Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 20, 21 en 22 mei 2022

We zijn nog maar net terug uit Polen en worden alweer helemaal opgezogen in het Rotterdamse leventje. Helemaal niet erg natuurlijk, want Rotterdam is ons thuis en met allerlei leuke dingen op de planning voor dit weekend willen we nergens liever zijn. Ons eerste artikel van onze tijd in Polen staat online, het gaat over de populaire badplaats Sopot aan de Baltische Zee. Een leuke tip voor als je een keer iets nieuws wilt ontdekken!

Terug naar Rotterdam. Wie heeft er nog meer zin in het weekend? Of kijk jij juist uit naar volgende week donderdag wanneer Feyenoord de finale van de Conference League tegen AS Roma speelt? Begrijpelijk hoor, daar kijken wij ook zeker naar uit. Maar voor nu vind je hieronder de leukste Rotterdam Weekend Tips voor het weekend van 20, 21 en 22 mei!

Weekend tip 1: Rotterdam Art Week

Als je door de stad hebt gewandeld afgelopen dagen is het je misschien wel opgevallen dat er meer kunstwerken te spotten zijn. De Rotterdam Art Week is afgelopen donderdag 19 mei van start gegaan en vindt plaats tot en met zondag 22 mei. Het evenement vindt verspreid plaats door het centrum van Rotterdam. Er zijn verschillende beurzen, openingen van tentoonstellingen, open lucht kunstwerken, pop-up shows en open ateliers die je kunt bezoeken gedurende deze dagen. Zoals je al kunt verwachten trekt dit event kunst, design- en architectuurliefhebbers van heel de stad en zelfs heel Nederland aan. 

Voor een compleet overzicht van het programma kun je kijken op de website van Rotterdam Art Week.

Weekend tip 2: International Paloma Day

We love a good cocktail, don’t you? Een goede reden om zondag 22 mei te genieten van een overheerlijke Paloma bij Botanero in hartje Rotterdam. We weten inmiddels allemaal dat Botanero ook dit jaar is uitgeroepen tot beste cocktailbar van Nederland, dat is dan ook de reden dat hij stip op nummer 1 staat in onze lijst met favoriete cocktailbars in Rotterdam. Happy International Paloma Day!

hotspot alert

Karaokebar Dikkemic

Kan jij goed zingen of denk jij dat je goed kan zingen? Dan moet je jezelf eens laten horen bij de nieuwe hotspot Dikkemic. Vrijdag 20 mei is de grand opening van deze nieuwe karaokebar, dus scoor nog snel je ticket om bij het openingsfeest te zijn. In de karaokebar vind je maar liefst 8 privé ruimtes waar jij je helemaal schoor kunt zingen. Daarnaast zijn er arcade spellen in de kelder, kun je genieten van Asian Streetfood en swingen op de muziek van verschillende DJ’s. Het belooft een spetterend feest te worden!

Via deze link scoor jij nog een Late Bird kaartje voor €11,- per persoon. Entree vanaf 20:00 uur.

Weekend tip 3: SWAN Market 

Het is weer zover, de SWAN Market is dit weekend terug in Rotterdam. Van 11:00 tot 17:30 uur kun je zondag 22 mei op de Parklaan allerlei leuks kopen. Het is een plek waar creatieve ondernemers hun items onder de aandacht kunnen brengen. De SWAN Market is al jaren een succes en wij moeten ook eerlijk toegeven dat wij fan zijn van dit concept. Er zijn uiteraard ook meerdere stands waar je een lekker hapje en drankje kunt doen. Een fijne dagbesteding voor op de zondag!

Weekend tip 4: Rotterdam Rides

In vergelijking met de afgelopen twee dagen wordt het zaterdag prima weer. Genoeg reden om op de fiets te stappen en aan de eerste editie van Rotterdam Rides mee te doen. Dit fietsfestival staat in het teken van gezelligheid en duurzaamheid. Samen met andere ga je op de fiets door Rotterdam. Je ontdekt nieuwe plekken, maakt nieuwe vrienden en gaat ook uitdagingen aan. Zoals racen tegen elkaar in een hoge versnelling. Kortom, het wordt een leuke en actieve dag in Rotterdam!

feyenoord - AS roma

Hier kijk je de finale van de Conference League

Aanstaande woensdag staat heel Rotterdam op zijn kop, niet zo gek natuurlijk want Feyenoord speelt de Conference League finale tegen AS Roma. Wij zijn ervan overtuigd dat Feyenoord zal winnen en willen dit uiteraard, net zoals jij, met eigen ogen zien gebeuren. Weliswaar niet in het stadion, maar wel op een bruisende plek in Rotterdam. Er zijn menig locaties al stijf uitverkocht, maar voor de volgende locaties geldt vol = vol. Wees er dus op tijd bij!

  • Biergarten Rotterdam
  • Sportcafé Panenka
  • Proeflokaal Reijngoud
  • Biercafé Boudewijn
  • Proeflokaal De Pui

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!