Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoud

Weekend tips Rotterdam: 8, 9 en 10 januari 2021

De eerste werkweek van 2021 zit er alweer bijna op en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Rotterdam Weekend tips editie! We hopen dat jij met goede moed van start bent gegaan in 2021 en dat het vooralsnog lukt om de goede voornemens vol te houden (als je die hebt natuurlijk). Eén van onze voornemens was om meer te wandelen. We wonen allebei op schitterende plekken in Rotterdam (centrum en Delfshaven) en het is dan ook zonde om zoveel binnen te zitten. Daar komt bij dat het in deze lockdownperiode natuurlijk sowieso geen slecht idee is om wat meer buiten te komen. Daarom vind je deze week in de weekend tips onder andere inspiratie voor fijne wandelingen in Rotterdam. En natuurlijk nog vele andere leuke tips.

Weekend tip 1: Sta stil bij de hoogtepunten van 2020

Het vaccineren is begonnen en we kijken zo onwijs uit naar het moment dat we weer vrij kunnen reizen. Het is gek dat we ons (en vele anderen met ons) nu pas realiseren hoe makkelijk het reizen voor 2020 was en hoe bevoorrecht we waren dat we al zoveel mooie bestemmingen hebben kunnen bezoeken. 

Ondanks dat 2020 een jaar is dat we misschien maar snel willen vergeten, vinden we het goed om stil te staan bij de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Zo zijn een aantal van onze reizen naar het buitenland geannuleerd, maar daar hebben we wel ontzettend mooie en waardevolle reisherinneringen voor terug gekregen van reisjes in Nederland, Frankrijk, de Verenigde Arabische Emiraten en Curaçao. Heb jij al stilgestaan bij de mooie momenten van 2020 en de reisherinneringen die je wél hebt kunnen maken? 

Weekend tip 2: Maak een wandeling langs de street art in Rotterdam

Wist je dat Rotterdam een stad is waar je ontzettend veel street art kunt spotten? Steeds meer straten in Rotterdam worden de laatste jaren voorzien van indrukwekkende street art. Vanuit de gemeente worden deze initiatieven gelukkig dan ook gesteund. Wij zijn er dol op, want niet alleen is er in iedere tekening zo veel te zien, ook past de street art precies bij het stoere en rauwe karakter van de stad! De street art in Rotterdam is verspreid over heel de stad, wat betekent dat je meerdere wandelingen kunt uittrekken om de mooie tekeningen te spotten. Wij hebben de tofste street art van Rotterdam verzameld in dit overzicht

Weekend tip 3: Bewonder Rotterdam Verlicht 

Als je onze Instagram Stories volgt, dan heb je misschien al gezien dat wij verschillende stukjes Rotterdam hebben laten zien met schitterende lichtjes. Dit jaar is namelijk de eerste editie van ‘Rotterdam Verlicht‘, een idee van Gemeente Rotterdam en Mothership. In tegenstelling tot de winterse kerstmarkten die vele andere steden hebben, wilde de stad Rotterdam met iets origineels komen om de stad uit te lichten. Dit is letterlijk en figuurlijk gedaan op 15 locaties waar magische lichtjes schijnen (en op sommige plekken ook geluid). Alle locaties kun je hier vinden. 

De gedachte achter Rotterdam Verlicht is dit jaar om de horeca- en retail-ondernemers een hart onder de riem te steken en het leven van bewoners lichter te maken. Maar Rotterdam Verlicht is er volgend jaar weer en hopelijk nog groter. Ze hebben namelijk de grootse ambitie om een magisch evenement te worden van internationale allure. 

Tot februari 2021 vindt de eerste editie plaats van Rotterdam Verlicht, iedere dag, vanaf de schemering tot 23 uur.

Weekend tip 4: Spendeer meer tijd aan hobby’s! // Fotograferen

Wij vinden dat er niets leukers is dan je in het nieuwe jaar te richten op een hobby! Eén van onze hobby’s is zonder twijfel fotograferen. Op reis is dat wat wij het liefste doen. Ben je benieuwd naar wat wij allemaal meenemen op reis? Je leest het allemaal in ons blog

Ondanks dat wij ons goed voorbereiden en over de benodigde tools beschikken, zijn we er continu mee bezig om ons te ontwikkelen op het gebied van reisfotografie. En hoe kan dat anders dan met leuke reisfotografieboeken? Dit zijn onze tips:

Weekend tip 5: Ontdek je eigen omgeving met #Hiermoetjezijn

Zeg eens eerlijk, hoe vaak neem je nou echt de tijd om jouw eigen omgeving te verkennen? Wij deden dit eerst ook zelden, maar voor ons stond het afgelopen jaar echt in het teken van eropuitgaan in Nederland en dan specifiek in Zuid-Holland. Zo ontdekten we mooie steden als Schiedam en Leiden, en schoten we ontelbaar veel plaatjes in onze eigen stad Rotterdam. Deze liefde voor onze provincie en stad heeft ervoor gezorgd dat wij ambassadeurs zijn geworden van de #Hiermoetjezijn voor de provincie Zuid-Holland. En wat is het leuk om onze eigen omgeving te ontdekken, dus onze tip: ga er wat vaker op uit dicht bij huis. 

Benieuwd naar alle ambassadeurs van Nederland? In dit overzicht vind je alle ambassadeurs per provincie. 

jouw dagelijkse dosis reisinspiratie

Dagelijks de leukste tips voor Rotterdam en omgeving op je tijdlijn

Wil jij ook het fijne reisgevoel vasthouden? Wij delen dagelijks onze leukste tips (uit en thuis!) voor Rotterdam en omgeving en en leuke tripjes in Nederland en buitenland. Volg ons op Instagram, Pinterest en Facebook voor een dosis inspiratie. 

Deel dit bericht:

Picture of Travander

Travander

Zoals onze slogan 'Let’s Travel and Wander' al doet vermoeden reizen wij graag van de gebaande paden. We delen op Travander dan ook al onze best bewaarde geheimen en onontdekte schatten in binnen- en buitenland. Denk aan reistips, persoonlijke reisverhalen en bestemmingen die je niet mag missen. Van ver weg tot dicht bij huis!

Meer Rotterdam? Laat je inspireren!