Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 28, 29 en 30 mei 2021

Als je nog geen zin had in het weekend van 28, 29 en 30 mei, dan heb je dat nu wel! Na weken vol grijze wolken en regenbuien komt er eindelijk verbetering in de weersvoorspelling. Als we onze weerapp openen dan zien we nu zonnetjes die ons tegemoet lachen en we kunnen dan ook niet anders dan vrolijk uitkijken naar het weekend. Eindelijk weer het balkon op of de tuin in, met een kleedje naar het park en het terras op zonder heaters en parasols. Woehoe, gaat de lente dan nu toch echt beginnen? Fingers crossed! Dus laten we met z’n alle genieten van dit zonnige weekend. Eén ding is zeker, met deze Rotterdam Weekend Tips gaat dat helemaal lukken. Happy Weekend!

Weekend tip 1: Cocktails drinken in Het Park

Cocktails, we zijn er gek op. Pornstar Martini, Espresso Martini, Gin&Tonic… en zo nog veel meer! Er zijn natuurlijk meerdere hotspots in Rotterdam waar je een lekkere cocktail op het terras kunt bestellen, maar voor dit weekend raden we je toch echt aan om naar Het Park (bij de Euromast) te gaan. Op zaterdag staat De Cocktailfiets van 12:00 tot 20:00 uur namelijk op het terras van Dudok in het Park. De Cocktailfiets is een mobiele cocktailbar die ter plekke de lekkerste cocktails voor je shaked. 

Heb je geen tijd om langs te gaan dit weekend? Wees niet getreurd, De Cocktailfiets bezorgt ook de lekkerste cocktails bij je thuis in Rotterdam!

Weekend tip 2: Een weekend met een Zeeuws tintje

Onlangs waren we te gast bij het luxe en stijlvolle resort Waterrijk Oesterdam, een prachtig vakantiepark midden in Nationaal Park Oosterschelde. Wij sliepen in één van de fijne hotelkamers, maar het park staat ook vol schitterende villa’s. Het is verrassend hoe snel je vanuit het drukke Rotterdamse stadsleven in een bubbel van Zeeuwse rust kunt zitten. En hoe gek we ook op Rotterdam zijn, soms vinden we het ook héél lekker om even tot rust te komen in de natuur. Sinds vorig jaar is onze lievelingsprovincie dan ook zonder twijfel Zeeland. We snappen dan ook helemaal waarom de Zeeuwen zo gek zijn op hun provincie. 

Oh, en als je dan toch in Zeeland bent dan mag een bezoek aan het dorp Yerseke niet missen. Yerseke ligt aan de andere kant van de Oosterschelde, dus een verblijf bij Oesterdam is ideaal te combineren. Het dorp Yerseke staat bekend om de oesterteelt. Je vindt er meerdere restaurants waar je boven de oesterpannen kunt lunchen of dineren, echt geweldig om daar te zitten. En natuurlijk mag je Yerseke niet bezoeken zonder zelf oesters te rapen. Een aanrader is dit uitje te plannen via Tourist Shop Yerseke!

Tip: het is toegestaan om gratis 10kg oesters (per persoon) te rapen bij de Oosterschelde en thuis op te eten! Dus let’s go!

Weekend tip 3: Genieten op het zomerterras van A La Plancha!

Eén van onze favoriete hotspots in de zomermaanden is pop-up restaurant A La Plancha. Een zomerterras met een prachtige ligging op het Noordereiland. Het terras wordt alleen geopend op zonnige dagen, en laten we die nou in het vooruitzicht hebben. Hoe fijn. Vorig jaar hebben we hier meerdere keren genoten van heerlijke visgerechten en magische uitzichten over de skyline van Rotterdam. Wil je een tafel aan de Maas reserveren? Doen! Reserveren is een must. Het zomerterras is erg geliefd onder alle Rotterdammers. Blijf op de hoogte via de website of Instagram!

Weekend tip 4: Wandelen door de Rhoonse Grienden

Misschien ken jij de Rhoonse Grienden al, maar wij bezochten dit prachtige uitgestrekte wandelgebied pas afgelopen week. En wat heeft dit gebied ons verrast. Al zigzaggend liepen we tussen de rijen knotwilgen langs de oevers van de Maas. Stiekem hoopten we heel erg dat we een bever zouden spotten, maar helaas. Wel hebben we onwijs genoten van de rust, tjilpende vogels, het zonnetje en gewoonweg de schitterende natuur. En dat op nog geen 25 minuten rijden van Rotterdam!

De Rhoonse Grienden bezoeken? Wij helpen je alvast op weg in ons artikel waarin we de mooiste plekjes, lekkere hotspots en de beste parkeertips delen!

Weekend tip 5: Ontbijten op het terras in Rotterdam

Een uitgebreid ontbijt, daar kan bijna geen andere maaltijd tegenop. Voor een lekker ontbijt komen we dan ook een stuk makkelijker ons bed uit. Alleen dan moeten we wel eerlijk zijn, de afgelopen tijd ging dit niet zo makkelijk. De grijze wolkenpartijen en de vele regenbuien zorgden ervoor dat we wat langer in bed bleven liggen. Maar nu we weer wakker worden door zonnestralen en blauwe luchten vinden we het héérlijk om het terras op te duiken en uitgebreid te ontbijten. En dat doen we niets liever dan bij één van onze favo brekkie hotspots in Rotterdam:

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!