Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 5, 6 en 7 november 2021

Ben jij een fan van de wintertijd? Wij vinden het in ieder geval heerlijk om de dag weer op te kunnen starten in het daglicht. Dat is waar wij zolang het kan extra van gaan genieten. En dat het ‘s avonds wat eerder donker is dat treurt ons niet. Lekker knus op de bank met de kaarsjes aan, we love it. 

Zo gek dat het trouwens al november is, wat vliegen de maanden toch voorbij. Voor we het weten zitten we al in 2022, benieuwd wat dat jaar ons gaat brengen. Maar laten we niet te ver op de feiten vooruit lopen en ons richten op aankomend weekend. Weet jij al wat je dit weekend gaat doen? Zo niet, er staat weer een nieuwe reeks weekendtips voor Rotterdam voor je klaar!

Weekend tip 1: Opening van het Depot van Boijmans

Het nieuwe icoon van Rotterdam opent deze zaterdag zijn deuren. En wij zijn zo benieuwd naar het eindresultaat. Al meerdere keren hebben we weerspiegeling van de skyline van Rotterdam in de koepel bewonderd, maar hoe zal het uitzicht op de skyline vanaf de top zijn?

Het is de allereerste museumopslag die open gaat voor het publiek en er zijn maar liefst 151.000 kunstwerken uit de collectie van Boijmans te bekijken. Een attractie en een lust voor het oog voor wie gek is op kunst en architectuur. En voor de food lovers onder ons, is het Depot ook de plek waar je moet zijn. Op het groene dakterras vind je namelijk restaurant Renilde!

Om het Depot te bezoeken koop je via de website van Boijmans een ticket voor een bepaald tijdslot. Entreekosten zijn €20,- per persoon. Voor studenten geldt een tarief van €10,- per persoon.

Weekend tip 2: Bewonder de lichtshow bij het Depot van Boijmans

Het is natuurlijk geen verrassing dat de opening van zo’n uniek gebouw gepaard gaat met een spektakel. Daarom kun je nu na zonsondergang een schitterende lichtshow bij het Depot van Boijmans in het Museumpark bewonderen. De video-show is ontworpen door de Zwitserse kunstenares Pipilotti Rist. We gaan je niet verklappen wat er te zien valt, dat mag je zelf gaan ervaren!

hotspot alert!

We noemden hem al eerder, maar Rotterdam is wéér een hotspot rijker. En wat voor een! De nieuwe hotspot is het Chinese restaurant OX met een geheime ingang in het Schieblock. Wat OX zo aantrekkelijk maakt is dat je hier een combinatie vindt van natuurwijnen, heerlijk Chinees eten en een smakelijke cocktailkaart. Iets wat we nog niet kennen in Rotterdam. Dit maakt je direct nieuwsgierig en zorgt ervoor dat je deze hotspot zo snel mogelijk wilt ontdekken. 

Weekend tip 3: Trek je schaatsen maar weer uit de kast!

Buiten wordt het steeds natter en kouder, de herfst is volop in gang. We kruipen langzaam naar de winter toe en dat betekent dat we stiekem gaan nadenken over een witte kerst en bevroren meren. Maar voordat het überhaupt zover is, gaan we eerst maar eens langzaam aan het idee van winteractiviteiten denken. En de eerste echte winteractiviteit waar je vanaf 4 november 2021 kunt gaan genieten is schaatsen. Ja echt, het is weer zover, we kunnen weer schaatsen op de Schaatsbaan van Rotterdam!

Schaatsbaan Rotterdam opent op 4 november 2021 zijn deuren voor de fun- en curlingbaan. De 400-meter schaatsbaan gaat open op 27 november 2021. Tickets zijn uitsluitend online te bestellen, dus wees op tijd als je van deze winteractiviteit wilt gaan genieten!

Weekend tip 4: Fiets de enige echte Rotterdam Craft Beer Tour

Het wordt lachen, gieren en brullen tijdens de enige echte Rotterdam Craft Beer Tour. En dan bedoelen we natuurlijk brullen van het lachen, niet van het huilen. Want tijdens deze fietstour proef je heerlijk craft biertjes uit niets anders dan Rotterdam. Je ontdekt nieuwe hotspots, leert over de verhalen achter de brouwers en bovenal ben je op pad met een gezellige gids. Deelnemen aan de tour kost €38,50 per persoon!

Let op: alleen te boeken voor zaterdag 6 november 2021!

dit wil je niet missen!

Weekend tip 5: Laatste keer Keile Cafe in 2021!

Dit weekend is één van de laatste keren dat je in de buitenlucht kunt genieten van een gezellig feestje. Daarom zetten we dit weekend graag het laatste event van het Keile Cafe in het zonnetje. Het is een heerlijke hotspot in het zeer populaire Keile District. Je kunt hier vrijdag 5 november los gaan op de muziek van Bella Hal, DJ Shahmaran, Hugo Out en Jason Dirks. Dit kan vanaf 17:00 tot 00:00 uur. En de entree is geheel gratis. Go out and have some fun!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!