Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 25, 26 en 27 februari 2022

Na een weekend vol regen en zware windstoten is het tijd voor een weekend met blauwe luchten en zonnestralen, niet waar? De eerste voorspellingen zien er gelukkig veelbelovend uit dus dat betekent dat we dit weekend lekker op stap kunnen in Rotterdam. Zowel overdag als ‘s nachts. Heb jij nog geen leuke plannen voor het weekend? Laat je dan inspireren met door de leukste Rotterdam Weekend Tips voor 25, 26 en 26 februari!

Weekend tip 1: Uit eten bij de nieuwe hotspot Cannibale Royal

Het houdt maar niet, weer een nieuwe hotspot in Rotterdam. En wat voor één! Cannibale Royal heeft al vijf vestigingen in Amsterdam, maar opent zijn zesde en teven eerste vestiging nu in hartje Rotterdam. Een restaurant waar je in een warme en levendige setting kunt genieten van heerlijk gerechten en smakelijke cocktails. Denk aan lekkere bar bites, steaks, spareribs, burgers en nog zo veel meer. Afgelopen donderdag waren wij aanwezig bij het persevent van Cannibale Royal en oh, wat hebben we goddelijk gegeten. Dit is een restaurant in Rotterdam waar we vaker terug zullen komen!

Hotspot Alert!

Zaa’tar

In een zijstraat van de Witte de Withstraat vind je de nieuwe hotspot Zaa’tar. Een plek waar je komt om te genieten van de keuken van het Midden-Oosten. Denk aan traditionele mezze’s, falafel en pita’s. We moeten eerlijk toegeven  dat we direct beginnen te watertanden, want we zijn gek op deze keuken. Wat Zaa’tar een extra interessante hotspot maakt is dat deze nog kleine en redelijk onbekende plek wordt gerund door vader, dochter en zoon. En alles wat je hier eet wordt op authentieke wijze bereid. Wij weten wat we dit weekend voor thuis gaan bestellen!

Weekend tip 2: Internationale Vrouwendag Route door Rotterdam

Op 8 maart is het weer Internationale Vrouwendag! Op deze dag strijden we voor gelijkwaardigheid in onze samenleving. Elk jaar wordt Internationale Vrouwendag gekoppeld aan een bepaald thema. Dit jaar wordt de man naast de vrouw in de spotlight gezet. In 2021 was het thema namelijk #ChooseToChallenge, dit jaar is het V/M Solidariteit, de kracht voor verandering. Wij hebben namelijk mannen net zo hard nodig die opstaan en zich hard maken voor emancipatie in de breedste zin van het woord! 

Ook in Rotterdam wordt er natuurlijk stilgestaan bij de Internationale Vrouwendag. Er is namelijk een speciale Internationale Vrouwendag Route uitgestippeld. Je komt tijdens deze route langs 10 leuke spots en hij start dit weekend al. Houd het event in de gaten van de Internationale Vrouwendag Route.

De Internationale Vrouwendag Route vindt plaats van 26 februari tot en met 13 maart 2022 in Rotterdam. 

Weekend tip 3: Skate Days in Rotterdam

Skateweek Rotterdam vindt plaats tijdens de voorjaarsvakantie en start op zondag 26 februari en eindigt op zaterdag 5 maart. Gedurende deze zes dagen kun je elke dag les krijgen van skateleraren van de skateboardschool Skate Days. Het maakt niet uit of je pas net begint met skateboarden of dat je al wat ervaring hebt. In verschillende groepen worden je technieken en vaardigheden aangeleerd. Je bepaalt zelf hoeveel dagen je mee wilt doen, hoe meer dagen hoe voordeliger het pakket. De eerste vier dagen vinden plaats bij Skateland en de laatste drie bij Poolcafé. Elke dag van 09:30 tot 12:30 uur.

Weekend tip 4: Bars en clubs waar je dit weekend uit je dak kunt gaan

We hebben er lang op moeten wachten maar helemaal uit je dak gaan kan ein-de-lijk weer. En omdat er zoveel plekken zijn waar we dit weekend met onze voeten van vloer kunnen, weten wij gewoonweg niet waar we heen moeten. Dus om zelf een beetje orde te krijgen, en misschien voor jou ook, delen wij gewoon de leukste plekken waar je dit weekend uit kunt gaan:

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!