Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 22, 23 en 24 januari 2022

Als je ons afgelopen weekend hebt gevolgd op Instagram dan heb je ongetwijfeld gezien dat we op pad waren met Stadswandeling010. We maakten een onwijs leuke boottocht over de Maas en wandeling door de stad. En dat brengt ons gelijk op nog meer leuke wandelingen, namelijk de restaurant wandelingen van heerlijk.nl. Er zijn wandelingen van 3km, 4km en 6km die je langs verschillende horeca brengen. Van horen en zeggen weten wij dat deze wandelingen goed in de smaak vallen.

Maar uiteraard is er in Rotterdam nog meer te beleven dan het maken van leuke wandelingen. Dus hierbij weer de nieuwe Rotterdam Weekend Tips voor 22, 23 en 24 januari!

Weekend tip 1: Klimmen bij Beest Boulders

De opening van Beest Boulders Rotterdam heeft een tijdje op zich moeten laten wachten, maar sinds afgelopen weekend kun je nu ein-de-lijk boulderen in Rotterdam! Beest Boulders heeft meerdere vestigingen in Nederland, maar sinds kort dus ook in Rotterdam. Boulderen is een redelijk nieuwe en uitdagende indoor activiteit waarbij je op spectaculaire wijze leert klimmen. Er zijn verschillende hellingen en hoogtes (max 4,5 meter) waarbij je via puzzelstukken gaat klimmen. In tegenstelling tot rotsklimmen gebruik je bij boulderen geen touw en klimgordel, maar ben je vrij om te klimmen. Het vergt dus zeker wel enig techniek en denkwerk. Klinkt gaaf, toch?

Op zaterdag 22 januari 2022 vindt de feestelijke opening plaats met om 12:00 uur een toespraak en om 18:00 uur een corona-proof party (boulderen op lekkere beats). De entree is deze dag gratis en iedereen is welkom.

Weekend tip 2: 10x yogastudio’s in Rotterdam

Yoga is een mooie manier om sportief en bewust bezig te zijn met je gedachten en lichaam. Wij vinden het een fijne manier om tot rust te komen, stress te voorkomen en om onszelf weer op te laden. Om ons heen merken we dat veel mensen dit zo ervaren en het is dan ook niet zo gek dat er in Rotterdam steeds meer yogastudio’s zijn. Elke yogastudio heeft zijn eigen filosofie en biedt verschillende lessen aan. Mocht je geïnteresseerd zijn in het volgen van een yogales dan zijn dit mooie studio’s om eens een kijkje te nemen:

Weekend tip 3: Vintage shoppen in Rotterdam

Hoe fijn wij het vinden dat de winkels weer open zijn? Héél fijn. Vanzelfsprekend was het afgelopen week dan ook weer een stuk drukker in het centrum van Rotterdam. Niet te druk, maar gezellig druk. En ook heel fijn om de stad weer zo levendig te zien. 

Mocht je dit weekend tijd maken om te gaan winkelen, dan hebben we een leuke tip voor je. Op de Zwaanhals is namelijk een nieuwe vintage shop geopend: Vague Vintage. De Instagram-feed ziet er veelbelovend uit!

Vague Vintage is een mooie nieuwkomer als vintage winkel in Rotterdam. Benieuwd naar nog meer vintage winkels? Wij hebben een overzicht gemaakt met andere fijne vintage winkels in Rotterdam.

Weekend tip 4: Sushi drive-thru Zalmhuis

Als er één plek is waar wij binnenkort graag weer hopen te zitten dan is het aan de bar bij het Zalmhuis. Niet alleen spreekt het kleurrijke interieur ons aan, we zijn ook helemaal gek van de menukaart. En dat komt met name door de verrukkelijke sushi. Het is voor ons dan ook een zegen dat we, gedurende de lockdown, in het weekend door de sushi drive-thru van het Zalmhuis kunnen rijden. 

Tip: wil je zodra het weer kan bij jouw favoriete restaurant eten? Reserveer dan alvast (onder voorbehoud) je tafel vanaf 26 januari 2022! 

hotspot shoutouts!

Met hopelijk versoepelende maatregelen in het vooruitzicht vinden we het belangrijk om het volgende nieuws met jou te delen. Want met een beetje geluk kunnen we binnenkort weer een tafel reserveren bij onze favoriete restaurants en bars. Houd de volgende hotspots dan ook zeker in de gaten:

Old Scuola

Old Scuola vierde onlangs hun 10-jarig bestaan met een wel heel leuke aankondiging. Namelijk een tweede vestiging in de nieuwe hippe woonwijk Little C. Bij Old Scuola eet je (naar onze mening) de lekkerste pizza’s in Rotterdam. En binnenkort kan dit dus ook aan het water van de Coolhaven. Hoe fijn, zeker als het zonnetje lekker schijnt. Wanneer de deuren opengaan dat weten we nog niet precies. Wat we wel weten is dat wij haast niet kunnen wachten!

Jesús Malverde

Het gloednieuwe Hotel Not Hotel Rotterdam is niet alleen een uniek hotel in het centrum van de stad, nee je vindt er ook een waanzinnig toffe cocktailbar én Mexicaans restaurant genaamd Jesús Malverde. Zodra we weer mogen, dan vind je ons zeker hier. 

Restaurant Rotonde 

Helemaal nieuw en recent geopend is Restaurant Rotonde. Een hotspot in Rotterdam waar je de lekkerste gerechten kunnen bestellen die volledig gebaseerd zijn op het gebruik van lokale groenten. Uiteraard gaat dit samen met één van de mooie natuurlijke wijnen die ze hier schenken. Dit weekend kun je er heerlijk gevulde flatbreads afhalen (vrijdag – zondag van 12:00 tot 18:00 uur).

SAVE THE DATE

International Film Festival Rotterdam

Nog een weekje wachten en dan vindt het IFFR (International Film Festival Rotterdam) weer plaats (26 januari tot en met 6 februari 2022). Het belooft weer een mooie editie te worden met spraakmakende films en documentaires. Bekijk het IFFR dagprogramma en houd de website in de gaten voor de verkoop!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!