Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 6, 7 en 8 augustus 2021

Hotspots, we worden er zo enthousiast van. Lekker eten, een mooi ingerichte zaak en een fijne service maken ons gewoon erg gelukkig. Daarom staat er ook iedere week wel minstens één hotspot in de weekend tips. Guilty! Deze week niet één, maar twee toppers van spots die we met je willen delen. Maar wat je ook niet wilt missen, zijn de openluchtbioscopen in de stad. Dus lees snel verder, want dit is er te doen op 6, 7 en 8 augustus (en daarna!) in Rotterdam: 

Weekend tip 1: De eerste Engelse gastropub in Rotterdam is geopend!

Combineer dat typische Engelse pub-gevoel met een rauw Rotterdams randje en je hebt Dutch Dukes: de eerste Engelse gastropub in Rotterdam. Deze nieuwe hotspot is geopend op de Witte de Withstraat en geloof ons, hier wil je heen! Zodra je binnenstapt bij Dutch Dukes, waan je je in het bruisende Londen. Klassieke bordeauxrode muren, een waanzinnig plafond, typisch Engelse sofa’s en hoge zwarte hoeden als decoratie aan de muur. Qua interieur klopt alles. Maar ook de menukaart is veelbelovend, want naast pintjes, kun je hier ook terecht voor lekkere happen (zoals Guinness Pie en avocado fries) en wijn en G&T’s van Britse bodem. 

Dutch Dukes is van dinsdag t/m zaterdag geopend v.a. 15.00 uur en is gevestigd op de Witte de Withstraat 81 naast de Wagamama. 

Weekend tip 2: Hotspot alert! Waan je in het Italiaanse Puglia bij Panzeró

Nog een hotspot die we willen delen is weliswaar niet nieuw in de stad, maar we moeten bekennen: wél nieuw voor ons. En hoe dat kan, dat is een vraagteken, want het eten is hier zo onwijs lekker, dat we niet begrijpen hoe we deze hebben kunnen missen. We hebben het over Panzeró op de Botersloot in Rotterdam. Dit is sowieso al een onwijs gezellig stukje Rotterdam waar we veel vaker zouden moeten komen, maar zeker nu we deze spot hebben gevonden.

De keuken van Panzeró is geïnspireerd op de regio Puglia in Zuidoost-Italië. Alle ingrediënten die worden gebruikt bij Panzeró, worden geïmporteerd uit Puglia en zijn met de grootste zorg geselecteerd bij de beste lokale producenten. Bij Panzerò kom je niet voor pizza en pasta. Je eet hier juist allerlei kleine hapjes, een soort Italiaans street food-idee. De specialiteit van Panzeró – en van de regio Puglia! – is de panzeroti! Die moet je geprobeerd hebben. Maar ook de straciatella (niet verwarren met het ijs, want we hebben het namelijk over straciatella kaas) is verrukkelijk. 

Adres Panzeró Italian StrEat Food from Puglia: Botersloot 50A, 3011 HH Rotterdam

Weekend tip 3: Scoor kaartjes voor de Pleinbioscoop op de Kop van Zuid

Een bioscoop in de buitenlucht, mét uitzicht op de Maas, wie wil daar niet naartoe? We hebben dan ook goed nieuws, want het programma van de Pleinbioscoop op de Kop van Zuid is bekend. De Pleinbioscoop staat recht voor Hotel New York en er worden 19 avonden lang allerlei films getoond. Van de voorpremière van ‘Druk’ tot aan de all time classic Amélie. Bekijk dan ook snel het volledige programma van de Pleinbioscoop

De Pleinbioscoop vindt plaats van woensdag 11 augustus tot en met zondag 29 augustus. We kunnen er dus nog niet niet dit weekend heen, maar de kaartjes gaan snel. Trommel dan ook nu je vrienden op en koop alvast je ticket. 

Weekend tip 4: Roffa Mon Amour Festival in het Keile District 

Vind jij het concept rondom open air bioscopen net zo leuk als wij dat vinden? Dan hebben we nóg een tip voor je! Er zijn nu namelijk maar liefst 2 openluchtbioscopen in Rotterdam. Ook in het Keile District is er eentje neergestreken: het Roffa Mon Amour Film Festival. Deze openluchtbioscoop kun je vinden bij AVL Mundo op de Keileweg. Van 4 t/m 15 augustus worden hier iedere avond films gespeeld. Het volledige programma vindt je op de website van Mon Amour Film Festival

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!