Search
Close this search box.

Inhoud

Weekend Tips Rotterdam: 7, 8 en 9 mei 2021

Heb jij de afgelopen week ook al zo genoten van de terrasjes die weer open zijn? Ondanks dat het grootste gedeelte van de week niet top was qua weer, mocht het de pret niet drukken. Het voelde wel een beetje gek om weer een drankje te kunnen bestellen, maar toch zijn we zo blij dat we weer mogen aanschuiven bij alle leuke horecazaken in onze stad. Daarom zullen we in de komende Weekend Tips dan ook veel leuke hotspots in Rotterdam uitlichten! Uiteraard delen we ook weer andere leuke to-do’s, dus scroll snel verder en doe inspiratie op voor 7, 8 en 9 mei en natuurlijk ook andere weekenden! 

Weekend tip 1: Yummy: bezoek de aardbeien drive-in in Ridderkerk 

We hebben nu toch een ontdekking gedaan, die wil je 100% weten! Elke zaterdag en zondag kun je bij de Aardbeien drive-in in Ridderkerk namelijk verse aardbeien scoren. En niet zomaar aardbeien! Bij deze drive-in haal je aardbeien omhuld met Belgische chocolade, aardbei- en banaanspiesjes, bekers gevuld met aardbeien, chocolade en slagroom, maar ook verse wafels en smoothies. De aardbeien drive-in is geopend van 11:00 tot 20:00 en is te vinden aan de Handelsweg 80 in Ridderkerk. Ook leuk om te combineren met een bezoek aan één van de fijne wandelgebieden in Ridderkerk. Een welverdiende beloning voor de fysieke inspanning, noemen we het dan maar! 

Handelsweg 80, 2928 DB Ridderkerk // zaterdagen en zondagen van 11:00 tot 20:00 

Weekend tip 2: Lekker lunchen en theeleuten bij The Tea Lab met de terras special! 

Hadden we al gezegd dat we ZO blij zijn dat de terrassen weer open zijn? Ja? Anyways, we kunnen je deze leuke deal dan ook niet onthouden. Bij de Tea Lab (één van onze lievelingsplekjes voor een lekker bakkie) kun je nu voor €15,- p.p. genieten van een uitgebreide lunch. De terras special bestaat uit verse jus d’orange, een kopje koffie of thee, een goedgevulde sandwich en stukje taart. Het menu kun je bekijken op de Facebook-pagina van The Tea Lab.

Nieuwe Binnenweg 178A, 3015 BJ Rotterdam // open maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00, zaterdag en zondag 09:30 tot 18:30

Weekend tip 3: Moederdag staat voor de deur!  

Aankomende zondag is het Moederdag en dat is de ideale dag om je moeder eens goed in het zonnetje te zetten. Dat kan natuurlijk door haar te verrassen met een heerlijk ontbijtje op bed, maar er zijn nog veel meer leuke opties in Rotterdam. Zoals je van ons gewend bent, hebben we dan ook weer een lijstje gemaakt met alle leuke deals voor Moederdag 2021 in Rotterdam

Weekend tip 4: Cheatday? Ga naar Chiqueolatte op de Nieuwe Binnenweg 

De chocolade-aardbeien in Ridderkerk zijn natuurlijk al een beetje cheatmateriaal voor dit weekend, maar mocht je nou écht zin hebben om lekker te snoepen, dan moet je naar Chiqueolatte op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Freakshakes, chocolade fondues, red velvet cakes, macarons en caramel latte macchiato’s: this place is heaven! Wil je iets gezonder doen? Dan kun je ook verse açai-bowls, bananenbrood en andere lekkere lunchgerechten bestellen. Chiqueolatte is sinds vorige maand pas open. Een echte hotspot alert dus, nu we weer lekker op de terrasjes plaats kunnen nemen! 

Nieuwe Binnenweg 174, 3015 BJ Rotterdam // open woensdag t/m zondag 09:30 tot 18:00 

Weekend tip 5: Scoor tickets voor de Rotterdamse Dakendagen

De voorbereidingen voor de Rotterdamse Dakendagen zijn al in volle gang en ondanks dat het programma een beetje anders zal zijn als anders, zijn wij super enthousiast! Op 5 en 6 juni wordt er een programma georganiseerd met Dakenroutes waarbij je in koppels wandelingen kunt maken over meerdere daken in de stad: van grote platte stadsdaken in het centrum tot verborgen dakterrassen van stadsbewoners. Met het unieke uitzicht over de stad til je jouw stadswandeling door Rotterdam echt naar een hoger niveau. Wil jij er bij zijn dit jaar? Houd dan de website en de socials van de Rotterdamse Dakendagen in de gaten, want de kaartverkoop start volgende week! 

Dakenroutes kosten €10,- (voor 2 personen) en de ticketverkoop start woensdag 12 mei 2021.

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!