Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 21, 22 en 23 mei 2021

Kijken jullie ook terug op een fijne week? Wij hopen van wel natuurlijk. Het weer was wat wisselvallig, maar tussen de buien door hebben we afgelopen week toch redelijk vaak van het zonnetje kunnen genieten. Zo arriveerden we maandagavond na een drukke werkdag bij het waterrijke Oesterdam, waar we heerlijk hebben overnacht in een deluxe suite. Misschien heb je het op Instagram meegekregen, maar ons verblijf was extra leuk want we hebben de 10K volgers aangetikt! HOERA! Op dinsdag hebben we een fan-tas-tische dag gehad in Yerseke, waarover we een uitgebreid artikel gaan schrijven. Want ja, hier moet je van de zomer een keer heen hoor!

Al die uitstapjes en ervaringen zijn natuurlijk geweldig, correctie ”we houden ervan”, maar het is altijd weer heerlijk thuiskomen in ons fijne Rotterdam. Zeker deze week. Dinsdag- en donderdagavond hebben we genoten van de Eurovisie Songfestival optredens. We hebben zo onze voorkeuren, maar zaterdag zullen we zien wie er gaat winnen. Dus naast dat je absoluut naar de finale moet kijken, hebben we natuurlijk ook nog meer Rotterdam Weekend Tips voor je op een rijtje gezet!

Weekend tip 1: Overdekte terrassen in Rotterdam

We kunnen dit weekend genieten van een extra lang weekend, YES! Dus drie dagen om op het terras te zitten en een lekkere inhaalslag te maken. En nu het ook tot 20:00 uur mag, kan ons extra lange weekend niet meer stuk.  Dus, weet jij al waar je dit weekend op het terras neerploft? En aangezien de weersvoorspelling er niet al te denderend uit ziet, delen wij een aantal terrassen waar je prima overdekt de dag kunt doorbrengen:

Weekend tip 2: Wandelen en fietsen aan de rand van Rotterdam

Dat Rotterdam prachtige stadsparken heeft, dat weten we inmiddels allemaal. We hebben dan ook aardig wat afgewandeld de afgelopen maanden. Maar wist je ook dat je aan de randen van Rotterdam geweldige wandelgebieden vindt? Dus mocht je een frisse neus willen halen of het aantal stappen per dag eens flink willen ophalen, overweeg dan eens de volgende gebieden:

Weekend tip 3: Iconische Rotterdamse spots herontdekken

Al van kleins af aan bezoeken we elk jaar Diergaarde Blijdorp. Het is een leuk dagje uit in eigen stad. En nu Diergaarde Blijdorp na maanden van sluiting eindelijk weer haar deuren heeft mogen openen, is het hoog tijd om weer te gaan. Hier rond struinen is een ware beleving. Let op: Diergaarde Blijdorp is voorlopig alleen toegankelijk voor abonnementhouders. 

Uitzichten over de stad Rotterdam vervelen nooit. En zeker nu we al een tijdje niet van grote hoge over de stad uit hebben kunnen kijken, is het des te leuker om weer een bezoek aan de Euromast te plannen. Met de Zalmhaventoren die inmiddels ver boven alle hoogbouw uitrijst is het uitzicht over onze mooie stad veranderd. Op dit moment is alleen het platform van de Euromast geopend, het restaurant is helaas nog niet geopend. 

 

Weekend tip 4: Beleef de Rotterdam Architectuur Maand (RAM)

De maanden vliegen het afgelopen jaar voorbij, nog even en we zitten alweer in de maand juni. En voor Rotterdam betekent dit dat alle ogen gericht zijn op architectuur, het is namelijk Rotterdam Architectuur Maand. Oké, dit evenement vindt weliswaar dit weekend niet plaats, maar je kunt er wel alvast ruimte in je agenda voor vrij maken. Het is dus een tip voor de juni Rotterdam Weekend Tips. Gedurende de maand juni kun je deelnemen aan verschillende activiteiten waarmee je inzicht krijgt in hoe architecten nadenken over het Rotterdam van de toekomst. Het is trouwens niet zomaar een evenement, de RAM trekt tot wel 70.000 kijkers en gaat inmiddels internationaal!

Via deze link kun je het programma van de Rotterdam Architectuur Maand online bekijken.

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!