Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 18, 19 en 20 maart 2022

We zijn nog maar net terug van onze reis door het fantastisch mooie Peru en we gaan alweer helemaal op in ons leven in Rotterdam. Gek hoe snel je altijd weer gewend bent aan het thuis zijn, ondanks dat het op reis gaan nu alweer kriebelt. Misschien heb je ons gevolgd op Instagram toen wij in Peru waren, want dan weet je hoeveel wij hebben meegemaakt. Binnenkort kun je dan ook zeker onze reisroute, tips en ervaringen lezen op de blog!

Het belooft dit weekend heerlijk zonnig te worden en dat betekent onder andere dat we lekker naar buiten gaan. Het terras op of leuke andere activiteiten buiten ondernemen. We hebben zin in het aankomende weekend in Rotterdam!

Weekend tip 1: BE-KIND Cleanup Run in Rotterdam

Duurzamer leven is een onderwerp dat ons aanspreekt en waar we ook steeds vaker over schrijven op ons blog. Een waardevolle tip voor dit weekend is dan ook om aanstaande zaterdag, op de Landelijke Opschoondag, de handen uit de mouwen te steken en Rotterdam zwerfafvalvrij te maken. Deze zaterdag is de 20ste editie en dit jaar organiseert Mars de BE-KIND Clean Up Run in Rotterdam. Het doel hiervan is om samen te gaan ploggen (combinatie van joggen en zwerfafval oprapen) van 13:00 tot 14:00 uur. Het startpunt van de route is Harvest (Proveniersstraat 36A).

Weekend tip 2: Let’s Fix Bikes

Wist je al dat Nederland zo’n 37.000 kilometer aan fietspaden heeft? Niet zo gek dat wij Nederlanders bekend staan als echte fietsliefhebbers. De gemiddelde Nederlander heeft dan ook twee fietsen thuis staan, vaak een ‘normale’ fiets en een racefiets of mountainbike voor avontuurlijke ritten. Maar ondanks dat veel Nederlanders dus meerdere fietsen thuis hebben staan, zijn er maar weinig Nederlanders die echt weten hoe hun fiets in elkaar steekt. Dit weekend kun je daar verandering in brengen tijdens de workshopdag Let’s Fix bikes in BlueCity van 15:30 tot 17:00 uur (het voormalige Tropicana). Tijdens de workshop leer je op een duurzame manier je fiets te repareren en kan je hem ook naar eigen smaak pimpen. De workshop wordt afgesloten met een leuke fietstocht door Rotterdam en een koffiestop bij Giraffe Coffee x Bomba Bomba!

Hotspot Alert!

Cocktails drinken bij Botanero

De beste cocktailbar van Nederland, die vind je in Rotterdam! Daar zijn wij natuurlijk mega trots op, al wisten we natuurlijk al lang dat Botanero een cocktailbar van hoge klasse is. Afgelopen maandag is dat nog eens dubbel en dwars bevestigd met wel drie awards: Beste cocktailbar van Nederland, Ontdekking van het jaar en het restaurant met de beste wijnkaart. Wauw! Heb je zin in een cocktail dit weekend? Dan weet je bij deze waar je moet zijn!

Weekend tip 3: De Rotterdamse Wijken Show

Misschien dat jij er al iets van gezien hebt de afgelopen weken, maar sinds 26 februari trekt de Rotterdamse Wijken Show door de stad. Verspreid over 14 wijken in Rotterdam vinden er tot en met 26 maart verschillende shows plaats. Er zijn meer dan 40 artiesten die optreden en die de stad samen tot leven brengen met gratis muziek. Voor dit weekend staan er ook weer leuke shows op de planning, namelijk op de volgende locaties:

  • 18 maart in Charlois – Hakan Terli, Flink Band, Future in Dance en Kenneth
  • 18 maart in Overschie – Tyas Ovie, Gormah, Kees van der Meer en Steven Brezet
  • 19 maart in Hillegersberg-Schiebroek – Johensley Ross & Keino, Intercession en Elvira
  • 19 maart in Hoek van Holland – Christine Domingos

Weekend tip 4: Get A Drip in Rotterdam

Een concept waar we nog niet eerder van gehoord hebben, maar die wel onze aandacht trekt is Get A Drip. Get A Drip zorgt ervoor dat jij een maand lang voorzien bent van alle vitamines die je nodig hebt. Vitaminepillen en supplementen kennen we allemaal, maar bij Get A Drip gaat dit toch net even iets anders. Om de vitamines toe te dienen wordt er gebruik gemaakt van een infuus of van een boosterprik. De vitamines komen dus direct in jouw bloedstroom terecht. Het klinkt misschien wel een beetje spannend, maar wij zijn best nieuwsgierig naar het effect van zo’n vitamineboost. Durf jij het aan?

In Engeland is Get A Drip zeer populair, maar het concept wordt in Nederland nu ook steeds bekender. De eerste locatie van Get A Drip in Nederland is in Rotterdam. Je kunt vrijblijvend advies aanvragen. Dat doe je door een afspraak te maken op de website van Get A Drip.

SAVE THE DATE!

The Big Dinner Party

Hotel New York pronkt met zijn fantastische locatie op de Kop van Zuid. Elke Rotterdammer heeft vast wel eens op het terras of in het restaurant van deze unieke hotspot gezeten. Maar wist je ook dat je in de kelder van Hotel New York een waanzinnige hotspot vindt? We hebben het over de hotspot NY Basement. Een sfeervol restaurant met een prachtige bar en een verrukkelijke keuken. Op zaterdag 9 april vindt hier The Big Dinner Party plaats. Het belooft een gezellige avond te worden waarbij je kunt genieten van een welkomstdrankje en een vijfgangen fine-dining diner. Met op de achtergrond de live muziek van The Big Swingers. 

De avond start tussen 17:30 en 18:00 uur en duurt tot ongeveer 23:00 uur. Hierna kun je uiteraard nog blijven borrelen aan tafel of aan de bar. De prijs per persoon bedraagt €100,-. Je kunt hier jouw tafel reserveren!

Boutique Fantastique Rotterdam

Een straatfestival in Rotterdam? Ja zeker! Markeer zaterdag 16 april maar alvast grootst in je agenda, want dan mag een bezoek aan Boutique Fantastique niet missen. Het MAHO-kwartier transformeert tot een bruisende plek waar je kunt swingen op live muziek, genieten van straattheater en modeshows, maar waar je uiteraard ook terecht kunt voor een hapje en drankje. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kun je het Boutique Fantastique straatfestival gratis bezoeken!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!