Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 27, 28 en 29 augustus 2021

Nog geen leuke plannen voor het weekend? We’ve got you covered! Er is weer genoeg te beleven en te doen in Rotterdam en omgeving. Niet alleen hebben we weer een leuke hotspot om te tippen, we hebben ook een lijstje met leuke bloemen- en plantenzaken en een twee toppers van to do’s voor tijdens zonsondergang. Last but not least hebben we wel een heel speciale ‘Save the Date’ voor je in petto! Benieuwd? Lees snel verder voor de Weekend Tips voor 27, 28 en 29 augustus én daarna. 

Weekend tip 1: Filmavond in stadstuin Rotterdamse Munt 

De komende zes zaterdagavonden organiseert Rotterdamse Munt een reeks open air filmavonden. Deze vinden plaats in de stadstuinen, met voorafgaand aan de filmavond een tuinmaaltijd. Hoe origineel! De film start na zonsondergang en vertelt het verhaal van verschillende bevolkingsgroepen en het land waar zij leven. Zo zoomt één van de films in op het leven in en rondom een bergdorp in Afghanistan. Een andere film gaat over de wereldwijde ecologische crisis en bestudeert de situatie op het Caribische eiland Martinique. Super interessante films die je een kijkje geven in een ander leven. 

Het diner is volledig vegetarisch en start om 19:00 uur en kost €14,50. De films worden afgespeeld na zonsondergang. De inloop begint om 20:30 uur. Entree voor alleen de filmavond kost €6,50 inclusief welkomstdrankje. Bekijk het volledige programma

Weekend tip 2: Breng een bezoekje aan één van de leuke bloemen- en plantenzaken in Rotterdam

Weet je waar wij dol op zijn? Ons huis en balkon opfleuren met leuke bloemetjes en plantjes. We hebben inmiddels al een gehele collectie, maar krijgen er maar geen genoeg van. En laten er nou net in Rotterdam ontzettend veel leuke bloemen- en plantenzaken zijn om wat geur en kleur in huis te halen. Wij hebben dan ook een lijstje samengesteld met de leukste bloemen- en plantenwinkels in Rotterdam

hotspot alert!

Sinds deze maand is de nieuwe hotspot Brasserie Jules geopend, het kleine broertje van Brasserie Pierre. Het is te vinden midden in het centrum van Rotterdam, in het WTC-gebouw. Brassie Jules is een echte Franse brasserie waar het draait om heerlijk eten en gezelligheid. Het menu is dan ook geïnspireerd op de Franse keuken met een eigentijdse twist. Het is net een slagje luxer dan Brasserie Pierre, maar desondanks voel je je door het warme interieur en de gastvrijheid hier volledig thuis. Absoluut een hotspot om heel snel eens te bezoeken!

SAVE THE DATE!

Ben jij gek op Halloween? Dan is deze tip echt wat voor jou! Onlangs stuitten wij namelijk op het ontzettend gave concept van Hotel Amerika in Hoek van Holland: Haunted Hotel of Horror. Op 28 t/m 31 oktober 2021 is het restaurant van het hotel omgetoverd in een waar griezelfestijn. Vergeten hotelgasten hebben in Hotel Amerika hun eind gevonden en deze plek veranderd in een Haunted Hotel of Horror. Je loopt regelrecht een scene voor skeletten binnen en holle oogkassen staren je aan. De rillingen lopen gegarandeerd over je rug. 

Houd jij wel van een beetje griezelen? Reserveer dan het 3-gangen proeverij diner in Hotel Amerika. Het is niet zomer een diner, want om het pand weer veilig te verlaten, zul je eerst moeten deelnemen aan de Ghost Tour… Durf je het ook aan om te blijven slapen, dan kan dit ook. Er is namelijk ook een sleepover arrangement. 

Het 3-gangen proeverij diner kost €55,- per persoon excl. drankjes. De prijs voor het arrangement incl. overnachting en diner start v.a. €230,- voor 2 personen. Bekijk de verschillende mogelijkheden op de website van Hotel Amerika

Weekend tip 3: Klim naar de top van de Laurenskerk tijdens zonsondergang 

Dit weekend is de laatste kans om één van de mooiste uitzichten over het centrum van Rotterdam te aanschouwen. Aanstaande vrijdagavond 27 augustus is het namelijk voor het laatst mogelijk om de Laurenskerk te beklimmen tijdens zonsondergang. Onder begeleiding van een gids beklim je, in een 60 minuten durende rondleiding, de ruim 300 treden naar het dak van de Laurenstoren.

Je kunt deze torenbeklimming vrijdag 27 augustus 2021 doen van 19:00 tot 20:00 voor €6,-. Je kunt je tickets bestellen op de website van de Laurenskerk

Weekend tip 4: Doe inspiratie op voor een stedentrip naar Gent 

Zoals we in de vorige weekend tips hebben verteld, was Lois een heerlijk weekendje weg naar Gent. Wat een heerlijk weekend was het! Gent is een historische, maar tegelijkertijd bruisende stad. Er is dan ook meer dan genoeg te beleven in deze Belgische stad. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken voor een leuke stedentrip? Overweeg dan eens de stad Gent

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!