in de stad. En tijdens deze Hop, Water en G(r)aan wintereditie gaat dit samen met het proeven van onder andere jägertee!

Let op: alleen te boeken op zaterdag 18 december 2021! Kosten €49,50 per persoon.

Weekend tip 4: SWAP & REUSE tijdens CHANGEZ XL in Tropicana

Dat onze samenleving steeds bewuster wordt zie je in veel dingen terug, en dit weekend kun jij ook je steentje bijdragen tijdens CHANGEZ XL. Tijdens dit event kun je namelijk oude kledingstukken en/ of spullen inruilen tegen SWAP-punten. Deze punten kun je weer gebruiken om op het event nieuwe spullen aan te schaffen. Je maakt met jouw oude spullen iemand anders blij en wie weet neem jij ook iets waardevols mee naar huis. Hoe het verder precies werkt? Dat lees je op de website van CHANGEZ XL

save the date!

Vanaf het nieuwe jaar (2022) vindt het mega grote hiphop, R&B, rap en afrobeats OH MY festival in Rotterdam plaats. En dan ook nog eens op één van de iconische plekken van de stad, namelijk in de Kuip. De verkoop voor dit meerdaagse festival is al van start gegaan dus mocht je hierbij willen zijn dan kun je via de website van OH MY je kaartje scoren. En markeer de volgende data in je agenda: 25 en 26 juni 2022!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!