Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 24, 25 en 26 juni 2022

Na twee avontuurlijke reizen zijn wij allebei weer terug in Rotterdam. We hebben dan weliswaar de hittegolf gemist, maar ook met de huidige temperaturen in Nederland hebben we niets te klagen. Wanneer het spettert duiken we snel achter onze laptops om al onze reisverhalen van afgelopen weekend uit te schrijven, maar ondertussen kijken we ook erg uit naar dit weekend. Er is namelijk weer voldoende te beleven en ontdekken in de stad. Benieuwd naar onze tips? Hieronder ontdek je de leukste Rotterdam Weekend Tips voor 24, 25 en 26 juni!

Weekend tip 1: Asian Food Festival Rotterdam

Dit weekend kun je twee dagen lang genieten van de lekkerste Aziatische hapjes en drankjes in Het Park. Hier vind namelijk het Asian Food Festival plaats en dit draait zoals de naam al doet vermoeden om Aziatische street food uit Vietnam, Thailand, Indonesië en Japan. Maar dat niet alleen, je kunt er ook terecht voor leuke workshops, optredens, silent disco en het shoppen van typische Aziatische producten. Het food festival vindt plaats op zaterdag en zondag en toegang is geheel gratis.

Meer informatie vind je op het Facebook-event van Asian Food Festival.

Weekend tip 2: Het Wijn Festijn

De zomer is afgelopen dinsdag, 21 juni, officieel begonnen en daar moet natuurlijk op geproost worden. En dat doe je dit weekend het best op Het Wijn Festijn. Klinkt goed, toch? Op 24 en 25 juni vindt Het Wijn Festijn plaats op het Grotekerkplein en kun je wel meer dan 100 verschillende wijnen proeven. Maar dat is niet het enige, want je kunt er ook een gezellige borrel van maken aangezien er ook lekkere kaasplankjes, charcuterie en vega-gerechten te bestellen zijn.

Het Wijn Festijn is vrijdag geopend van 17:00 tot 23:00 uur en zaterdag van 13:00 tot 23:00 uur. Tickets kosten €9,- per persoon of €8,50 per persoon wanneer je een vriendenticket aanschaft (vanaf 4 personen). Tickets kun je hier kopen.

hotspot alert

Bar Bistro LOEVetDIE

Sinds kort is het Oude Noorden een hotspot rijker: Bar Bistro LOEVetDIE. Deze Franse bistro heeft haar deuren geopend op de Zwaanhals in Rotterdam. Je kunt hier terecht voor typisch Franse gerechten met een goud randje. Uit eten bij deze Franse hotspots is een heerlijk avondje uit waarbij je je tip top in de watten kunt laten leggen. De sfeervolle omgeving doet je denken aan Parijs en dat vertaalt zich direct in een fijn gevoel van vrijheid. Ultiem genieten is wat je hier zult doen!

Weekend tip 3: Haringparty bij Gastrobar STER

Haring party’s zijn weer helemaal hot en happening! De afgelopen week hebben we er al veel voorbij zien komen, maar voor wie er nog geen feestje heeft bijgewoond (of nog een keer wilt) kun je dit weekend een kijkje nemen bij Gastrobar STER. Op zondag 26 juni organiseren ze namelijk een mini haring party festival waarbij uiteraard haring wordt geserveerd, maar ook oesters, signature gerechten en borrelbites. Ook is er een Slagers Gin Bar én live muziek. Wij zien geen reden om hier geen feestje te vieren aankomende zondag!

Weekend tip 4: Delfshaven Viert!

We gaan van de ene smakelijke activiteit naar de andere feestelijke activiteit, en ook deze tip sluit daar goed bij aan. Delfshaven Viert vindt plaats op zondag 26 juni en start om 13:00 uur. Tijdens Delfshaven Viert vinden er gedurende de middag en avond muzikale optredens plaats bij meerdere locaties op de Nieuwe Binnenweg. In totaal zijn er 9 locaties waar wordt opgetreden. Bekende gezichten zijn May Evans en Jeremy Garcia. 

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!