Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 28, 29 en 30 januari 2022

Dit weekend is gewoon alweer het laatste weekend van januari en er valt genoeg te vieren. Voorop staat natuurlijk dat de horeca ein-de-lijk weer zijn deuren heeft mogen openen. Wij hebben er direct al goed gebruik van gemaakt door op een doordeweekse avond een drankje te doen in de stad. Nu zijn wij nieuwsgierig, ben jij ook gelijk een drankje gaan doen of misschien wel lekker uit eten geweest? Zo niet, dan heb je er vast en zeker dit weekend een plekje in je agenda voor gereserveerd. 

Deze editie van de Rotterdam Weekend Tips gaat dan ook helemaal in op wat er nú wel mag en kan. Het belooft dus een spetterend weekend te worden. Have fun!

Weekend tip 1: Hotspots in Rotterdam

Er zijn zo ontzettend veel hotspots in Rotterdam dat het af en toe lastig kiezen is waar je heen wilt. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende soorten hotspots: koffietentjes, brunch spots, Italiaanse restaurants en ga zo maar door. Wij proberen je het in ieder geval een stuk makkelijker te maken door al onze favoriete hotspots (per wijk en soort) met je te delen:

Weekend tip 2: Door Drinking met Bar Cult & Kaapse Maria

Iets wat veel ondernemers de afgelopen periode hebben ervaren is dat de lockdown om veel creativiteit vroeg. En we kunnen allemaal beamen dat we veel toffe initiatieven voorbij hebben zien komen. Eén daarvan is het concept Door Drinking van Bar Cult en Kaapse Maria. Met Door Drinking, een privéproeverij aan huis, steken ze de vrijmibo in een nieuw jasje. Ze komen met een bakfiets vol met natuurwijnen, speciaalbieren en uiteraard ook wat hapjes bij jou voor deur staan. Geheel coronaproof én enorm leuk om te doen met vrienden. Je kunt elke vrijdag van 16:00 tot 20:00 uur tot eind februari Door Drinking boeken voor €39,- per persoon (minimaal twee personen). 

hotspot ALERT!

Dit is een uitstekend moment om weer een topper van een hotspot te introduceren: Wildstube. Deze nieuwe hotspot heeft onlangs zijn deuren geopend in het mooie Scheepvaartkwartier. Op een prachtige locatie aan de Van Vollenhovestraat kun je vanaf nu genieten van smakelijke wildgerechten onder het genot van Duitse bieren en wijnen. Wildstube is namelijk geïnspireerd op een Bayerische stube! Let op: deze hotspot is alleen geopend voor lunch van 11:00 tot 17:00 uur. 

Weekend tip 3: Sinfonia Rotterdam speelt in De Doelen

Niet alleen de horeca is weer open, je kunt nu ook weer theatershow en concerten bijwonen! En daar worden wij net zoals vele andere heel blij van. Zo gaan we langzaam weer naar het oude normaal. Een leuke tip is dan ook dat je zaterdagavond 29 januari in De Doelen naar het Sinfonia Rotterdam orkest luisteren. Er zijn twee pianoconcerten (om 17:00 uur en 19:30 uur) waar het orkest stukken van Rachmaninov en Bramhs spelen. Wees er snel bij als je dit wil bijwonen want de kaartjes gaan hard!

Weekend tip 4: Chinese New Year

We zitten alweer een maand in het nieuwe jaar, maar het Chinees nieuwjaar, het jaar van de tijger, gaat op 1 februari in. Dat wordt uiteraard ook gevierd in Rotterdam. Het is dan ook weliswaar geen tip voor dit weekend, maar aankomende week en het opvolgende weekend kun je wel genieten van de vieringen rondom Chinese New Year. Leuk om alvast te onthouden zijn de volgende activiteiten:

  •  7 februari: vlaggenparade op de Boompjeskade met een traditionele openingsdans
  • 8 t/m 11 februari: de RotterTram transformeert in de Peking Express. Geniet van een 8-gangendiner terwijl je langs de hoogtepunten van Rotterdam rijdt!
Bekijk het complete programma van Rotterdam Chinese New Year voor alle activiteiten in Rotterdam.

valentijn

Het is weer bijna Valentijnsdag! 

Love is in the air! 14 februari is de dag van de liefde, en met de weken die voorbij vliegen is het zo Valentijnsdag. Een dag om jouw geliefde te verrassen en in het zonnetje te zetten. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Wij hebben alle leukste Valentijn-deals in Rotterdam voor je in een lijstje verzameld! 

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!