Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend tips Rotterdam: 22, 23 en 24 januari 2021

We moeten er helaas aan geloven, een avondklok… Dit beperkt natuurlijk onze mogelijkheden, maar we proberen positief te blijven en we kijken naar de dingen die we nog wél kunnen doen dit weekend. We merken namelijk dat wij ons zo veel beter voelen als we ieder weekend in ieder geval iets ondernemen wat nog wel kan. Daarom hierbij weer een afwisselend lijstje met leuke weekend tips in Rotterdam en omgeving! 

Weekend tip 1: Winterwandeling // De lichtroute  

Enkele weken terug schreven wij er al over in de Weekend tips Rotterdam: verschillende pleinen en andere plekken in Rotterdam schitteren in de avond met lichtjes door de eerste editie van Rotterdam Verlicht. De stad is dan ook een plaatje om ‘s avonds te bewonderen. Helaas kunnen we door de avondklok niet meer tot laat op pad, maar één voordeel van de winter: het is lekker vroeg donker. Alle reden dus om voor 20:30 nog even wat vitamine D mee te pakken en een aantal van de lichtjes in de stad te bewonderen. Zo publiceerde Uitagenda Rotterdam een leuke ‘lichtroute’ van 7,5 kilometer. Maar je kunt deze natuurlijk ook verkorten. Benieuwd naar alle verlichte gebouwen en pleinen? Die vind je bij Rotterdam Verlicht

Weekend tip 2: Winterwandeling // De Murenroute

Toch liever overdag aan de wandel dit weekend? Dan is er nog steeds voldoende te ontdekken in Rotterdam. Bijvoorbeeld door een wandeling langs de mooiste street art in Rotterdam, door het hippe Katendrecht of een wandeling langs één van de leuke to-go koffiespots in Rotterdam. Een andere aanrader is de Murenroute van Uitagenda Rotterdam. De Murenroute is een wandeling van 4,5 kilometer langs de mooiste muurschilderingen, poëzie en andere beelden op de muren van de stad.

Weekend tip 3: Netflix & Food

Een avondklok is natuurlijk heel vervelend, maar het betekent ook lekker op tijd op de bank kruipen met een dekentje, kaarsjes aan en iets leuks op Netflix. Netflix & Chill? Nee, Netflix & Food! Met deze heerlijke Netflix Foodboxes en traktaties: 

Weekend tip 4: Steun Rotterdamse ondernemers // Tas Toch Lief   

Mis jij de Rotterdamse horeca ook zo? Steun dan de Rotterdamse ondernemers door een Tas Toch Lief canvastas aan te schaffen. Voor €19,95 krijg je een mooie canvas tote-bag van stevige kwaliteit met talloze kortingsbonnen van lokale horeca, een gedicht geschreven door Rotterdams eigen Derek Otte en een Rot-bot kunstwerk van Rotterdams kunstenaar Stephan Brusche. 

Weekend tip 5:  Sportieve wandeling met WOD By Culture Club

Tijd voor een sportieve wandeling! Met de Walk by Culture Club blijf je sowieso fit! Deze actieve stadswandeling combineert wandelen door Rotterdam met uitdagende workouts. Je wandelt tijdens de Walk by Culture Club in duo’s langs een aantal Rotterdamse iconen en voert workouts uit bij de verschillende stations. Bij elk station staat een trainer met dumbells en kettlebells klaar en word je begeleid bij het uitvoeren van de oefeningen. 

Maar The Culture Club is natuurlijk niets zonder muziek. Ook dit is dan natuurlijk geregeld! Bij de stations liggen headphones van Silent Rave klaar (gehost door De Magische Machine), zodat je kunt sporten met de echte Culture Club ervaring! 

De wandelingen voor dit weekend zijn al bijna vol. Houd de inschrijfpagina dan ook zeker in de gaten voor de laatste plekjes en volgende edities. 

De totale wandeling duurt maximaal 2 uur en eindigt weer bij The Culture Club // De trainingen zijn toegankelijk op elk niveau. 

Weekend tip 6:  Oester Take Away Hotel New York

Zondag is oesterdag bij Hotel New York! Tot het einde van de maand (januari 2021) kun je tussen 13:00 en 17:00 genieten van verse oesters bij de Take Away Oesterbar. Dit is een samenwerking van Barend Havenaar en Hotel New York. Je vindt de Oesterbar bij het terras van Hotel New York. Ga je dus aan de wandel op de Kop van Zuid, breng dan gezellig een bezoek aan Hotel New York. 

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!