Search
Close this search box.

Inhoud

Weekend tips Rotterdam: 27, 28 en 29 november 2020

Vorige week schreven wij onze eerste weekend tips gids voor Rotterdam en wat kregen we hier fijne reacties op! We vonden het ontzettend leuk om te lezen dat veel van jullie net als wij al een klein beetje in de kerstsferen waren, de keukenprins(es) uithingen en Rotterdam in doken voor een fijne stadswandeling. 

Dit weekend gaan wij eropuit naar het schitterende natuurschoon op de Veluwe. Hierover delen wij na het weekend uiteraard meer op ons blog en op Instagram, maar voor nu inspireren we je graag met leuke nieuwe weekend tips voor Rotterdam en omgeving! 

Weekend tip 1: Schaatsen op de 400 meter lange Schaatsbaan Rotterdam

Schaatsen: het bezorgt ons toch wel het ultieme wintergevoel! Goed nieuws, want de schaatsbaan in Rotterdam opent dit weekend het achtste schaatsseizoen. Zaterdag 28 november zal er worden afgetrapt met Silent Disco. Met een Silent Disco-koptelefoon ervaar je de leukste hitjes, een magische lichtshow en het lekkerste ijs van Rotterdam.

Maar ook op een later moment is de Schaatsbaan van Rotterdam een verrassende activiteit in Rotterdam. Wanneer maak jij een rondje over de regenboogbaan en geniet je met een gluhwein of warme chocolademelk rond een knisperend vuurtje op het gezellige Winterplein? 

Weekend tip 2: Staycation bij The Bellhop Hotel

Overnachten in je eigen stad gek? Niet als je het ons vraagt. Zeker nu we vakantiemogelijkheden beperkt zijn en we niet naar de horeca kunnen, komen staycation deals als geroepen! Een ontzettend leuk hotel in Rotterdam is The Bellhop Hotel. Wij verbleven hier een tijdje terug en hebben genoten van ons heerlijke verblijf en de lekkere hapjes en cocktails. Dit charmante boutique hotel beschikt regelmatig over leuke staycation deals. Houd de Instagram-pagina van The Bellhop in de gaten! 

Weekend tip 3: Maak een uitstapje naar Historisch Schiedam

De stad Schiedam wordt vaak gezien als het kleine broertje van Rotterdam, maar is een bezoekje meer dan waard. Een van onze weekend tips voor Rotterdam is gek genoeg dan ook: ga naar Schiedam! De stad Schiedam is een mooie historische stad met een rijk verleden en vol boeiende verhalen. Hoog tijd voor een bezoek aan het historische stadshart van Schiedam met zijn pittoreske steegjes, authentieke panden en de allerhoogste molens ter wereld. Vergeet ook niet een stop te maken bij molen de Walvisch voor ambachtelijke meelproducten voor de aankomende feestdagen! 

Weekend tip 4: Bak de enige echte Dudok taart thuis

De Rotterdammers onder ons weten: de taarten van Dudok zijn een echt Rotterdams begrip. Helaas kunnen we op het moment even niet onder de terrasverwarmers van Dudok kruipen voor een lekker taartje en versgemalen kop koffie. Maar daar bedacht Dudok Patisserie iets op: de Dudok DIY-gevulde speculaastaart en appeltaart. Voor €9,75 kun je een DIY-pakket online bestellen en thuis aan de slag om de heerlijke geur van versgebakken taart in huis te halen. 

Weekend tip 5: Time to shop! De leukste Black Friday // Cyber Monday deals

Het kan je niet zijn ontgaan. Vrijdag staat Black Friday voor de deur en maandag is het Cyber Monday. De kortingscodes en deals vliegen dan ook om je oren. Dit is dan ook hét moment om cadeautjes in te slaan voor de feestdagen. Op zoek naar inspiratie? 

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!