Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 2, 3 en 4 juli 2021

Well, hi there July! Een nieuwe maand, dat betekent weer vier nieuwe Rotterdam Weekend Tips in het vooruitzicht. En dat we inmiddels in de maand juli zitten betekent ook dat voor vele de zomervakantie bijna van start gaat. Van zomerse temperaturen kunnen we helaas nog niet spreken, maar laten we duimen dat het zonnetje zich in juli weer lekker veel kan laten zien. De zomermaanden staan in het teken van nieuwe ervaringen en hopelijk dit jaar ook weer voor buitenlandse avonturen. We helpen je in ieder geval op weg met wederom een dosis inspiratie voor het aankomende weekend in Rotterdam!

Weekend tip 1: Een bezoekje aan de Kop van Zuid 

Het ging vorige week al viraal op meerdere Rotterdamse media accounts en zelf zijn we ook best nieuwsgierig geworden. We hebben het natuurlijk over de gigantische openstaande deur die op het grasveld tegenover Hotel New York is geplaatst. Dit kunstwerk verwijst naar de miljoenen mensen die vroeger vanaf de Wilhelminakade vertrokken naar de andere kant van de wereld. De openstaande deur staat symbool voor hoop, dromen en kansen. Mooi, toch?  

Wij gaan dit weekend zeker een kijkje nemen bij dit kunstwerk. Dit is natuurlijk gelijk een goed excuus om het terras bij Hotel New York of bij By Ami Urban Bistro op te duiken. Twee van onze favoriete hotspots in Rotterdam.

Weekend tip 2: Te voet Rotterdam verkennen 

Het is alweer een tijdje geleden dat we leuke wandelroutes door Rotterdam hebben gedeeld. Tijdens de ‘intelligente lockdown’ waren wandelroutes enorm populair, met name de food tours die je langs verschillende hotspots in de stad brachten. Maar ook nu kun je nog steeds Rotterdam te voet ontdekken. Zo heeft Rotterdam Routes een nieuwe route uitgebracht waarbij je Rotterdam als een waar museum gaat zien. Je wandelt langs kunstwerken, musea en modeateliers. Om de route te wandelen moet je de gratis applicatie Rotterdam Routes op je telefoon downloaden. Op de app staan tevens ook andere routes waarmee je Rotterdam kunt verkennen. Have Fun!

Weekend tip 3: Yoga in de Rotterdamse buitenlucht

Langs de Boompjeskade ligt de drijvende evenementenlocatie van de Kooren Terminal. En op dat drijvende ponton vinden de aankomende maanden twee keer per dag yogalessen plaats van Yogaground. De lessen vinden plaats in de buitenlucht en met een wel heel spectaculair uitzicht op de Erasmusbrug!

Via deze link kun je het schema bekijken en je ook direct aanmelden voor één van de lessen. Controleer even of de locatie staat ingesteld op ‘open air’, dit is namelijk het drijvende ponton bij de Boompjeskade.

Weekend tip 4: Out of your comfort zone // Duiken in Rotterdam

Afgelopen jaar heeft Lois haar open water SSI duikbrevet gehaald in Curaçao, een onwijs gave ervaring. Het wordt aangeraden om tenminste één keer per jaar, liever meer, te gaan duiken zodat alles je bij blijft. En wanneer je eenmaal gedoken hebt, dan wil je natuurlijk meer zien van het bijzondere onderwaterleven. 

Onlangs kwamen wij erachter dat je in de Zevenhuizerplas in Rotterdam kunt duiken, een locatie waar wij binnenkort daarom ook eens een kijkje gaan nemen. En wellicht voor jou ook een leuke tip. Je schijnt er te kunnen zwemmen tussen de miljoenen kleine visjes. LuckyDivers is trouwens de duikschool die je in regio Rotterdam moet hebben!

Weekend tip 5: Save for later: Attractiepark Rotterdam!

Hoe leuk is het dat we in Rotterdam een nieuw attractiepark krijgen?! Wij staan in ieder geval te poppelen om een kijkje te nemen. Het reuzenrad trekt voor alsnog de aandacht met zijn prominente locatie langs de Rotterdamse Maas, maar daar blijft het voorlopig nog even bij. Zoals de ‘save for later’ al deed aankondigen is het attractiepark nog niet geopend en zijn ze nog volop aan het bouwen. Wanneer de openingsdatum bekend wordt gemaakt, laten wij je dit direct weten!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!