Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 4, 5 en 6 juni 2021

Hello juni! We zitten gewoon alweer bijna halverwege het jaar, wat vliegen de maanden toch snel voorbij. Laten we daarom dit weekend extra stilstaan bij het feit dat we ondanks de hele coronasituatie, de afgelopen weken (oftewel maanden) optimaal hebben kunnen genieten van Rotterdam. Wat wonen we toch in een prachtige stad. Elk weekend valt er weer genoeg te beleven. En nu de zomerweken definitief zijn aangebroken kan het niet meer stuk. Laat je inspireren door de volgende Rotterdam Weekend tips voor het weekend van 4, 5 en 6 juni!

Weekend tip 1: Pop-up tentoonstelling in Delfshaven

LIJF010 is een kunstroute van 4 kilometer die je langs meerdere locaties in Delfshaven leidt. Een route waarbij ‘als je je lijft voelt, voel je leven’ centraal staat. Tijdens de wandeling loop je langs acht billboards waarop het verhaal van acht Rotterdammers wordt verteld, met een speciaal voor hun lijf gecomponeerd lied. Door middel van het scannen van de QR-code kun je het bijbehorende persoonlijke verhaal luisteren. Ook voor jou als deelnemer staat jouw lijf centraal. Samen gaan we op pad, zijn we in beweging en voel je jouw lijf.

Deze ludieke stadswandeling kun je elke zaterdag en zondag doen gedurende de hele maand juni. Het start- en eindpunt is bij het Maaspodium. De route kun je via deze website aanschaffen voor €0,99 (digitaal of als print ophalen bij Maaspodium). Er is ook een combi-deal voor €10,- per persoon, dit is inclusief lunch/brunch, verrassingsprogramma en de kaart voor de kustroute.

Weekend tip 2: Kijk je ogen uit in 22 kamers van The Student Hotel

Een volledig experience-gericht evenement is 22 Rooms & Artists, dat zich de eerste twee weekenden (do-zo) van juni afspeelt in The Student Hotel. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn er gedurende dit evenement 22 hotelkamers die je kunt bekijken. Elke hotelkamers is door één artiest volledig getransformeerd tot een uniek en creatief artistiek design. Wij zijn reuze benieuwd en gaan dit event ook zelf ervaren. Wij hebben op 3 juni een tijdslot gereserveerd voor €10,- per persoon. Dit is inclusief entree en een drankje naar keuze na afloop. Het event is volledig corona-proof. 

Let op: het event is al voor 50% uitverkocht! Meer informatie vind je op het Facebook-account en tickets aanschaffen kun je doen via deze link

Weekend tip 3: Feest vieren bij de zomeropening van Weelde

Weelde Rotterdam is een waanzinnige locatie in de Merwe-vierhavens, een locatie waar je ultiem kunt genieten bij één van de vele hotspots. Dit jaar bestaat Weelde twee jaar en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Het terrein wat twee hectare groot is, is omgetoverd tot een festivalterrein waar je heerlijk op ontdekking kunt en bij de horeca verschillende hapjes kunt proeven. De zomeropening is gratis en uiteraard helemaal volgens de huidige richtlijnen. 

Weekend tip 4: Musea weer open!

Vanaf zaterdag 5 juni mogen ook eindelijk de musea weer hun deuren openen. Nu is het niet zo dat je zomaar naar binnen kunt wandelen in je favo museum. Je moet eerst online een ticket voor een bepaald tijdslot aanschaffen. Hiermee wordt voorkomen dat er te veel mensen in één ruimte zijn. Omdat we in Rotterdam aardig wat prachtige musea én tentoonstellingen hebben, hieronder een overzicht met de mogelijkheden voor dit weekend:

Weekend tip 5: Last but not least: Zeevonk spotten aan de Nederlandse kust!

Het is een ongelofelijk bijzonder gezicht om zeewater blauw te zien kleuren, iets wat wij pas één keer op het Cambodjaanse eiland Koh Rong hebben gezien. Het is trouwens niet het zeewater wat blauw kleurt, maar het zijn minuscule eencellige organismen, ook wel zeevonk genoemd, die blauw licht uitstralen. Dit komt door een chemische reactie die plaatsvindt wanneer de zeevonk beweegt. De afgelopen dagen is de zee rustig geweest waardoor de zeevonk naar boven komt en dus het aankomende weekend goed te zien is aan de Nederlandse kust. 

Grijp je kans en rijdt dit weekend naar het strand, bijvoorbeeld Hoek van Holland, en kijk of je zeevonk kunt spotten in de omslaande golven. Of wandel door de branding en laat je voeten en handen blauw gloeien. Dit moet je natuurlijk wel doen als het donker buiten is, een nachtelijke strandwandeling it is! 

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!