Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend tips Rotterdam: 29-31 januari 2021

Terwijl wij deze Weekend tips Rotterdam-editie schrijven, kijken wij vol ongeloof en verdriet naar de beelden in Rotterdam en andere plekken in Nederland. Vele ondernemers, ziekenhuispersoneel, BOA’s en hulpdiensten strijden dag in, dag uit om met elkaar door deze coronatijd heen te komen. En de Rotterdamse ondernemers, die rapen iedere keer weer hun laatste beetje positiviteit bij elkaar om met nieuwe ideeën te komen en hoopvol te blijven voor betere tijden. Het geweld en de plunderingen zijn dan ook een regelrechte middelvinger naar iedereen die zo hard zijn best doet. In een tijd waarin wij onze stad dan ook bijna niet meer herkennen, is het lastiger om optimistisch te blijven. Maar juist alleen dát sleept ons erdoorheen. Daarom ook dit weekend weer een nieuw lijstje vol positieve en enthousiaste initiatieven in Rotterdam, door Rotterdammers! Scroll snel verder voor de leukste weekend tips in Rotterdam: 

Weekend tip 1: Breng een bezoek aan één van de yummy Drive Thru’s in Rotterdam

Eerder deze maand schreven wij al over de Drive Thru Experience op de kade van het SS Rotterdam. Deze drive thru brengt je langs zes containers waarbij het verhaal wordt verteld over La Grande Dame, de historie en de hoogtepunten van het mee op cruise gaan met het SS. Terwijl je luistert naar het authentieke verhaal van de overtocht naar New York, wordt er op de Big Green Egg een lekker stukje vlees voor je gegrild. Maar de SS Drive Thru Experience is niet de enige drive thru in onze stad. Zo zijn Koekela Bakery en Hollywood Café de places to be voor de zoetekauwen onder ons. En voor een luxe thuisdiner ben je dan weer bij De Zalmhuis Drive en Shiki Sushi & Lounge Rotterdam aan het juiste adres. 

Weekend tip 2: Maak een wandeling over het iconische Noordereiland en de Entrepothaven

Het Noordereiland is een prachtig gelegen eiland in de Nieuwe Maas. Het is een plek waar wij regelmatig komen om een fijne wandeling te maken. Het eiland verbindt Rotterdam-Zuid met het centrum en het noorden van Rotterdam en het voelt bijna ‘dorps’ aan, zo gezellig is het op het Noordereiland. En dat terwijl het gedomineerd wordt door twee iconen van internationale allure: de Willemsbrug en De Hef. Kortom, een wandeling maken over het Noordereiland en de Entrepothaven wil je dit weekend nog doen in Rotterdam!

Weekend tip 3: Save the date // Maak plannen voor Valentijnsdag 2021 (met de leukste Rotterdam Valentijn deals!) 

Valentijnsdag staat weer bijna voor de deur en laat dat nou net dé dag zijn om iemand lekker in de watten te leggen! Of je nu een romantisch etentje in gedachten hebt met je lover of een gezellig avondje met een vriend(in), met deze lijst met Rotterdam Valentijn Deals 2021 maak je er ongetwijfeld een topavond van. Zelfs een avondje me-time is zó veel beter met al het lekkers dat je in het overzicht kunt vinden. 

Weekend tip 4: Wandel mee met Happen & Stappen

Dit weekend kun je happen & stappen door Rotterdam! De ‘Happen & Stappen’ wandeling is de ultieme lockdown wandeling door Rotterdam waarbij je wandelt langs 6 horecazaken. Onderweg kom je langs de mooiste bezienswaardigheden van Rotterdam, zoals de Laurenskerk, de Markthal, het Depot Boijmans van Beuningen, Huis Sonneveld, Het Nieuwe Instituut en de Kunsthal. De horeca waarbij je wat lekkers krijgt (lees: mini burger, pizza slice, sushi to go, een mocktail, canollo en niet te missen; een bakkie pleur!) zijn Café van Zanten (Sugo Pop-Up), Zalmhuis, Sijf, NRC en Sugo Westblaak. 

Wanneer: 29, 30 & 31 januari 2021 tussen 12:00 en 18:00 // Startpunt: Café van Zanten (Sugo Pop-Up) // Totale afstand: 6,5 km // Duur: 1,5 – 2 uur // Prijs: 19,50 p.p. // Voor meer info raadpleeg Eventbrite

Weekend tip 5: International Film Festival Rotterdam (IFFR) is weer in de stad!

Oké, we moeten even wachten tot na het weekend, maar het Internationaal Film Festival is weer in Rotterdam! Uiteraard is het een online evenement dit jaar, maar er zijn tal van mogelijkheden om IFFR virtueel bij te wonen. En het is niet zomer een Film Festival dit jaar, maar de 50e editie! En dat wordt gevierd met een uitgebreid programma met hoogwaardige films.

Alle films in het programma van IFFR 2021 komen online beschikbaar als getimede première-vertoning (sommige films met live Q&A) en vanaf dat moment ook als een on demand-programma, dat tot 72 uur na de première beschikbaar is.  Je kunt ervoor kiezen de première bij te wonen met andere festivalbezoekers of gaat voor de flexibiliteit van kijken on demand.

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) vindt plaats van 1 tot en met 7 februari 2021. Programma en tickets kun je vinden op IFFR.com.

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!