Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 22, 23 en 24 oktober 2021

Het is ongelofelijk, maar we hebben elkaar gewoon 6 weken niet gezien. Blij dat we nu weer samen zijn in Rotterdam en kunnen nagenieten van onze vakanties op Ibiza en de Griekse eilanden. Zoals jullie weten is op vakantie gaan, nieuwe avonturen beleven en hotspots ontdekken helemaal ons ding. De aankomende periode gaan we dan ook veel nieuwe content delen op de blog. Dus ben je toe aan een dosis reisinspiratie voor aankomend jaar, stay tuned!

Terug naar Rotterdam, wat is het toch een fijne stad om weer thuis te komen na vakantie. We trapten onze week in Rotterdam dan ook af met een onwijs leuke tour waar je meer over gaan vertellen. En uiteraard is er dit weekend weer genoeg te beleven in de stad. De hoogtepunten, die lees je hieronder in onze Rotterdam Weekend tips voor 22, 23 en 24 oktober!

Weekend tip 1: Marathon Rotterdam

Nadat de Marathon van Rotterdam al twee keer is uitgesteld gaat het dit weekend toch echt gebeuren. Heel de stad staat op zijn kop en het wordt uiteraard één groot feestelijk gebeuren. Wij hebben een aantal bekenden die mee gaan rennen en daar zijn we ongelofelijk trots op. Ren jij ook mee of ken jij iemand die mee gaat rennen, dan wensen we je veel succes en plezier!

Als je in Rotterdam bent, dan is dit natuurlijk een evenement wat je niet mag missen. Je kunt langs het parcours de deelnemers aanmoedigen en een kijkje gaan nemen bij de finish op de Coolsingel. Houd er wel rekening mee dat de stad dit weekend slecht bereikbaar is met de auto dus gebruik maken van het openbaar vervoer of je fiets is aan te raden.

Weekend tip 2: Hike & Bite door Rotterdam 

Ook Rotterdam blijven ontdekken doen we met enorm veel plezier. En zoals we al schreven hebben wij van de week een onwijs leuke route door de stad gelopen, namelijk de Hike & Bite tour. Je maakt een wandeling van zo’n 6 kilometer langs verschillende hoogtepunten en stopt bij 6 hotspots voor een lekkere bite. We gaan nog niet verklappen welke bites je krijgt, maar oh wat zul je ervan gaan smullen. Leuk om te doen met een groepje vrienden of wellicht een leuk idee voor een teamuitje. 

Bij het aanschaffen van de tour krijg je een code waarmee je de Hike & Bite app kunt opstarten. In de app zie je de route en de locaties staan waar je onderweg voorbij komt. Er staan ook leuke feitjes vermeld in de app, zo kom je weer wat nieuws te weten over Rotterdam!

hotspot alert!

De Nieuwe Binnenweg is helemaal hot and happening als het aankomt op gezellige hotspots in de stad. En een spot die we dit weekend met jullie willen delen is Wings & Flats. In een paradijselijke setting kun je hier genieten van heerlijke gerechten met op de achtergrond sfeervolle urban muziek en uiteraard onder het genot van een smakelijke cocktail. Wings & Flats heeft een locatie in Den Haag en Rotterdam, maar alleen op locatie Rotterdam vindt Mamacita Thursday (cocktailavond) plaats. Ben je niet zo van de cocktails (kunnen wij ons niet voorstellen), maar wel van de wings? Dan moet je hier zeker op woensdag even kijkje nemen wanneer het all-you-can-eat-wings dag is!

Weekend tip 3: Dancing in the streets of Rotterdam

‘Dancing in the streets of Rotterdam’ dat klinkt toch als muziek in je oren? Want wie wil er nou niet al soepeltjes bewegend door de straten van Rotterdam gaan. Dit toffe concept is een fun-sport die één keer in de twee weken plaatsvindt van 19:30 tot 21:00 uur (van oktober tot en met april). En om geen overlast te veroorzaken wordt dit gedaan met koptelefoons, het is dus eigenlijk een silent-disco die zich beweegt door de stad. De muziek die wordt gedraaid is een mix van house, urban en nu-disco. Dans jij mee op vrijdag 22 oktober? Of dans je mee met een van de volgende edities?

Een ticket kost €12,50 per persoon en kun je via deze link aanschaffen.

get your tickets

Op zondag 31 oktober is het Halloween. Een traditionele feestdag die voornamelijk wordt gevierd in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Canada maar de laatste jaren steeds populairder wordt in Europa, dus ook in Nederland. We kennen Halloween natuurlijk als feest waarbij iedereen zijn griezeligste kostuum uit de kast trekt, huizen decoreert en de grootste uitgeholde pompoenen voorziet van een horror gezicht. Het zal nog wel even duren voordat Halloween ook zo uitbundig in Nederland gevierd wordt, maar er zijn genoeg feestjes in Rotterdam waar jij in ieder geval je beste beentje voort kunt zetten:

Weekend tip 4: Wildlife Film Festival

Van 26 tot en met 31 oktober 2021 vindt de zevende editie van het Wildlife Film Festival (WFFR) plaats in het Cinerama. Je kunt gedurende deze dagen kiezen uit honderden natuurfilms. De openingsfilm op 26 oktober is Silence of the Tides  wat over het Waddengebied gaat. Het complete overzicht van films staat op alfabetische volgorde. Door op een titel te klikken kun je direct zien wanneer deze film draait en je tickets aanschaffen.

good to know

De Hans Klok & Friends tournee van de snelste illusionist ter de wereld vindt dit weekend en aankomend weekend plaats op een iconische plek in Rotterdam, namelijk op het SS Rotterdam. Denk bij een magische show aan indrukwekkende acrobatiek en geinige comedy en dan nog zullen woorden te kort komen. Het is een beleving die je zelf moet ervaren. De show duurt 90 minuten en niet geheel onbelangrijk is dat er nog kaartjes beschikbaar zijn.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!