Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 25, 26 en 27 juni 2021

De zomer was de afgelopen dagen helaas niet echt te bekennen, maar dat is al snel vergeten door het goede nieuws: de versoepelingen! Geen mondkapjes meer, de discotheken weer open en lekker na 22:00 nog gewoon kunnen blijven hangen op het terras en in restaurants. Wij zijn er meer dan klaar voor en vinden het dan ook extra leuk dat we in deze Weekend Tips-editie twee leuke nieuwe horecagelegenheden in Rotterdam kunnen aanbevelen! Oké, je kunt bij allebei nog niet direct dit weekend aanschuiven, maar ze moeten zeker op je lijstje! Maar er is uiteraard meer, dus lees snel verder voor onze weekend tips voor 25, 26 en 27 juni 2021. 

Weekend tip 1: De opening van TEDS Place in Rotterdam 

Aanstaande zaterdag nemen wij een kijkje bij het spiksplinternieuwe restaurant TEDS Place in Rotterdam. Wij kenden TEDS Place al door het filiaal in Utrecht, maar nu is het dus ook tijd om het restaurant te verwelkomen in ons eigen fijne Rotterdam. Je kunt TEDS Place vinden aan de Schiekade, op het dak van het Schieblok gebouw. Hier was eerst Bistro op het Dak gevestigd, maar nu kun je er dus terecht voor het overheerlijke All Day Brunch concept van TEDS, mét uitzicht over de skyline van Rotterdam. Een echte must-try? De TEDS Fried Chicken French Toast! En dan vooral in combinatie met de lekkere Iced Coffee! 

Adres TEDS: Schiekade 189, 3013 BR Rotterdam. TEDS Place opent officieel haar deuren op 1 juli 2021. Het is dus nog even wachten tot je kunt plaatsnemen aan een tafeltje voor de all day brunch, maar reserveren kan wel alvast via de website van TEDS

Weekend tip 2: Nog een leuke opening! Stadshaven Brouwerij 

Naast TEDS Place wordt er op 1 juli nog een onwijs leuke hotspot geopend in Rotterdam, namelijk de Stadshaven Brouwerij. We schreven al eerder over dit gave concept, maar nu is het dan echt zover! Na een intensieve verbouwing van 2 jaar is in het Keile District deze hypermoderne brouwerij klaar voor de opening. In de Stadshaven Brouwerij wordt met een knipoog naar het verleden eigentijds craftbier gebrouwen met een vleugje fruit. Je kunt bij deze hotspot straks terecht voor rondleidingen en proeverijen, maar ook om aan te schuiven in de Stadshaven Brouwerij Gastropub. Hier kun je niet alleen genieten van een variëteit aan biersoorten (en signature biercocktails!), maar er worden ook vlees, vis, vegan gerechten geserveerd van de BBQ, smoker en steenoven. Wij durven wel te zeggen: dit wordt een super hippe hotspot in Rotterdam, dus reserveer nu alvast een plekje op het terras aan de kade! 

Adres Stadshaven Brouwerij: Galileïstraat 24, 3029 AM Rotterdam. Reserveren kan door te mailen naar reservations@stadshavenbrouwerij.nl.

Weekend tip 3: North Sea Round Town is begonnen! 

Van donderdag 24 juni tot zondag 11 juli vindt North Sea Round Town weer plaats in Rotterdam! Dit event wordt georganiseerd door de organisatoren van North Sea Jazz. Door heel Rotterdam strijken de komende weken allerlei concerten, evenementen en workshops neer bij de pop- en jazzpodia en andere locaties. Het programma is super divers. Zo zijn wij bijvoorbeeld stiekem heel benieuwd naar de yogasessie bij zonsopkomst bij Dudok in het Park, muzikaal begeleid door muzikant Bram Stadhouders. Maar er is nog zo veel meer te ontdekken! 

De volledige agenda van North Sea Round Town met data, tijden en ticketprijzen is hier online te vinden. 

Weekend tip 4: Rotterdam Art Week, ben jij er bij? 

Aanstaande woensdag 30 juni is het zover, dan begint de zomereditie van Rotterdam Art Week. Het evenement vindt plaats van 30 juni t/m 4 juli 2021 en staat volledig in het teken van kunst, design en architectuur. Met speciale tentoonstellingen, openingen en pop-up shows zal het kunstklimaat in de stad weer worden versterkt en verlevendigd! 

Benieuwd naar het volledige programma? Dat kun je op de website van Rotterdam Art Week vinden. 

Weekend tip 5: Tussen de buien door: een wandeling over het Maasvlaktestrand 

Oké, het ziet er niet naar uit dat het dit weekend heel mooi weer wordt, maar toch willen we deze tip maar al te graag met je delen: een wandeling over het Maasvlaktestrand! We kennen de Maasvlakte natuurlijk allemaal, maar toch hoor je zelden iemand over het strand wat je hier kunt vinden. En dat terwijl het Maasvlaktestrand echt een fijn strand is. Het is een lekker breed strand en gaat langzaam in het water over. Het is dan ook een ideale plek voor een strandwandeling, en als het beter weer is,  om lekker te zonnebaden. Ook kun je hier het mooie kunstwerk de Zandwacht spotten. En wist je dat een bezoek aan het Maasvlaktestrand heel goed te combineren is met de gezellige vestingstad Brielle

Het Maasvlaktestrand hoort bij Rotterdam, maar is nog wel zo’n 30-45 minuten rijden vanuit het centrum. Je navigeert het beste naar Maasvlakteboulevard en parkeert (gratis) bij P1 en P3.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!