Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend tips Rotterdam: 26, 27 en 28 maart 2021

HI! Het is weer zover, nieuwe weekend tips voor Rotterdam! Afgelopen weekend hebben wij allebei fijne uitstapjes gehad buiten Rotterdam. Lois was samen met haar vriend heerlijk een weekendje naar de Veluwe en ik (Naomi) was iets dichter bij huis op stap, namelijk naar het Westland. Voor ons beiden een beetje nostalgie, want daar waar Lois al jaren met de familie op de Veluwe bijeenkomt in een huisje van de Holland-Amerikalijn (HAL), ging ik terug naar mijn roots: de regio Westland. We hebben dus even lekker prikkels opgedaan BUITEN de stad, om je nu weer te voorzien van nieuwe inspiratie IN de stad (en oké, ook een beetje daarbuiten). Zie hier de Weekend Tips Rotterdam voor 26, 27 en 28 maart 2021: 

Weekend tip 1: Get active! Deze sporten kun je tijdens corona doen in Rotterdam

De lockdown is helaas weer verlengd en daarmee is onze hoop op terrasjes en weer kunnen sporten in de sportschool ook in één klap weer vooruit geschoven. Bij de pakken neer zitten? Natuurlijk niet, we hebben gewoon een lijstje gemaakt met plekken waar je nu wél kunt sporten in Rotterdam. Lekker in de buitenlucht in een park bijvoorbeeld, maar er zijn ook veel initiatieven van Rotterdamse sportondernemers. Wat dacht je van Walk by Culture Club bijvoorbeeld? Een actieve stadswandeling door Rotterdam met uitdagende workouts. Wij zeggen: let’s go! 

We'll GET THROUGH THIS! ♥

Weekend tip 2: Doe vrijdag mee aan de Rotterdam Show van Hotel New York  

Hotel New York organiseert vrijdagavond 26 maart de Rotterdam Show: de grootste online borrelquiz van Rotterdam! De quiz is speciaal voor en door Rotterdammers (en daarbuiten) en wordt gepresenteerd vanuit de studio, in samenwerking met Pegasus Events en Publieksentertainment.nl. Hotel New York verzorgt hierbij een smakelijke borrelbox voor twee personen, waarbij je direct twee tickets ontvangt om mee te doen aan de online quiz. Lekker borrelen en tegelijkertijd de hersenen kraken! Ook is er gezorgd voor entertainment. 

De show bevat 4 spelrondes met vragen over Rotterdam. De twee grootste slimmeriken worden met een videoverbinding naar de studio gehaald voor de finale. Er zijn leuke prijzen te winnen, zoals een geheel verzorgde overnachting met diner in Hotel New York en een sloepentocht door Rotterdam. Er zal ook een loterij plaatsvinden, waarvan de opbrengt in zijn geheel gaat naar De Roparun en Diergaarde Blijdorp. Wil je deelnemen? Wees dan snel! Je kunt je tot vrijdag 26 maart 12:00 uur aanmelden. De borrelbox kan dan bij Hotel New York worden afgehaald vanaf 14:00 uur. 

Aanmelden met ophalen van de borrelbox kan tot 26 maart 2021 – 12:00 uur via deze link // De borrelbox kan worden opgehaald v.a. 14:00 uur // De prijs is €50,29 voor 2 personen. 

Weekend tip 3: Maak een wandeling naar het Deliplein    

Het Deliplein is één van de leukste hotspots van Rotterdam. Het is hét culinaire hart van Katendrecht. Nu ziet het er natuurlijk allemaal anders uit, maar we hopen snel weer lekker op een terrasje te kunnen zitten op het Deliplein. Maar gelukkig is het ook nu nog steeds een onwijs leuk stukje Rotterdam om te bezoeken. Je vindt hier namelijk het snackloket van Vislokaal Kaap. En daar is zoveel lekkers om te scoren! Van Pavlova tot aan sabich, ieder weekend is de vitrine gevuld met nieuwe lekkernijen! 

Het Kaap Snackloket Van Vislokaal Kaap is er iedere vrijdag tot zondag v.a. 13:00. Adres: Delistraat 48C, 3072 ZL Rotterdam.

Weekend tip 4: Bezoek de bloemenstalletjes en buurtkraampjes in het Westland

Het Westland is niet alleen de gemeente waar mijn roots liggen, het is ook een plek waar wij in het voorjaar graag komen. het Westland is zo’n 30 minuten rijden van Rotterdam en staat vooral bekend als tuinbouwgebied. Maar wist je dat je hier ook verschillende leuke routes kunt rijden langs de kassen en over de smalle tuinderspaadjes? Je komt hier allerlei kraampjes en stalletjes langs de weg tegen waar je bloemen, planten en verse streekproducten kunt halen. Ontzettend leuk om te doen op een zonnige dag in het weekend. Benieuwd? Wij hebben een artikel geschreven met de leukste buurtwinkeltjes en stalletjes in het Westland in 2021

Geen zin om eropuit te gaan naar het Westland? In Rotterdam vind je de Westlandse Tuin, een winkel en webshop met allerlei lekkere streekproducten uit het Westland. Ook bij BoereGoed (in het Westland) kun je boodschappen inslaan in de webshop. 

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!