Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 20, 21 en 22 augustus 2021

Wat vliegen de weken voorbij hè? Het is alweer het op één na laatste weekend van augustus. We zitten midden in de zomervakantie en dat zie je ook terug in de stad. Het is drukker dan we de laatste tijd gewend zijn en we horen ook steeds vaker buitenlandse talen om ons heen. We moeten toegeven dat wij daar erg vrolijk van worden. En het wakkert automatisch onze wanderlust aan. Wat een goed uitkomt want Lois is aankomend weekend in Gent te vinden en Naomi is in de maand september zowel in Griekenland als in Spanje te vinden. Een dosis reisinspiratie komt binnenkort jullie kant op. 

Maar voor nu genieten we nog met volle teugen van onze weekenden in Rotterdam. Daarom hebben we weer de leukste tips voor het weekend van 20, 21 en 22 augustus 2021 voor je verzameld!

Weekend tip 1: De eerste echte Floating Markt in Rotterdam

In de Merwe Vierhavens vind je de enige echte drijvende boerderij van Nederland: de Floating Farm. Aankomende zondag (22 augustus 2021) vindt op het terrein van de Floating Farm de eerste Floating Markt plaats. Van 11:00 tot 17:00 uur kun je rondneuzen bij zo’n 20 marktkraampjes waar verschillende Rotterdamse producten worden verkocht. Een greep uit de lokale ondernemers die er staan: Stadshaven Brouwerij, Sococo, Maasstroompjes en onder andere ook Serious Bee Distillers!

Bekijk via deze link het Facebook-event van de Floating Markt. // Adres: Gustoweg 10 in Rotterdam.

Weekend tip 2: Bewust shoppen bij de Groene Passage

Van de Groene Passage gaat ons (groene) hart sneller kloppen. Het is een Fairtrade winkel waar je zeven greenminded leveranciers onder één dak vindt. Je kunt hier shoppen voor woonspullen, een cadeautje kopen, lekker lunchen, kunst bekijken of je dagelijkse boodschappen scoren. Wij vinden het een super tof en goed concept. En wij zijn hier vooral gek op het vullen van glazen potten met bijvoorbeeld noten en zaden. Ga hier dus zeker eens (of vaker) shoppen!

hotspot alert!

Afgelopen zondag waren we ‘s ochtends al vroeg uit de veren. We zijn de dag gestart met een uurtje sporten en toen het zonnetje doorbrak leek het ons een goed idee om ergens een bakkie te doen. Zo gezegd, zo gedaan. We fietsten door de stad en kwamen uit bij een voor ons nog onbekende hotspot op de Nieuwe Binnenweg: 30ml Coffee & Food. Deze koffiebar heeft een klein maar knus terras waar je kunt plaatsnemen. Je drinken en/of bestel je binnen aan de bar en wordt bij je buiten uitgeserveerd. Deze hotspot brandt haar eigen koffiebonen en wij kunnen je alvast verklappen dat het goed is. The place to be for coffee lovers!

Weekend tip 3: Hop, Water en G(r)aan

Je weet dat het zomervakantie is als leuke activiteiten niet alleen in het weekend plaatsvinden, maar juist doordeweeks. Op woensdag 25 en donderdag 26 augustus vaart SiBarone in samenwerking met de Stadswandeling010 namelijk een heel toffe route door Rotterdam. De wandeling door Rotterdam wordt onderbroken met een uur varen, op een Venetiaanse watertaxi, langs de hoogtepunten van Rotterdam. Dit onder het genot van een heerlijke Rotterdamse biertjes. Een bezoek aan stadsbrouwerij de Pelgrim mag hierbij natuurlijk missen!

De Hop, Water en G(r)aan activiteit is te boeken voor €49,50 per persoon en duurt in totaal zo’n 3 uur. Via deze link kun je een reservering maken.

Weekend tip 4: O. Festival

Van maandag 23 tot en met zondag 29 augustus zijn er in Rotterdam meer dan 65 voorstellingen te zien. Deze voorstellingen zijn georganiseerd door het O. Festival (voorheen Operadagen Rotterdam). Het programma van O. Festival bestaat uit streetculture, performance, elektropop, smartlap en nog veel meer. De voorstellingen worden gehouden op 25 locaties in Rotterdam, zoals bijvoorbeeld in de Laurenskerk of bij het Luchtpark Hofbogen. Bekijk het volledige programma van O. Festival, wellicht dat er voor jou ook een leuke voorstelling bij zit!

good to know!

Op 3, 4 en 5 september 2021 vinden de Wereldhavendagen weer plaats. Elk jaar is dit weer een onwijs leuke happening in Rotterdam waarbij de Rotterdamse haven getoond wordt aan het publiek. Het is gedurende deze dagen het ook mogelijk om meer van de Rotterdamse haven te zien door leuke activiteiten te boeken. Denk aan interessante rondvaarten, een helikoptervlucht boven de haven, natuurfietsen over de Maasvlakte, workshop fotografie en zo nog veel meer. Bekijk het volledige programma en de mogelijke excursies van de Wereldhavendagen. De kaartverkoop voor deze excursies start deze vrijdag (20 augustus 2021).

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!