Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 4, 5 en 6 februari 2022

Het gevoel is haast niet te beschrijven, maar hoe fijn was het dat we afgelopen weekend weer uit eten konden? Jeetje, wat hebben wij genoten! In de vorige editie van onze Rotterdam Weekend Tips deelden we onze lijstjes met favoriete hotspots in Rotterdam, deze werden dan ook massaal bezocht. Heel leuk dat wij jou een restaurant hebben kunnen tippen. Daarover gesproken, ook voor dit weekend hebben we weer hele leuke horeca tips. Daarnaast uiteraard ook leuke tips voor uitjes in en rondom Rotterdam. Kortom, het wordt weer een weekend voor in de boeken!

Weekend tip 1: Bezoek deze nieuwe hotspot in de Afrikaanderbuurt!

Franse sferen bij de nieuwe Rotterdamse hotspot Café Prêt à Boire. Letterlijk vertaalt vanuit het Frans betekent de naam van deze nieuwe hotspot: klaar om te drinken. En of je nu zin hebt in lekkere bak koffie of in een mooi glas natuurwijn, je bent hier aan het juiste adres. Bij elk drankje is er een bijpassend klein gerecht, hoe leuk. Bij Café Prêt à Boire is (bijna) alles lokaal. Van woensdag tot en met zondag is Café Prêt à Boire geopend, dus kun je niet dit weekend langs, dan kan dat altijd nog doordeweeks. 

Weekend tip 2: Lammetjes spotten in Schieveen

Dit is nu al de leukste tip van 2022: pas geboren lammetjes spotten bij Belevenisboerderij Schieveen. Dit weekend, zaterdag 5 en zondag 6 februari, is het Lammetjesdag. Speciaal hiervoor heeft Belevenisboerderij Schieveen een unieke lammetjes drive-thru geopend. Je kunt op allebei de dagen tussen 10:00 en 17:00 uur door de stal heen rijden. Hoe leuk? Misschien heb je wel het geluk een lammetje geboren te zien worden. 

Ingang drive-thru is bij de Doenkade en Schieveensedijk 13 (vlakbij Rotterdam The Hague Airport). Entree is gratis.

hotspot ALERT!

Toen wij vorig jaar in het altijd fijne Hilton Hotel in Rotterdam mochten slapen, leerden we tegelijkertijd een nieuwe toffe hotspot kennen: Restaurant JAQ. Vanaf moment één waren wij verkocht, maar vanwege alle maatregelen afgelopen periode konden we nog niet terugkeren. Daar komt gelukkig binnenkort verandering in!

Restaurant JAQ heeft namelijk een onwijs leuke Valentijnsdeal: Lock down your love. Deze deal houdt in dat je bij JAQ kunt genieten van een 2-gangenlunch of 3-gangendiner met een glaasje bubbels. Er is speciaal voor Valentijn een fotobooth gehuurd om dit uitje samen vast te leggen. Last but not least, maak je kans op een overnachting in het Hilton Rotterdam! 

Weekend tip 3: Wandelen over het Eiland van Brienenoord

We wonen inmiddels al jaren in Rotterdam en tot voor kort waren we niet bekend met het Eiland van Brienenoord. Een uniek wandelgebied aan de rand van Rotterdam en deels gelegen onder één van de bekendste bruggen van Nederland: de Brienenoordbrug. Dit getijdengebied biedt een mooi stuk natuur waar je een wandeling van zo’n 3 kilometer kunt maken. Onderweg kun je vogels spotten, Schotse Hooglanders ontmoeten en bovenal je ogen uitkijken. Maak eens een wandeling over het Eiland van Brienenoord!

SAVE THE DATE!

Hoort barbecueën bij de zomer? Als je het ons vraagt niet en dat wordt zowaar bevestigd door Hotel Amerika uit Hoek van Holland. Dit prachtige hotel organiseert namelijk op 13 februari 2022 de Hidden Winter BBQ. En wij kunnen bevestigen, hier wil je bij zijn!

Geniet op een winterse namiddag en avond van de lekkerste barbequegerechten. Het belooft een gezellig samenkomen te worden op een nog geheime locatie (vandaar hidden!). Er zijn vuurkorven aanwezig om je warm te houden, maar warme winterse kleding is zeker niet overbodig. 

De kosten zijn €35,- per persoon en de Hidden Winter BBQ is van 16:00 tot 22:00 uur. Je kunt je ticket bestellen via deze website.

Weekend tip 4: Vier Chinese New Year in Rotterdam! 

We schreven er vorige week al over in onze Weekend Tips, maar deze week is het Chinees Nieuwjaar gestart. Een feestdag die veelvuldig gevierd wordt in andere landen, maar ook in Nederland steeds populairder wordt. Chinees Nieuwjaar wordt gevierd als het bijna lente wordt, en wordt dus ook wel Lentefeest genoemd. Deze viering duurt niet maar lullig één avond zoals ons Oud & Nieuw, nee, het nieuwjaarsfeest duurt vijftien dagen (!). In Rotterdam is er dan ook veel te beleven rondom Chinese New Year: 

  •  7 februari: vlaggenparade op de Boompjeskade met traditionele leeuwendans 
  • 8 t/m 11 februari: de RotterTram transformeert in de Peking Express. Geniet van een 8-gangendiner terwijl je langs de hoogtepunten van Rotterdam rijdt!
  • 14 t/m 23 februari: expositie in het Timmerhuis. De gehele dierenriem van 12 dieren zal dit jaar tentoongesteld worden.
  • Bij verschillende hotspots in de stad zijn speciale Chinese New Year Specials, zoals bij Shanghai Papa.

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!