Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 3, 4 en 5 september 2021

Dit weekend staat Rotterdam op zijn kop! Het is namelijk weer tijd voor de Rotterdamse Wereldhavendagen. Weliswaar anders dan andere jaren, maar toch is er weer van alles uit de kast gehaald. Je kunt zowel vanuit huis als live op locatie genieten van de leukste activiteiten (zie hier het programma).  

Maar dat is niet het enige wat je dit weekend in Rotterdam kunt beleven. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat dit weekend en ook aankomende week in het teken staan van feest in Rotterdam. Waarom? Dat lees je uiteraard in de Weekend Tips Rotterdam voor 3, 4 en 5 september!

Weekend tip 1: Erasmusbrug 25 jaar! 

We trappen de Rotterdam Weekend Tips af met de verjaardag van het icoon van Rotterdam: de Erasmusbrug. We vieren dit jaar namelijk het 25-jarige jubileum van de zwaan. En we kunnen geen betere manier verzinnen dan de exclusieve lunchrit die RotterTram samen met Around010 Events organiseert op zaterdag 4 september 2021. 

Het is namelijk zo dat er tijdens de opening op van de Erasmusbrug óp de brug geluncht werd, waar ook een groen-wit-groene tram stond. Dit jaar wordt dus een bijna identieke scene gecreëerd. Je kunt nog reserveren via deze link!

Weekend tip 2: Uit je dak op de blockparty bij Keilecafé 

Er zijn dan misschien geen grote festivals waar we naartoe kunnen gaan, maar dat betekent natuurlijk niet dat er helemaal geen feestjes zijn. Heb je zin in een feestje? Dan hebben wij een leuke tip voor je: de Yardbird Block Party bij Keilecafé.

Op zondag 5 september 2021 kun je van 14:00 tot 23:00 helemaal uit je dak. Met de muziekstijlen funky disco, hiphop, R&B en soulvolle future-beats swingen je heupen gegarandeerd wat af. Je kunt je hier aanmelden voor het Facebook-event. Ticket kun je via deze link aanschaffen!

hotspot alert!

Het is weer zover, we hebben weer een nieuwe hotspot ontdekt! Wellicht dat jij hem al kent, dan ben je er sneller bij dan wij, maar we hebben het over DutchHomemade op de Meent in hartje Rotterdam. De specialiteit van DutchHomemade? Dat zijn de zeer bekende maar o zo lekkere Franse macarons. Je weet wel, die kleine ronde luchtige koekjes met in het midden een smaakvolle vulling. Oorspronkelijk komen ze uit Frankrijk, maar ze zijn ook al jaren een hit in Nederland!

Weekend tip 3: Rotterdam Street Culture Week 

Ik hoor je denken, nog een feestelijk event in Rotterdam? Yes! Van zaterdag 4 tot en met zondag 12 september kun je genieten van Rotterdam Street Culture Week. Een week vol toffe evenementen die logischer wijze allemaal te maken hebben met het actieve leven op straat. Aan wat voor evenementen je zoal kunt denken: BMX Freestyle, 5×5 Basketball, NK Breaking en nog veel meer! Het volledige programma kun je hier bekijken.

SAVE THE DATE!

Voor wie vaker in de Rijnhaven komt is het niet nieuw dat er allerlei veranderingen plaatsvinden. Zo hebben we het Drijvend Paviljoen zien verdwijnen, maar daarvoor drijvende Wikkelboats zien terugkomen. De Wikkelboats zijn één van de meest originele overnachtingslocaties in Rotterdam en kennen we al van hun eerste toffe locatie in de Wijnhaven. Maar nog een spectaculaire nieuwkomer is het drijvende kantoor waar binnenkort onder andere Restaurant Putaine haar deuren opent. Waarom wij nu al gek zijn op deze locatie? Putaine is Frans voor hoer en verwijst dus naar de hoerenloper (de brug) tussen de Kop van Zuid en Katendrecht. Daarnaast is het restaurant opgericht door de eigenaren van Héroine en De Matroos en Het Meisje. De perfecte combinatie als je het ons vraagt. De openingsdata is nog niet bekend, maar zal ergens begin oktober plaats vinden!

Weekend tip 4: Struinen door de Tuinen 

Struinen door de Tuinen is een landelijk evenement dat plaatsvindt op zondag 5 september in 33 gemeenten. En één van deze gemeenten is uiteraard ons mooie Rotterdam. Tussen 12:00 en 17:00 uur kun je als tuin-, terras- en cultuurliefhebber in verschillende tuinen en op meerdere openbare (groene) plekken genieten van live optredens. 

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!