Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 22, 23 en 24 april 2022

Lois is nog maar net terug uit Egypte en Naomi staat al op het punt om te vertrekken naar Turkije. We zijn dolbij dat we de wereld weer kunnen ontdekken, maar we moeten ook eerlijk toegeven dat het weer fijn thuiskomen is in Rotterdam. Zeker nu het zonnetje de afgelopen dagen zo lekker heeft geschenen. Hopelijk blijf het zonnetje nog even schijnen, want we willen natuurlijk wel een zonnige Koningsdag. Maar laten we ons eerst richten op het aankomende weekend, waarin je je met de volgende tips niet hoeft te vervelen!

Weekend tip 1: Japan Light & Food Festival

Aankomend weekend zijn wij te vinden in Ahoy, hier strijkt namelijk het Japan Light & Food Festival neer. Wie van sushi, Japanse kersenbloesem én talloze lichtjes in de duisternis houdt, kan dit weekend zijn hart ophalen in Ahoy. Bij het Japan Light & Food Festival kun je onder andere heerlijk Japans eten (zowel sushi als de lekkerste ramen creaties), er zijn Japanse live acts en er is een Silent Disco Party en karaoke. Ook zijn er overal lichtgevende LED cherry blossoms in verschillende kleuren, hoe leuk?! 

Tickets voor Japan Light & Food Festival zijn te koop via Eventbrite

Weekend tip 2: CHANGEZ in BlueCity

Voor de tweede keer dit jaar vindt de XXL kledingruil van CHANGEZ plaats in het voormalige zwembadparadijs Tropicana. Op zaterdag 23 april kun je hier je oude kleding inruilen voor nieuwe vintage parels. Het concept werkt als volgt. Voor het inleveren van jouw oude artikelen ontvang je punten op jouw swapkaart. Met deze punten kun je andere artikelen weer mee naar huis nemen. Tijdens het event zijn er ook workshops waar je aan kunt deelnemen en je vindt er ook stands waar je lekker wat kunt eten. 

Entree tot het event is gratis, maar je dient je wel voorafgaand even aan te melden. Dat kun je doen via deze website.

Weekend tip 3: Dit is er te doen op Koningsdag in Rotterdam

Misschien doe jij het dit weekend wel rustig aan, want met Koningsdag voor de deur wil je aankomende woensdag natuurlijk alles uit de kast trekken voor een leuk feestje. De afgelopen twee jaar hebben we het stilletjes aan ons voorbij laten gaan, maar dit jaar gaan we met de voetjes van de vloer. Als je nog geen plannen hebt dan kun je vast en zeker inspiratie op doen, want er is genoeg te beleven op Koningsdag in Rotterdam. Dit zijn de leukste festiviteiten: 

Hotspot Alert!

Old Scuola West is open bij Little C! 

Je had het misschien al voorbij zien komen op onze Instagram Stories, maar van de week waren we lekker pizza aan het eten bij Old Scuola! Dit is sowieso één van de beste spots in town voor pizza, maar de nieuwe locatie is helemaal super leuk! De nieuwe vestiging is onlangs geopend en je vindt de nieuwe Old Scuola in Rotterdam-West bij Little C. Er is een heel gezellig terras waar je, met mooi weer, heerlijk in het zonnetje pizza kunt eten. 

Je vindt Old Scuola West op de Abraham Tuschinkskistraat. 

Save the date

Takumi on Tour

Ken jij de hotspot Takumi al? Dit Japanse ramen restaurant bestaat 15 jaar en heeft onlangs een nieuwe vestiging geopend in de Markthal. Ramen is de ultieme soul food van de Japanse keuken en dit restaurant is dan ook zeker een bezoek waard. Maar dat is niet alles, want in samenwerking met WOEI lanceert Takumi ook een exclusieve streetwear collectie. Dit is ter ere van het 15-jarig bestaan van hun allebei, want niet alleen Takumi bestaat dit jaar 15 jaar, maar WOEI ook!

Met de collectie tonen zij hun liefde voor de straatcultuur en local comfort food. Tijdens het ‘Takumi on tour’ live event op 30 april 2022 bij de Takumi vestiging op de West-Kruiskade kun je de unieke streetwear collectie als eerste bewonderen en bemachtigen. Takumi lanceert op 30 april ook een limited edition ramen en organiseert een spicy ramen challenge. Tijdens deze challenge wordt je uitgedaagd een extra pittige ramen te eten om een jaar lang gratis ramen te winnen. Na deze eerste editie van het live event reist Takumi dit jaar verder naar andere steden waar ze vestigingen hebben, zoals Antwerpen, Barcelona en Düsseldorf.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!