Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend tips Rotterdam: 23, 24 en 25 april 2021

Het gezegde ‘april doet wat die wil’ was zeer toepasselijk voor het begin van het lenteseizoen, maar inmiddels is het genieten geblazen. Want wat hebben we het getroffen met het weer de afgelopen week. Zo fietsten we voor het eerst in lange tijd weer vanuit de stad naar de molens bij Kinderdijk, maar hadden we ook geweldige dagen in Hillegom midden in de bollenstreekEn de weersvoorspelling laat het er niet bij zitten. Ook aankomend weekend en zelfs nog de dagen daarna zal het zonnetje zich genoeg laten zien. Dit weekend zijn we dus lekker veel buiten te vinden, kom maar op met die extra dosis vitamine D. Hierbij de leukste Rotterdam weekend tips voor 23, 24 en 25 april!

Weekend tip 1: Rotterdam vanaf het water // waterfietsen in Historisch Delfshaven

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe plekken, hotspots en activiteiten in de stad. Maar dit keer hebben we een wel hele leuke ontdekking gedaan. Wellicht dat je er al iets van voorbij hebt zien komen, maar je kunt nu waterfietsen in Rotterdam. Het is niet het waterfietsen wat we van vroeger kennen, maar een moderne en sportievere versie ervan. Zo kun je op een unieke wijze Rotterdam vanaf het water bewonderen. En geloof ons, dat is fantastisch.

Een waterfiets boek je via de website van IKapitein en kost €25,- per uur (voor twee personen). Vertreklocatie: Voorhaven in Historisch Delfshaven.

Weekend tip 2: Sportevent By Lauren x Brunch Bar Rotterdam

Nu de zomermaanden in aantocht zijn is het hoog tijd om alles uit de kast trekken voor een fit lijf. De coronakilo’s worden er langzaam weer vanaf gesport en rijkgevulde sandwiches maken plaats voor zomerse salades. Buiten sporten is één van de weinige opties die we nu hebben, maar persoonlijk vinden wij dat ook juist de leukste optie als het aankomt op sporten. Zeker als we dit doen onder begeleiding van een personal trainer. En extra leuk wanneer we onszelf aan het einde kunnen trakteren op iets lekkers. 

Op zondag 25 april organiseert By Lauren haar eerste sport event in samenwerking met de Brunch Bar Rotterdam. En voor wie nog niet bekend is met Brunch Bar Rotterdam, deze hotspot is heaven on earth! Dus eerst 60 minuten jezelf in het zweet werken om daarna een heerlijke dorstlesser en smakelijke bite in ontvangst te nemen.

Weekend tip 3: Shoppen in het Scheepvaartkwartier

Dat de lokale Rotterdamse ondernemers creatief zijn, dat hebben ze de afgelopen wel laten zien. Geregeld lopen wij een rondje door het Scheepvaartkwartier in Rotterdam en komen dan langs de leukste pop-up kraampjes. Denk aan heerlijke delicatessen, kleurrijke bloemen en te lekkere snacks en zoetigheden. Je mist echt wat als je niet gaat shoppen in het Scheepvaartkwartier. Deze spots mag niet je niet missen:

Weekend tip 4: The word is out // De terrassen mogen open!

Wat hebben we hier lang op gewacht! We sprongen dan ook een gat in de lucht toen afgelopen dinsdagavond werd aangekondigd dat de terrassen weer open mogen. Weliswaar beperkt, maar oh we zien onszelf al zitten met een lekker wijntje en goed gevulde borrelplank. Wanneer we nu door de straten van Rotterdam wandelen of fietsen zien we de horeca ondernemers de terrassen weer gereed maken. Wat zijn we blij voor ze. Dit weekend dan nog maar even genieten met een drankje to-go in de Oude Haven of in één van de mooie Rotterdamse Parken. Maar daarna zitten we op het terras. Jij ook? Hierbij lichten we nog een aantal van onze favo plekjes uit, gewoon omdat ze wat support verdienen!

Weekend tip 5: Koningsdag // Wat gaan we doen dit jaar?

Dit jaar helaas geen gezellige festivals in Rotterdam, maar dat betekent niet dat we van Koningsdag geen feestje kunnen maken. Want ook samen met jouw familie of vrienden kun je er een gezellige dag van maken. Dit weekend zorgen wij dan ook alvast voor de meest lekkere voorbereidingen. Onze tips voor Koningsdag 2021 in Rotterdam hebben we uitgeschreven in een uitgebreid artikel: Koningsdag 2021 in Rotterdam

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!