Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend tips Rotterdam: 5, 6 en 7 maart 2021

Het is weer tijd om leuke plannen te maken voor het weekend in Rotterdam! Zo luiden wij het weekend vrijdagmiddag in met de nieuwe borrelbox van Bertmans, één de lekkerste lunchadresjes in Rotterdam. Want zeg nou eerlijk: de avondklok blijft natuurlijk een erg goed excuus om op vrijdagmiddag al af te trappen met een lekkere borrel en hapjes! Verder trekken we dit weekend eropuit om weer nieuwe wandelroutes te ontdekken en te bedenken. Want in een tijd waarin eten en wandelen centraal staan (voor ons in ieder geval!), moeten we natuurlijk wel iedere week weer wat nieuws kunnen ondernemen. In deze nieuwe Rotterdam weekend tips vind je dan ook fijne inspiratie voor 5, 6 en 7 maart 2021 en daarna! 

Weekend tip 1: Bertmans Borrelbox

Bertmans is één van onze lievelingsplekjes in Rotterdam als we gaan lunchen. We herinneren ons nog goed de zomerse dagen op het terras van Bertmans met een heerlijke brunch platter en vers sapje. Dat waren nog eens tijden! Momenteel genieten we vooral thuis van allerlei lekkernijen en de borrelbox van Bertmans mag natuurlijk niet ontbreken.

De Bertmans Borrelbox bestaat uit verschillende lekkere zoete en hartige hapjes, zoals Japanse pannenkoekjes met spinazie, zeewiersalade, avocado en misomayonaise, paté van paddenstoelen en pistachenoten, chocoladedadels en brood van Jordy’s Bakery met hummus, muhammara en bietencrème. Wil je weten wat er precies allemaal in de borrelbox zit? Bekijk dan het menu

De Bertmans Borrelbox kost €79,50 voor twee personen en is af te halen tussen 12:00 en 19:30. Bezorgen is in overleg, bellen kan naar 010 7420910.

Weekend tip 2: Molenwandeling Schiedam 

Vorige week maakten wij een wandeling door het historische stadshart van Schiedam. Met het zonnetje op ons bol liepen we de molenwandeling Schiedams Molenerfgoed van de stichting Schiedamse Molens. De molen is misschien wel één van de belangrijkste cultuurkenmerken in Nederland en laat de hoogste molens ter wereld nou nét in Schiedam zijn. Wij vonden het dan ook tijd dat we niet alleen de molens gingen bewonderen, maar er ook iets meer over zouden leren. 

De wandeling Schiedams Molenerfgoed duurt 1 tot 1,5 uur en brengt je langs de molens en andere mooie historische gebouwen in Schiedam. Tijdens de wandeling krijg je vragen en opdrachten mee. Op een speelse wijze leer je over hoe de molens werken, wie er werken, wat er geproduceerd wordt en voor wie. De opdrachten zijn onderverdeeld in drie niveaus: Verkenner, Ontdekker en Kenner.

De wandelingen zijn gratis en individueel te maken. Je kunt de wandelingen downloaden op de pagina van de Schiedamse Molens

Weekend tip 3: Brunch buffet in de Veerhaven

In de Veerhaven bruist het altijd van de gezelligheid. Niet zo gek, want je vindt er naast de pittoreske haven ook prachtige statige gebouwen en fantastische uitzichten op de Kop van Zuid. Wist je trouwens al dat de indrukwekkende Zalmhaventoren al aardig boven de gebouwen uit rijst? Ook het zien waard. 

Maar waar het voor ons natuurlijk echt om draait, dat zijn de lekkernijen die je in de Veerhaven kunt scoren. En wij hebben de ultieme tip voor je gevonden, namelijk de champagnebar van Brunch Bar Rotterdam. Voor de deur hebben ze een geweldige tafel uitgestald met allerlei lekkers zoals bitterballen en belegde broodjes, maar ook andere borrelhapjes en zoetigheden. Wij zeggen, let’s go!

Weekend tip 4: Heerlijk.nl restaurantwandelingen 

”Vier het leven met vork, mes en lepel”. Dat is ons nog eens een motto naar het hart. Onlangs kwamen we terecht op het account van Heerlijk.nl en ontdekten we hun nieuwste concept: take-away restaurant wandelingen. De wandelingen zijn uitgewerkt voor meerdere steden, maar Rotterdam domineert met drie verschillende wandelingen van +/- 6 kilometer. Er zijn wandelingen door Rotterdam Centrum, Kralingen en Rotterdam-Zuid. Verschillende uitmuntende horecazaken zoals Joelia, Parkheuvel, Gym&Gin en ss Rotterdam nemen deel. 

De wandelingen kosten €40,- per persoon. Bekijk de wandelingen en aangesloten restaurants op de website van Heerlijk.nl

Weekend tip 5: Wandelen Ridderkerk 

We wandelen wat af deze periode. Niet zo gek natuurlijk, maar naast meerdere wandelingen door Rotterdam is het hoog tijd om te kijken naar andere wandelgebieden. En laat Lois daar nou net leuke ideeën voor hebben. Na 23 jaar gewoond te hebben in het dorp Ridderkerk kan ze wel zeggen dat ze de leukste parken hier kent. Zeker omdat ze vroeger vaak, en zo nu en dan nog steeds, lekker gaat wandelen met de hond. Er zijn zeven prachtige parken in Ridderkerk, van klein tot groot, maar het ontdekken waard. Dus als je voor nu even genoeg door Rotterdam gewandeld hebt, kijk dan ook eens naar de parken in Ridderkerk!

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!