Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 6, 7 en 8 mei 2022

In mei leggen alle vogels een ei.. Ha! De weken en maanden in 2022 lijken voorbij te vliegen. Maar nu we alweer eventjes in de maand mei zitten kunnen we echt gaan genieten. Genieten van alles wat in bloei staat, het zonnetje dat steeds vaker en warmer gaat schijnen en het stadsleven dat steeds drukker wordt. Kortom, het is genieten in Rotterdam en dat zal voorlopig ook zo blijven. De zomertijd is een periode waarin er veel leuks wordt georganiseerd in de stad, en dat laten wij niet zomaar aan ons voorbij gaan. Dus bij deze, de leukste Rotterdam Weekend Tips voor 6, 7 en 8 mei!

Weekend tip 1: Doe wat leuks op Moederdag!

Deze zondag is het moederdag, de tijd van het jaar om je moeder extra in het zonnetje te zetten. Het ziet er naar uit dat het zonnetje ook gaat schijnen, super leuk dus om je moeder mee op een uitje te nemen. Ga bijvoorbeeld samen picknicken in één van de mooie parken van Rotterdam of ga gezellig het terras op en geniet van een lekkere brunch of high tea. Er zijn genoeg Rotterdamse horeca die aandacht besteden aan deze mooie dag. Dus laat je zeker inspireren met onze leukste tips voor Moederdag 2022!

Weekend tip 2: Officiële opening buitenterras Stadshaven Brouwerij

Een hotspot die we al vaker hebben uitgelicht, maar ook nu graag weer onder de aandacht brengen is Stadshaven Brouwerij. Deze redelijk nieuwe hotspot vind je op het Keile District in een 100 jaar oude, inmiddels gerenoveerde, fruitloods. Je drinkt hier hun huisgebrouwde craftbieren zoals Fearless Fruit en Fearless Crew, maar je kunt ook kiezen voor één van hun huisgemaakte biercocktails. En geloof ons, deze wil je niet missen. 

Maar waar het dit keer echt om gaat is de officiële opening van het 750 vierkante meter terras. Er is plek voor zo’n 300 gasten. De ligging van het terras is aan het water en op de zon, ideaal. Op vrijdag 6 mei is de officiële opening en dit gaat gepaard met een welkomstdrankje (speciaalbier) van 16:00 tot 17:00 uur, waarna er dj’s en bands komen optreden. Oftewel, het wordt een gezellige en sfeervolle opening!

Weekend tip 3: Foodtruk festival TREK

Voor wie houdt van eten én festivals is een foodtruck festival natuurlijk de juiste combinatie. En dit weekend vind je wel een heel leuk foodtruck festival in het Vroesenpark in Rotterdam, namelijk Festival TREK. Verwacht een groot openlunchrestaurant waar verspreid over gras picknicktafels vindt, hieraan kun je al het lekkers wat je hebt gekocht oppeuzelen. Tenzij je plaats neemt aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks. Eigenlijk maakt het niet uit wat je kiest, alles is lekker. Van sushi tot Surinaams, watertanden bij binnenkomst doe je sowieso. Uiteraard gaat al dat lekkere eten heel goed samen met een lekker wijntje, biertje of een cocktail. Naast het eten zijn er ook swingende optredens, leuk theater en fijne achtergrondmuziek. Festival TREK wil je niet missen!

Save the date

Uit eten in de Indonesische Tram

Ben jij al bekend met RotterTram? Dit is namelijk een klassieke Rotterdamse tram, in de kleuren groen en wit, die door de stad rijdt wanneer jij in de tram aan het genieten bent van een culinair hoogstandje. Onwijs leuk om keer met vrienden en/of familie te doen. Echter werkt RotterdamTram nu samen met chefkok Eduard Roesdi en kun je dus genieten van Indonesian Fine Dining (een vijfgangendiner). Interesse? Op 11 mei en 1 juni kun je dit zelf proeven, dus reserveer snel!

Opening A La Plancha

Om maar gelijk te bekennen, wij hebben enorm veel favoriete restaurants in Rotterdam. Want ook A La Plancha behoort tot onze favorieten. We kijken er dan ook echt naar uit om weer plaats te nemen op het terras aan de Maas. Als het weer mee zit dan opent A La Plancha dit jaar op 16 mei. Zien we je daar?

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!