Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 17, 18 en 19 september 2021

Een weekend (én week) vol gezelligheid in Rotterdam? Dat is uiteraard vanzelfsprekend. Elk weekend valt er weer iets nieuws te beleven in onze fijne stad. Het ene weekend wordt je overspoeld met feestelijke activiteiten en het andere weekend kun je je laten onderdompelen in kunst en cultuur. Zo fijn dat er voor ieder wat wils is in Rotterdam. Ook voor dit weekend hebben weer van alles en nog wat voor je in petto. Het weekend van 17, 18 en 19 september staat geheel in het teken van beleving! 

Weekend tip 1: Sex Education Pop-up in Rotterdam

Het is echt waar, in Rotterdam vindt een week lang één groot Sex Education event plaats. Het zit namelijk zo: op vrijdag 17 september 2021 komt het derde seizoen van de Netflix serie Sex Education uit. En om dit te vieren is deze pop-up in The Wow georganiseerd. Het evenement is elke dag van 11:00 tot 19:00 uur gratis te bezoeken. Net zoals de scholieren in de serie kun je tijdens een bezoek aan deze positivity pop-up meer te weten over jezelf en seksualiteit. Dit kan door middels van (anoniem) advies vragen, het bijwonen van inspirerende lezingen en helemaal te gek: het eten van een vulva-cupcake bij de kutzaak. 

Weekend tip 2: Geluidswandeling ‘Vééls te ècht’ 

Sinds we (gelukkig) uit de lockdown zijn betrappen we onszelf er op dat we steeds minder buiten te vinden zijn. Waar we eerst genoten van alle originele stadswandelingen, een koffie to go haalden en ‘s ochtends vroeg voor werk een ommetje liepen, slapen we nu wat langer uit en ploffen we neer op één van de fijne terrassen in de stad. En eerlijk is eerlijk, we genieten ervan dat dit weer kan. Maar die lange wandelingen door de stad, die missen we wel. Natuurlijk doen we dit dan ook nog wel eens op eigen houtje, maar nu ontdekten we laatst de geluidswandeling Vééls te ècht. Een tip die we uiteraard met jullie delen. De wandeling begint bij de Laurenskerk en neemt je mee langs iconische plekken terwijl je luistert naar geluiden van de stad.

hotspot alert!

Dat het Keile District in Rotterdam steeds hipper en populairder wordt, dat wisten we al. Het is een heerlijke plek om nieuwe hotspots te ontdekken. En jawel, we hebben weer een leuke spot voor je gevonden: Steur Garden. Deze tuinbar is een openlucht locatie waar de uitspraak ‘gezelligheid kent geen tijd’ helemaal tot zijn recht komt!

Weekend tip 3: Op staycation in Rotterdam 

Op staycation gaan, het is de trend van afgelopen jaar. Voor wie er nog niet bekend mee is, een staycation is dichtbij huis op vakantie gaan en activiteiten ondernemen. Dit kan plaatsvinden zonder overnachting, maar ook met overnachting. Wij hebben dan ook genoten van aantal staycations in Rotterdam, zoals bij Le MarinThe James, The Bellhop en Unplugged. Drie heerlijke locaties waar we volledig tot rust kwamen en vanwaar we onze eigen stad op een andere manier ontdekten. 

Wist je al dat er de afgelopen tijd meerdere nieuwe hotels in Rotterdam zijn geopend? Dat betekent nieuwe plekjes ontdekken én nieuwe staycations plannen. Dit zijn ze:

save the date!

Gaat het wel door of gaat het niet door? YES, Festival Downtown 2021 gaat door! Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober vindt Festival Downtown eindelijk weer plaats. Een elektronisch festival waarbij maximaal 750 bezoekers zijn. De organisatie heeft leuke en unieke verrassingen voor je in petto, dus heb je wel zin in een feestje? Let’s go to Festival Downtown!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!