Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 7, 8 en 9 januari 2022

We zitten alweer bijna een week in het nieuwe jaar en dat betekent dat het normale leventje na de drukke feestdagen weer helemaal vanzelf gaat. Hier en daar met wat goede voornemens om rekening mee te houden, maar we zitten er weer midden in. De werkdagen worden afgelost met lekkere avondwandelingen door de stad, maar net zoals jij kijken wij ook weer uit naar het weekend. Want ook in het jaar 2022 gaan wij jou elke week weer voorzien van een lading inspiratie voor in het weekend. Dus bij deze, de leukste Rotterdam Weekend Tips voor 7, 8 en 9 januari! 

Weekend tip 1: Naar buiten met Stadswandeling010

Eén van onze goede voornemens voor 2022 is meer in beweging komen. Dat kan door middel van buiten sporten in Rotterdam, maar ook gewoon door een lekkere lange wandeling te maken. Zeker doordeweeks betrapten wij onszelf er op dat we te weinig buiten kwamen, daarom hebben we dan nu ook de doelstelling om minimaal 10.000 stappen te zetten op een doordeweekse dag. In het weekend mixen we onze doelstelling graag met plezier. Zoals een georganiseerde wandeling van Stadswandeling010 die je langs horecazaken of langs de hoogtepunten van de stad brengt.

Wil je er dit weekend ook lekker op uit? Stadswandeling010 heeft dit weekend niet één, niet twee, maar drie (!) wandelingen op de planning staan. Namelijk de eilanden route, groene centrum route en de You’ll never walk alone route. De 10.000 stappen heb je binnen no-time behaald!

Weekend tip 2: Van kerstboom tot bier

Het is dat onze kerstboom afgelopen weekend al de deur uitging, want anders hadden we hem direct naar Belgisch biercafé Boudewijn gebracht. Lowlanderbeer heeft namelijk een onwijs leuke en creatieve inzameling bedacht: From Tree to Beer. Afgedankte kerstbomen die anders op straat eindigen kunnen op 7 januari 2022 worden ingeleverd bij meerdere cafés door heel Nederland, waarna Lowlander er Winter I.P.A. van brouwt. Hoe tof?!

In Rotterdam kun je je oude kerstboom dus inleveren bij Boudewijn. Voor jouw goede inzet krijg je er ook nog eens een Winter I.P.A. voor terug (win-win)!

hotspot alert!

Als we aan barbecueën denken dan denken we direct aan een zomerse avond met familie en vrienden in de tuin. Oh, wat kijken we daar weer naar uit. Barbecueën is naast heel gezellig ook super lekker. En dat brengt ons op het volgende. Want ondanks dat we een barbecue relateren aan de zomer betekent het niet dat we daar heel het jaar niet van kunnen genieten. Bij Ortam BBQ kun je namelijk van woensdag tot en met zondag (van 15:00 tot 22:00 uur) door de Drive Thru rijden en de je favoriete barbecue gerechten scoren.

Adres Ortam BBQ: Cor Kieboomplein 481, Rotterdam

Weekend tip 3: Koffie to go hotspots in het Scheepvaartkwartier

Eerlijk is eerlijk, wandelen is de trend van de lockdown. Maar wandelen zou niet zo’n succes zijn tijdens de lockdown als we geen koffie to go konden scoren voor onderweg. Nu kun je ervoor kiezen je standaard rondje te wandelen of ga eens op ontdekking in het mooie Scheepvaartkwartier. Het afgelopen jaar hebben meerdere hotspots hier hun deuren geopend, en uiteraard zitten er ook nog wat oude vertrouwde spots. Bij deze daarom een lijstje met lekkere koffie to go hotspots in het Scheepvaartkwartier:

Weekend tip 4: Speurtocht met de kids

Vanaf maandag mogen de kids weer naar school, maar tot dan kun je doordeweeks en uiteraard in het weekend nog iets leuks samen doen. Wat dacht je van lekker naar buiten, een frisse neus halen, en tegelijkertijd een leuke speurtocht wandelen? Hotel New York heeft biedt de Yorky Speurtocht aan waarbij de kids samen met Yorky op reis gaan. Onderweg krijg je verschillende opdrachten om de koffer van Yorky te vullen en kom je langs mooie plekken op de pier. Heb je eenmaal een goed gevulde koffer? Dan kun je deze inleveren bij Hotel New York en in ruil daarvoor krijg je iets lekkers. 

De speurtocht is iedere dag mogelijk tussen 10:30 en 17:00 uur. Duur: 45 tot 60 minuten. Kosten: kinderen €7,50 en volwassene €10,-.

save the date!

Op 31 december 2021 zou het WILD, WILDER, WEELDE oud en nieuw feestje plaatsvinden, maar vanwege de maatregelen kon dit niet doorgaan. Maar om nou helemaal de stekker uit zo’n spetterend feest te trekken, dat zag Weelde niet zitten. Het bruisende oud en nieuw feestje is daarom verplaats naar 2 april 2022. Dus zodra Weelde weer opengaat in het voorjaar wordt er direct grootst afgetrapt!

Jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Foto van Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!