Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 18, 19 en 20 februari 2022

Het is weer tijd voor de leukste Rotterdam Weekend Tips! Voor ons voelde het deze week al een beetje weekend, we hebben namelijk een onwijs leuke middag gehad bij Remastered Rotterdam. Mocht je daar nog niet geweest zijn, dan moet je daar snel eens verandering in brengen. Verder zijn wij volop bezig met de voorbereidingen voor onze reis naar Peru, we kunnen echt niet wachten. Maar dit weekend genieten wij uiteraard weer van al het leuks wat er in de stad te beleven is. Daarom hierbij onze Rotterdam Weekend Tips voor 18, 19 en 20 februari!

Weekend tip 1: Een unieke beleving bij Remastered

De weersvoorspelling van dit weekend is niet al te veelbelovend. Maar om nou heel het weekend binnen te zitten, daar hebben we ook geen zin in. Een leuk en zeer origineel uitje is dan ook een bezoek aan Remastered. Hier duik je namelijk in een digitale wereld waar het draait om zien, horen en voelen. Hoe je je dat kunt voorstellen? Dat verklappen we uiteraard niet. Dat mag je geheel zelf gaan ervaren!

Je vindt Remastered onder de Erasmusbrug recht tegenover de Spido. Een bezoek aan deze bijzondere wereld duurt zo’n 60 minuten waarin je kennis maakt met de wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch.

Weekend tip 2: Vintage shoppen in Kralingen-Oost

Ooit gehoord van Throwback Classics? Deze toffe organisatie verzamelt de mooiste en meest bijzondere vintage kleding bij elkaar om vervolgens te verkopen op het Kilo Sale Weekend. En dit weekend is het hoog tijd voor een nieuwe editie in Rotterdam met extra veel merkkleding. Denk aan merken zoals Tommy Hilfiger en Fila, maar ook aan Burberry en Nike. Er is in totaal meer dan 2.000kg vintage kleding om tussen te neuzen, dus wij zijn ervan verzekerd dat je daar wat leuks zult scoren.

Je kunt het Kilo Sale Weekend gratis bezoeken, maar het is wel belangrijk om vooraf online je Throwback Classics ticket te reserveren in verband met de tijdsloten.

Locatie Throwback Classics: Max Euwelaan 1, 3062 MA Rotterdam

Hotspot Alert!

Chef Quincy: opening 24 februari 2022

Volgende week donderdag, 24 februari 2022, is Rotterdam weer een hotspot rijker. En wat voor één: een Surinaams restaurant. Bij Chef Quincy proef je de bekende gerechten, maar je kunt er ook terecht voor Surinaamse specials. Denk aan broodjes hete kip of bakkeljauw. En wat we van Suriname weten is dat alles er kleurrijk is, en ook dat zie je terug in het restaurant. Weet je wat het motto is van Quincy? So so lobi, dit betekent alleen maar liefde. Wat een bijzondere plek moet Chef Quincy wel niet worden!

Weekend tip 3: Friday Night Live bij Stadshavenbrouwerij

Om te vieren dat er eindelijk gedanst mag worden, is er vrijdag 18 februari een speciale editie van Friday Night Live bij de Stadshavenbrouwerij! Verwacht disco & house en house & disco! Van 20:00 tot 23:00 worden er heerlijke tunes gedraaid van Discographic. Positive vibes guaranteed. 

Kom je met een grotere groep vrienden of collega’s? Dan zijn de taptafels misschien iets voor jullie! Aan deze tafels tap je zelf je glazen bier. Neem je er een menu bij? Dan wordt deze door Stadshavenbrouwerij aangepast op jullie wensen. Of kies je toch voor de Oyster special?

Weekend tip 4: Dansen bij Club Cobano

Containerbar Noord is de plek waar je moet zijn vrijdagavond. Van 20:00 tot 00:00 uur kun je hier namelijk met je voetjes van de vloer tijdens het feestje van Club Cobano. Dj’s The Smits en Puf Collective hebben de leukste nummers voor je verzameld, dus dat 100% genieten. Sinds kort is ook De Toko geopend bij Containerbar Noord dus dat betekent dat je hier ook gelijk een lekker hapje kunt eten. Oh, en de toegang is gratis! 

Weekend tip 5: 18 februari is de Nationale Drink Wijn Dag

Het kan geen toeval zijn dat 18 februari de Nationale Drink Wijn Dag dit jaar op vrijdag valt. Wat een heerlijk begin van het weekend! Dat moet natuurlijk gevierd worden met een goed glas wijn. Wit, rosé of rood, wat gaat het worden? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze speciale dag te vieren tijdens een avondje uit, maar je kunt ook een lekker wijntje scoren bij de lokale wijnhandelen. Daarom hierbij onze favoriete slijterijen waar wij graag een wijntje halen:

En onze favoriete plekjes om een wijntje te doen:

save the date!

Cirque du Soleil in Ahoy

Na een lange pauze is het hoog tijd dat Cirque du Soleil terugkeert naar Rotterdam. En dat kan natuurlijk maar op één plaats: Ahoy Rotterdam. Cirque du Soleil staan bekend om waanzinnige schaats- en acrobatische kunsten die je ook terug zult zien tijdens de show CRYSTAL. Het beloofd een verbluffende show te worden. De show CRYSTAL van Cirque du Soleil is te zien van 22 tot en met 25 september 2022 in Ahoy Rotterdam en de kaartjes zijn vanaf nu te koop!

Festival Trek

Markeer het maar alvast in je agenda want van 5 tot en met 8 mei 2022 is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland in Rotterdam. Festival Trek vind je in het Vroesenpark en het beloofd waanzinnig te worden. Verwacht sfeervolle muziek om op los te gaan, heerlijk food spots om je buik rond te eten, optredens om je te eindeloos vermaken en bovenal oud Rotterdamse gezelligheid. Nu alleen nog duimen dat het zonnetje zich laat zien, dan kan het helemaal niet meer stuk.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!