Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 24, 25 en 26 september 2021

En, kijk jij terug op een fijne week? Of heb je heel erg behoefte aan het weekend? Wij hebben er een prima weekje op zitten, maar hebben zeker zin in het weekend. Het weekend vieren in Rotterdam is altijd een feestje! Daarom hebben we weer allerlei leuke en verrassende tips voor je verzameld.

Naomi is deze week thuisgekomen van een heerlijke vakantie op Ibiza en vertrekt volgende week alweer naar Kos. Wat een luxe! Lois die blijft geniet nog even van een fijne tijd in Rotterdam voordat zij ook de zon op gaat zoeken. Heb jij ook nog een vakantie in het vooruitzicht? Neem zeker even een kijkje op onze reisbestemmingen-pagina voor een dosis reisinspiratie!

Weekend tip 1: Suppen op de Kralingse Plas

Als we de weerman kunnen geloven dan kunnen we zaterdag nog genieten van een lekker nazomers dagje. Die héél erg welkom is, al zeggen we het zelf. En een zomerse activiteit die wij helaas deze zomer te weinig hebben gedaan is suppen. We vinden het een heerlijke manier om te bewegen en uiteraard ook om te lachen. En de Kralingse Plas is zonder twijfel de ideale plek om dit te doen. Je kunt onder andere een sup-board huren bij Fun Forest Rotterdam!

Weekend tip 2: brunchen is helemaal hot

Oh, how we love a good brunch! Op zondag slapen we graag uit om vervolgens naar één van onze favoriete brunch zaakjes in Rotterdam te gaan. Brunchen, wie kent of doet het tegenwoordig niet. Lekker laat ontbijten en vroeg lunchen.  Het is helemaal hot and happening, daarom delen we graag de beste brunch spots in Rotterdam met jou!

hotspot alert!

Wat houden we van nieuwe hotspots ontdekken. En ook dit weekend hebben we weer een hele goede tip voor je. Namelijk het recent geopende Restaurant MAAS. De naam verklapt het al, maar je vindt dit restaurant aan de Maas. Een prachtige locatie achter het Unilever gebouw en tegenover Tropicana. Je kunt hier van woensdag tot en met zondag terecht voor een lekkere lunch, borrel en/of diner. Op het menu herken je gerechten die zijn samengesteld van lokale producten. Extra leuk om deze te bestellen!

Weekend tip 3: Rotterdam Pride 2021

Terwijl we dit artikel van de Rotterdam Weekend Tips schrijven is de Rotterdam Pride 2021 in volle gang. De gehele week vinden er al verschillende evenementen plaatst waarvan we er één vorige week ook hebben uitgelicht: de Sex Education pop-up. Deze pop-up is nog tot en met 26 september te bezoeken. Dit is tevens het laatste weekend van Pride Rotterdam 2021. Welke evenementen er nog meer plaats vinden in het laatste weekend van Rotterdam Pride, dat zie je hier!

Weekend tip 4: Parkenmaand in Rotterdam

September is Rotterdamse Parkenmaand. Nu loopt de maand september helaas al weer op zijn eind en zitten we inmiddels alweer in het herfstseizoen. Daarom moeten we op de laatste dagen van september nog maar eens extra genieten van de mooie parken in Rotterdam. Zo maken wij vaak in onze pauzes een wandeling door Het Park bij de Euromast, maar vinden we het in het weekend ook lekker om een wat langere wandeling om de Kralingse Plas te maken. Tijdens de Rotterdamse Parkenmaand vinden er ook allerlei activiteiten plaats in de parken. Je kunt hier het gehele programma bekijken.

save the date!

Deze ‘save the date’ tip is zo onwijs leuk, you’ll love it! Je kent het wel, van die mega parkeerplaatsen die worden omgetoverd tot openluchtbioscoop. Allerlei groepen verzamelen met pick-ups en cabrio’s om vanuit hun auto een film te kijken. Het is uiteraard over komen waaien vanuit Amerika, maar hoe leuk is het dat dit binnenkort plaatsvindt in Rotterdam. Je moet dan alleen denken aan allemaal identieke rode Volkswagen Up! auto’s van Greenwheel, want zonder deze specifieke auto kom je er niet in. Waar deze geweldige drive-in bioscoop wordt georganiseerd? Dat is op het parkeerterrein van het SS-Rotterdam. En dan vraag je je natuurlijk ook af welke film er wordt gedraaid: dat is Little Miss Sunshine die meer dan 60 filmprijzen heeft gewonnen. Je betaalt €25,- per auto inclusief zoet of zout hapje.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!