Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 17, 18 en 19 juni 2022

De temperatuur is deze week goed opgelopen en hoewel wij er nog nauwelijks van hebben kunnen genieten, kunnen we ons voorstellen dat jij dit wel hebt gedaan. Misschien ben je van de week op een terras neergeploft of wellicht ben je gaan picknicken in het park? Heerlijk om zoveel buiten te zijn in de Nederlandse zomer (als het zonnetje schijnt). En dat brengt ons op de volgende tips voor het weekend van 17, 18 en 19 juni waarbij je buiten kunt zijn, maar ook naar binnen kunt gaan wanneer het te warm is!

Mocht je benieuwd zijn naar onze reisavonturen, neem dan eens een kijkje op onze Instagram. Naomi ontdekt wat Bulgarije allemaal te bieden heeft en Lois is op zeilavontuur naar Zweden. Wij hebben dus genoeg te delen!

Weekend tip 1: Roze Zaterdag x Rotterdam Pride

De oudste gay pride van Nederland keert na 21 jaar weer terug in Rotterdam, en dat moet natuurlijk gevierd worden. De Prideweek vindt dit jaar dan ook plaats van 17 tot en met 26 juni. Ter ere van Roze Zaterdag wordt er op 18 juni een groot event georganiseerd in hartje Rotterdam, namelijk op de Coolsingel. Een event van 11:00 tot 23:00 uur om de LHBTQiA community uit Rotterdam en heel Nederland met elkaar te verbieden. Er zijn meerdere acts gedurende de dag met onder andere een optreden van Duncan Laurence. 

Weekend tip 2: Gin & Rum Festival

Op 18 juni transformeert de Cruise Terminal tot een waar Gin & Rum Festival waar je heerlijke smaakcombinaties kunt proeven, maar ook zelf kunt maken tijdens één van de workshops. Zoals de naam al doet verklappen staat dit festijn volledig in het teken van de alcoholische dranken gin en rum. Wij hebben onze favorieten als het aankomt op drankmerken, maar zo’n festival als dit kan nog wel eens voor verrassingen zorgen. Wellicht ontdek je wel een nieuwe favoriet, er zijn namelijk veel verschillende nationale en internationale merken te proeven. Uiteraard gaat zo’n festival gepaard met muziek. Er draait een DJ en er is ook een silent disco aanwezig. 

Het Gin & Rum Festival vindt plaats van 15:00 tot 22:00 uur. Tickets zijn nog verkrijgbaar via deze link waar je je ook direct kunt aanmelden voor een gin of rum workshop (let op: beperkte beschikbaarheid).

hotspot alert

Spazio Rotterdam

De Italiaanse keuken, wie houdt er niet van? Wij zijn er in ieder geval gek op en dat komt goed uit, want de nieuwe hotspot Spazio in Rotterdam heeft een menukaart waarvan je direct gaat watertanden. Extra leuk is dat het restaurant is gelegen naast de landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport, het is dus een toffe hotspot voor vliegtuigspotters. Wanneer het zonnetje lekker schijnt kun je neerploffen in één van de comfortabele loungesets op het terras, maar ook binnen zit je hier in een stijlvolle omgeving. Italiaanse borrelhapjes en pizza’s met een diameter van 50cm, they have it all!

Weekend tip 3: Rijnhaven Fest

Al enige tijd wordt de Rijnhaven onder handen genomen en de plannen voor in de toekomst zien er veelbelovend uit. Eén van de nieuwe toevoegingen aan de haven zijn de unieke drijvende Wikkelboats waar je kunt overnachten, maar ook restaurant Putaine die je vindt in de Floating Office. Maar er wordt nog veel meer toegevoegd aan de haven, zoals meerdere drijvende parkdelen. En daarvan wordt het eerste drijvende parkdeel dit weekend op zondag 19 juni officieel tijdens het Rijnhaven Fest geopend. Het belooft een dag vol gezelligheid, muziek en sportieve activiteiten op het water te worden. Denk aan suppen, kanovaren, waterfietsen en nog meer!

Het park wordt officieel geopend om 14:00 uur door wethouder Bas Kurvers. Locatie: Antoine platekade (tegenover LantarenVenster). Tijd. 13:00 – 17:-00 uur. Alle activiteiten en lekkernijen zijn gratis!

Weekend tip 4: SWAN Market

Shoppen bij kleine creatieve ondernemers, dat is waar het aanbod van SWAN Market uit bestaat. Een tof initiatief om producten van net startende ondernemers onder de aandacht te krijgen en op een leuke wijze online te verkopen, maar ook door middel van het organiseren van maandelijkse markten in Rotterdam (en nog meer steden). 

SWAN Market vindt deze zondag weer plaats op de Parklaan van 11:00 tot 17:30 uur. Entree is €2,50 per persoon.

Weekend tip 5: Het Wilde Diner x Stadswandeling010

Stadswandeling010 blijft altijd weer met originele wandelingen komen en zo ook dit weekend! Op zaterdag 18 juni is namelijk het Wilde Diner. Een wildpluk wandeling in Dordrecht waarbij je in de ontdekkingswereld van Wilde Kruiden duikt en daarna heerlijk dineert in de buitenlucht. Dit gebeurt op de schitterende locatie de Eikenhof in Dordrecht. 

Het Wilde Diner incl. de wildpluk wandeling met een gids (herborist) en koken duurt ongeveer zo’n drie tot drieënhalf uur. Het Wilde Diner start om 14:00 uur of 16:00 uur en kost €59,50 per persoon. Tickets koop je via de website van de Stadswandeling010

Weekend tip 6: Museumnacht in Rotterdam

Aanstaande zaterdagnacht 18 juni van 20:00 uur tot 01:00 uur is het Museumnacht in Rotterdam! Er wacht een zinderend en onwijs gevarieerd programma op je. Meer dan 35 instellingen openen hun deuren en er zijn tentoonstellingen, voorstellingen, performances, smaakexplosies en meer.

Benieuwd? Hier bekijk je het gehele programma van Museumnacht010. Voor Museumnacht010 koop je één ticket, waarmee je alle deelnemende locaties kunt bezoeken. Tickets kosten €17,50 per persoon. 

Weekend tip 6: Hoek van Holland strand

Met deze warme temperaturen is het prima vertoeven op het strand. Dus als we je een tip mogen geven, ga dan vroeg richting Hoek van Holland. Kies een lekker plekje uit op het strand of misschien wel bij één van de leuke strandtenten op Hoek van Holland en geniet van zon, zee en strand. Je bent ongetwijfeld al op de hoogte, maar het centrum van Rotterdam is nu met metrolijn B direct verbonden met Hoek van Holland strand. In een kleine 40 minuten bevindt je je dus aan de Nederlandse kust. Ideaal!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!