Search
Close this search box.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 24, 25 en 26 december 2021

Wat was het een jaar! Het is alweer het laatste volledige weekend van 2021. Een jaar vol hoogtepunten, maar ook wel een hoop tegenslagen voor ons allemaal. De lockdown die afgelopen weekend is aangekondigd is er daar zeker eentje van. We hopen zo dat 2022 het jaar wordt waarin we corona grotendeels achter ons kunnen laten. Maar wat er ook gebeurt, we laten ons niet uit het veld slaan en we blijven optimaal genieten van wat we allemaal wél kunnen doen! Zoals genieten van de feestdagen bijvoorbeeld. We wensen je alvast fijne kerstdagen en een spetterend 2022 vol geluk, gezondheid en hopelijk veel mooie reizen en ontdekkingen in Rotterdam en ver daarbuiten!

Weekend tip 1: Merry Xmas and a Happy 2022!

We kunnen misschien niet met veel mensen samenkomen, maar desondanks kunnen we de feestdagen nog wel in stijl vieren. Veel horecagelegenheden in Rotterdam hebben namelijk super lekkere kerstdeals voor thuis. Van uitgebreide brunches tot aan kerstdiners, we hebben een overzicht gemaakt met alle kerstdeals in Rotterdam die jouw kerst thuis compleet maken. Liever lekker eropuit met kerst? Gelukkig mogen de hotels openblijven en zijn er een aantal fijne plekken voor een luxe staycation in Rotterdam. 

Weekend tip 2: Sunny Side Take Away ss Rotterdam

Heel veel lekker eten, kerstfilms kijken en spelletjes doen, het zijn dingen die we ontzettend leuk vinden tijdens de kerst. Maar als er iets ook fijn is, is het wel om tijdens die dagen binnen even een luchtje te scheppen buiten. Een aanrader is dan om een kijkje te nemen bij Sunny Side Take Away bij het ss Rotterdam

De wintereditie van de Sunny Side Take Away is sinds vrijdag 17 december geopend. Een bijzonder concept op de kop van de Kaap, met prachtig uitzicht, mooie kerstverlichting, gezellige kerstmuziek en een warm knisperend houtvuur. Je kunt hier allerlei lekkers scoren, zoals de Lido burger, brisket, spareribs en dirty fries, BBQ worst en huisgemaakte erwtensoep. Maar de warme chocolademelk en glühwein (met cheesecake en sticky toffee brownie) om lekker op te warmen ontbreken natuurlijk ook niet!

Het Sunny Side Take Away Winter Edition is geopend van woensdag t/m zondag van 12:00 uur tot 20:00 uur en is ook makkelijk te bereiken met de auto. 

Hotspot alert

In Historisch Delfshaven is onlangs de Altstadt Kantine geopend. Een trendy ontbijt-, lunch- en borrelkantine die gelegenheid biedt om samen te komen, te werken, te vergaderen en je te laten inspireren door kunst. Naast een lekkere hotspot is het namelijk ook een theater, les- en repetitieruimte voor podiumkunst. Dit moet helaas nog even op zich wachten door de lockdown, maar Altstad is al wel nu al een topper van een takeaway spot voor lekker warme koffietjes, krakend verse croissants, zuurdesembrood met vers beleg en yoghurt met granola. 

Altstadt Kantine is geopend voor takeaway van maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 16:00 uur en op zaterdag en zondag van 09:00 uur tot 16:00 uur. 

Wandelingen

Lekker een frisse neus halen tijdens de feestdagen? Er zijn in Rotterdam genoeg plekjes om te wandelen. Je kunt natuurlijk een rondje maken door één van de parken in Rotterdam, maar overweeg ook eens één van de volgende wandelingen: 

Weekend tip 3: Wandel de enige echte Stadswandeling010 kersteditie

De stadswandelingen van Stadwandeling010 zijn inmiddels een waar begrip in Rotterdam en ook met de kerst kunnen we lekker aan de wandel en tegelijkertijd de Rotterdamse horeca supporten. De deelnemende horecazaken zijn Happy Sushi, Kade 4, Brasserie Pierre, Het Kroket Loket, Ketelbinkie en Westkop. Hier kun je wat lekkers scoren tijdens deze speciale kerstwandeling! 

Je kunt meelopen op kerstavond (van 12:00 tot 20:00 uur) en op tweede kerstdag (van 11:00 tot 17:00 uur). Tickets kosten €3,50 p.p. en zijn exclusief de hapjes en drankjes bij de aangesloten horeca. 

Weekend tip 4: Een rondje schaatsen op de schaatsbaan

Goed nieuws! De schaatsbaan in Rotterdam mag namelijk ondanks de restricties open blijven. Er zijn een aantal aanpassingen gedaan waardoor het schaatsen (als sport!) door mag gaan. De volledige regels zijn te lezen op de website van de schaatsbaan, maar wij zijn in ieder geval heel blij dat we dit uitje nog kunnen inplannen! 

Schaatsbaan Rotterdam is dagelijks geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Weekend tip 5: The Cocktailcrawl 

Dit is een weekend tip waar we héél enthousiast van worden, er komt namelijk een cocktail-drive in Rotterdam! The Rumah, Amehoela, By Jarmusch, George Cocktails & Food en Botanero hebben dit onwijs toffe concept gelanceerd voor 30 december. Het werkt zo: navigeer naar Het Industriegebouw in Rotterdam waar je een heuse drive-thru aantreft. Je krijgt hier een lege box en rijdt binnen 10 minuten langs de verschillende horecazaken die je box vullen met heerlijke signature cocktails en een lekker gerecht. We love this! 

The Cocktailcrawl vindt plaats op 30 december tussen 16.00 en 22.00 uur bij Het Industriegebouw. Om deel te nemen, moet je een een mailtje sturen naar The Rumah. De box kost €60,- voor 2 personen. 

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!