Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Weekend Tips Rotterdam: 31 december, 1 en 2 januari 2022

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 31 december, 1 en 2 januari 2022

HAPPY NEW YEAR! Dit weekend is het zover, we verlaten 2021 en verwelkomen 2022. We wensen jou een mooi nieuw jaar toe, vol geluk en gezondheid. En uiteraard hopen wij dat we jou ook het aankomende jaar weer mogen voorzien van oneindig veel Rotterdam tips (en niet te vergeten van een dosis reisinspiratie). 

Weekend tip 1: Knallend het nieuwe jaar in!

Uiteraard willen we allemaal liever op een feestje staan, maar dat zit er helaas niet in. Dat betekent dat we het feestje gewoon zelf in huis halen. We halen versgebakken oliebollen in huis, spelen lachwekkende spelletjes met vrienden en poppen precies om 00:00 uur die champagnefles. Zo wordt het alsnog een jaarwisseling om niet te vergeten!

Veel horecagelegenheden hebben er in deze periode voor gekozen om hun zaken te sluiten, maar gelukkig zijn er nog genoeg die wel open zijn. Dus om ook de horeca tijdens de jaarwisseling een hart onder de riem te steken halen wij bij hun al het lekkers in huis voor een geslaagde oudejaarsavond. En ook de oliebollen mogen natuurlijk niet ontbreken. We hebben dan ook een overzicht gemaakt met alle oud en nieuw deals in Rotterdam met lekkere borrelboxen en de beste oliebollenkramen. Daar kun jij vast en zeker gebruik van maken!

Weekend tip 2: Een frisse neus halen

Tijdens deze lockdown vinden wij niets lekkerder dan naar buiten gaan en een frisse neus halen. Je wordt er fit van en je bent lekker in beweging. Dus ook al heb je er geen zin in, trek je schoenen en jas aan en ga er zaterdag lekker op uit. 

Een leuke tip zijn de stadswandelingen van Hilton Rotterdam. Je kunt kiezen uit vier wandelingen die verschillen qua aantal kilometers, maar ze verschillen ook qua wijk in Rotterdam. Om de wandelingen te volgen kun je de RunGo app op je telefoon installeren, voordeel hiervan is dat je gebruik kunt maken van de audiogids. En extra leuk is dat je de wandelingen van Hilton Rotterdam gewoon gratis kunt downloaden en/of bekijken. 

Hotspot alert

Wij wonen allebei dichtbij het Scheepsvaartkwartier in Rotterdam. Een schitterende wijk waar je niet alleen onder de indruk raakt van de prachtige herenhuizen, maar ook van de iconische Veerhaven die omringt is met een aantal toppers van hotspots. Je hebt namelijk vast wel eens gehoord van Grand Café Loos en Louise Petit Restaurant, maar ken je ook al Charlie’s koffie & wijnbar? Het een schitterende zaak waar ze de lekkerste borrelplanken met bijpassende Franse wijnen serveren. Je moet deze hotspot daarom ook echt onthouden voor wanneer we binnen mogen zitten. Maar voor nu hebben ze een hele leuke stand voor de deur waar je ook allerlei lekkers kunt scoren! 

Weekend tip 3: Drive-thru By Jarmusch is weer terug van weggeweest!

Iedereen wil het beste maken van deze periode, en dat kan ook zeker zolang je daar ook zelf je best voor doet. Je kunt bijvoorbeeld online een overheerlijke lunch of diner bestellen en thuis laten bezorgen. Maar waarom kies je er niet voor om je bestelling zelf op te halen. Zo haal je een frisse neus, bespaar je bezorgkosten én heb je een leuk uitje met een bezoek aan de gezellige drive-thru van By Jarmusch. Een win-winsituatie voor jezelf!

De By Jarmusch drive-thru is elke dag geopend van 09:00 tot 15:00 uur. Bekijk het menu van By Jarmusch en plaats je bestelling via een Whatsapp-berichtje. Vergeet niet de gewenste ophaaltijd aan te geven!

Weekend tip 4: Goede voornemens voor 2022

Het is een traditie om voor het nieuwe jaar goede voornemens te maken. De één vindt het onzin, de ander kan niet zonder. Eén van de bekende goede voornemens is Dry January, maar ook het streven naar een gezonde en sportieve levensstijl hoort erbij. En dat laatste, daar gaan wij ons ook zeker mee bezig houden de aankomende tijd. Na al het lekkers tijdens de feestdagen is het hoog tijd om die extra kilo’s er vanaf te sporten. We weten dat het demotiverend is om te gaan sporten nu dit binnen niet kan, maar met een beetje creativiteit kun je gewoon sporten tijdens corona.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Volg ons op sociale media

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Populair in Rotterdam

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!