Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend tips Rotterdam: 19, 20 en 21 februari 2021

Na een aantal dagen ijs- en sneeuwpret, was het deze week alweer flink aan het dooien en straalde het voorjaar ons alweer een piepklein beetje tegemoet. We vonden het sneeuwlandschap schitterend en het schaatsen op natuurijs afgelopen weekend was natuurlijk een feestje! Daar waar Naomi het hield bij lange wandelingen door Rotterdam, schaatste Lois maar liefst 30 kilometer door de polders van de Molenlanden. Het was genieten, maar toch kunnen we het niet laten ook alweer naar het voorjaar te verlangen. De eerste zomerkleding is stiekem alweer geshopt en steeds vaker betrappen we onszelf erop dat we fantaseren over het bezoeken van Franse dorpjes en wijntjes drinken op het terras. Ondanks dat we lente nog even op zich laat wachten, start dit weekend in Rotterdam wel de voorjaarsvakantie. En dat is natuurlijk ook al top!

Weekend tip 1: Plan de voorjaarsvakantie in Rotterdam en omstreken

Met de voorjaarsvakantie dit weekend voor de deur is het tijd om leuke plannen te maken in en rondom de stad. Ondanks de lockdown zijn er tal van leuke dingen om te ondernemen. Een leuke staycation in Rotterdam bijvoorbeeld, wandelingen door de stad en uitstapjes naar mooie natuurgebieden en kustplaatsen in Nederland. Wij zijn dol op de Veluwe, maar met het beloofde zonnetje en de oplopende temperaturen zijn wij ook zo graag in Zeeland te vinden. Wat het ook gaat worden, geniet er optimaal van! 

Weekend tip 2: Maak een route langs de mooiste street-art 

Street-art is booming! Wat een geluk dan ook dat we in Rotterdam heel veel street-art kunnen vinden. Door heel de stad spot je de mooiste muurschilderingen, allen met een eigen verhaal. Het is dan ook echt een aanrader om langs de straat art in Rotterdam te wandelen dit weekend. 

Onlangs is er op de West-Kruiskade een nieuwe mural toegevoegd, namelijk eentje als eerbetoon aan de rapper Feis. Familie en vrienden herdenken op deze manier zijn tragische dood. Een indrukwekkend stukje street-art dus, die je zeker wilt bewonderen. 

Weekend tip 3: Haal lekkere snacks en gerechten in huis vanuit heel de wereld

Naast reizen (onze nummer 1 hobby!) zijn wij dol op lekker eten. En wat is er dan leuker dan op reis onbekende, exotische gerechten uitproberen? Als wij in een ander land zijn proberen we altijd ten minste één van de lokale delicatessen. En sommige snacks, die blijven ons voor altijd bij, zoals de TimTams uit Australië. Ze doen ons direct denken aan onze stage in Sydney in 2014! Wij waren dan ook blij verrast toen we de webshop Earth Bear ontdekten. In deze webshop vind je allerlei lekkernijen vanuit heel de wereld. Ingrediënten voor complete gerechten, maar bijvoorbeeld ook chips en snoepgoed zoals onze geliefde Australische TimTams. 

Weekend tip 4: Sushi time!

Als er een land is waar we wel naartoe zouden willen vanwege het eten, dan is het wel Japan. Wij zijn namelijk echt dol op sushi en kunnen dit blijven eten! Het zal dan ook niet gek klinken dat de sushi-avondjes thuis bij ons inmiddels zijn omgedoopt tot dé lockdown avondbesteding. We hebben onderhand bijna alle thuisbezorg sushi’s in Rotterdam geprobeerd en een lijstje voor je gecreëerd met de lekkerste sushi restaurants in Rotterdam. Waar bestel jij je heerlijke bolletjes rijst met verse vis dit weekend? 

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!