Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 22, 23 en 24 juli 2022

Na de extreme zomerse temperaturen van deze week, wordt het dit weekend eindelijk wat koeler. Zo rond de 25 graden… ideaal weer om een feestje te pakken, lekker te picknicken in het park of het terras op te duiken. Qua festivals is er dit weekend in ieder geval weer genoeg te beleven. Maar dat is zeker niet alles, want dit is er te doen in Rotterdam op 22, 23 en 24 juli:

Weekend tip 1: Festival Season 

Een van de leukste dingen van de zomer is toch wel dat er ieder weekend een leuk festival in de stad is. Ik verlaat dit weekend Rotterdam om het geweldige Tomorrowland in België bij te wonen, maar ook hier in Rotterdam vinden er drie toppers plaats: 

  • Eendracht Festival
    Gratis toegang // vindt plaats op 6 verschillende locaties in Rotterdam
  • Modular Festival:
    Tickets zijn nog te koop op de website voor €44,50 // locatie: Keilewerf 
  • Reggae Rotterdam:
    Tickets zijn nog te koop op de website voor €75,00 // locatie: Kralingse Bos 

Weekend tip 2: Vintage Kilo Sale

Op zaterdag 23 en zondag 24 juli kun je vintage shoppen bij de Vintage Kilo Sale. Op De Vintage Kilo Sale speur je tussen duizenden vintage items om jouw unieke pareltjes te scoren. Je betaalt naar gewicht (vandaar de naam!) en bent €20,00 kwijt voor één kilo. Dat is een hoop kleding! De collectie is op iedere sale weer anders en wordt aangepast aan het seizoen. De Vintage Kilo Sale vindt deze keer plaats in het Spek Design Dock in het Vierhavengebied. 

De Vintage Kilo Sale is op zaterdag van 10:00 – 15:00 uur geopend en op zondag van 11:00 – 15:00 uur. Entree is gratis. 
Locatie: Spek Design Dock, Helmontstraat 19, Rotterdam. 

Weekend tip 3: World Police & Fire Games Rotterdam

De World Police & Fire Games komen naar Rotterdam! Van 22 tot en met 31 juli 2022 is Ahoy de plek waar het grootse breedtesportevenement voor personeel van brandweer, politie, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen plaatsvindt. 

Ruim 10.000 deelnemers uit 70 verschillende landen doen mee aan de World Police & Fire Games. Er zijn ruim 63 sportonderdelen te aanschouwen, waaronder crossfit, atletiek, triatlon, waterpolo, kitesurfen en de ultimate firefighter. Kom jij de deelnemers aanmoedigen tijdens dit unieke evenement? 

Het evenement is gratis te bezoeken. Op de website van Ahoy vind je alle informatie. 

Hotspot alert

De nieuwe hotspot Barlou is geopend in het Oude Noorden

Het Oude Noorden is sinds begin deze maand een nieuwe hotspot rijker: Barlou! De menukaart van Barlou is grotendeels vegetarisch met een Oosters tintje. De ingrediënten die worden gebruikt zijn vrijwel allemaal afkomstig van lokale makers. Er hangt een ongedwongen cafésfeertje bij Barlou en het is voor ieder moment van de dag een fijne plek om te komen. De koffie die wordt geschonken is de Rotterdamse Schot koffie. Maar door de bier- en wijnkennis van de eigenaren moet je eigenlijk ook tijdens borreltijd zeker eens bij Barlou binnenvallen! 

Barlou is geopend van donderdag t/m zondag. Adres: Benthuizerstraat 94a, 3035CR, Rotterdam

Scoor tickets

De voorverkoop van Pleinbioscoop gaat van start!

Ben jij wel eens bij een openluchtbioscoop geweest? Dat wil je een keer ervaren! Van 10 t/m 28 augustus kun je weer films kijken onder de sterrenhemel op de Kop van Zuid. Een prachtig decor, een mooie zomeravond en een steengoede film, wat wil je nog meer? Samen met LantarenVenster is er weer een mooie programmering gemaakt. Het gehele programma van Pleinbioscoop kun je hier bekijken. De tickets zijn al in de verkoop, dus weer er snel bij!

Een regulier ticket kost €11,00 maar er zijn ook arrangementen met hapjes en drankjes, zoals een bierproeverij van Brouwerij Noordt. De tickets zijn te koop op de website van Pleinbioscoop

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!